co to za folder
Wybaczcie, jeśli nie zastosowałam się do jakiegoś punktu regulaminu pisząc tutaj na ten temat – moźe juź był, ale szukałam i nie znalazłam.
Chodzi mi o folder c:system volume information. Gdzie on jest? Co to jest? Chodzi o to, źe prawdopodobnie mam tam wirusa (trojana), a programy anty– nie mogą go przeskanować.
Chodzi mi o folder c:system volume information. Gdzie on jest? Co to jest? Chodzi o to, źe prawdopodobnie mam tam wirusa (trojana), a programy anty– nie mogą go przeskanować.
Odpowiedzi: 15
Skutkow zadnych ubocznych nie bedzie. Ale juz na wlasnej skorze sie przekonalem ze warto miec chocby i 300MB przywracania na dysku systemowym.
Jakoś sobie poradziłam! Chociaź to chyba była zmyłka – z tym wirusem.Czy jak wyłączę na dobre przywracanie systemu, to będzie miało jakieś powaźne skutki? Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, zebym przywracała system – w ostateczności zawsze zostaje format c: :D
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Jakoś sobie poradziłam! Chociaź to chyba była zmyłka – z tym wirusem.Czy jak wyłączę na dobre przywracanie systemu, to będzie miało jakieś powaźne skutki? Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, zebym przywracała system – w ostateczności zawsze zostaje format c: :D
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
No ale ten Windows dziwny... mnie tez nie wpuszczal do tego przekletego folderu (brak dostepu), a pozniej w TotalCommanderze wlazlem w niego bez problemu.
Dziwne dziwne dziwne...
Dziwne dziwne dziwne...
Avast w trybie Schedule Boot–Time Scan ,prszeskanuje i wyczyści bez problemu tan folder.
Wiem z doświadczenia. :D
Wiem z doświadczenia. :D
Dzięki – to zrozumiałam – próbowałam innymi. Teraz sie postaram o NAV 2004 i (mam nadzieję :D )będzie po kłopocie.
Pozdrawiam – i mam nadzieję, źe kiedyś teź będę mogła kommuś w czymś pomóc!
Pozdrawiam – i mam nadzieję, źe kiedyś teź będę mogła kommuś w czymś pomóc!
Jeszcze raz – wyrazniej : Norton AntiVirus 2004 przeskanuje ten folder.
Mam ten program i wlasnie sprawdzilem po raz drugi ze sie da.
Mam ten program i wlasnie sprawdzilem po raz drugi ze sie da.
Tam się nie da ani wejść ani grzebać – twierdzi, źe nie jest dostępny. I to samo mówi, gdy chcę go potraktować antywirusem. Juź teraz nic nie rozumiem. Ale w ogóle dzięki za zainteresowanie!
Jesli chcesz wlezc to tego folda i recznie usuwac pliki – to raczej – nawet jak Cie wpusci Windoza – nic tam nie grzeb, bo sie skonczy na reinstallu:)
Jesli chodzi o skanowanie tego folderu przez avira to NAV 2004 to robi bez plucia sie o nic.
Trial (15 dni) mozesz sciaganac z srwera FTP wp.pl lub parwdopodobnie tez z symantec.com
Jesli chodzi o skanowanie tego folderu przez avira to NAV 2004 to robi bez plucia sie o nic.
Trial (15 dni) mozesz sciaganac z srwera FTP wp.pl lub parwdopodobnie tez z symantec.com
Nie... :oops:
Tzn. teraz juź tak ,no a dalej spróbuję jakoś sobie radzić...
Dzięki!
Tzn. teraz juź tak ,no a dalej spróbuję jakoś sobie radzić...
Dzięki!
A odznaczyłasz "Ukryj chronione pliki systemowe" ?
Update.
Brtx.
11 sek :D :twisted:
Update.
Brtx.
11 sek :D :twisted:
Hmmm. A odkliknelas opcje "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego (zalecane)" ??
Jak to nic nie dalo to sciag sobie Total Commander i tam widac ten folder :)
UPD:MarcinX > bylem szybszy :P :P :twisted: :wink:
Jak to nic nie dalo to sciag sobie Total Commander i tam widac ten folder :)
UPD:MarcinX > bylem szybszy :P :P :twisted: :wink:
No właśnie o to mi chodzi, źe nawet gdy zastosuję ww. porady – tego Nie widać! Inaczej nie prosiłabym o pomoc – tylko radziłabym sobie sama. Siedzę nad tym juź kilka dni i kombinuję – i nic. Juź jestem zła! :evil:
"c:system volume information. Gdzie on jest? Co to jest?"
jak to gdzie na c:
a jesli go nie widzisz to albo daj "wyszukaj" albo Narzedzia>Opcje folderów>Widok i tam zaznacz "pokazuj ukryte pliki i foldery", czy jakos tak :)
jak to gdzie na c:
a jesli go nie widzisz to albo daj "wyszukaj" albo Narzedzia>Opcje folderów>Widok i tam zaznacz "pokazuj ukryte pliki i foldery", czy jakos tak :)
ojoj! Przecieź ja od tego zaczęłam! Ale tego folderu nie widać i koniec.
Strona 1 / 1