Co to za dziadostwa ?

i jeszcze na dfodatek nie moge tego usunac z kompa,jedynie co sie da to je wykluczyc...Jakie szkody one robia ?

Odpowiedzi: 8

hmm...postaram sie postąpić jak podales...
Doktor X
Dodano
09.06.2004 00:33:23
Doktor X :

Przedstawiłeś Log w którym widnieje tylko nazwa plików, NAV klasyfikuje je jako zagroźenie.
Gdybyś podał w owym logu nazwy sygnatury Adware/Spyware otrzymałbyś wyczerpującą odpowiedz co z tym począć.

W tym przypadku sprawdz Log skanowania NAV który zidentyfikował zagroźenie i kliknij na link podany w Przeglądarce dziennika.
NAV odeśle Ciebie do sposobu usuwania zagroźenia.

Gdybyś miał dalej problem z pozbyciem się zagroźonych plików postąp w standartowy sposób jaki stosuje się w takich sytułacjach :

Wyłącz punkty przywracania systemu,
Zanalizuj procesy uruchomione w Tasku,
Zamknij procesy których nazwa jest identyczna jak te które figurują w Logu skanowania z rozszeźeniem .exe,
Uźyj wyszukiwarki systemowej do wyszukania plików z logu ( zaznacz wyszukiwanie plików ukrytych ),
Usuń owe pliki i sprawdz czy nie figurują odwołania do nich w Rejestrze w kluczach Run, jeśli są to usuń do nich odwołania ( po prawej stronie okna ).
Włącz przywracanie systemu.

Update :

Jeśli wykluczyłeś zagroźone pliki z skanowania NAV, przywróć je.
Przeskanuj ponownie skanerem i sprawdz czy infekcja została wyeliminowa.

Usuwając pliki zidentyfikowane jako Adware/Spyware w niektórych przypadkach aplikacje, które są rozprowadzone z tego typu "dodatkami" mogą przestać działać, ale w tym przypadku jest to mało prawdopodobne, poniewaź nie są to standartowe Adware/Spyware.
McScr@by
Dodano
08.06.2004 17:54:22
Doktor X:
hmm... to lipa troche po wykluczone oznacza ze siedza gdzies sobie w komuterze...a mi zalezy na usunieciu ich :idea:
jeźeli sobie siedzą gdzieś w kompie, i nie chynią szkody to niech sobie siedzą, to jest tak samo jak wirusy w kwarantannie, są ale ich nie ma, po co wywalać, jak nie przeszkadzają :D
neo340
Dodano
07.06.2004 18:43:23
hmm... to lipa troche po wykluczone oznacza ze siedza gdzies sobie w komuterze...a mi zalezy na usunieciu ich :idea:
Doktor X
Dodano
07.06.2004 17:27:36
Doktor X:

Pytanie brzmi:
Skoro sa one wykluczone to NOrton bierze je pod uwage w scanowaniu ?
jak wykluczyl to wykluczyl :lol: – nie bierze ich pod uwage :idea:
gieras
Dodano
07.06.2004 17:25:36
Przeskanowalem kompa Ad–Avare 6 i znalazlo mi 7 dziadow zrobilem restart kompa i [ponownie Scan Nortonem....
Nic nie znalazl,powinienem sie ciszyc lecz nurtuje mnie jeszcze jeden problem,w poprzednim skanowaniu nortonem jak znalozlo mi syfy ktore pokazalem w pliku wyzej niechcialo mi ich usunac,uzylem opcji "wyklucz je" i wykluczylem.
Pytanie brzmi:
Skoro sa one wykluczone to NOrton bierze je pod uwage w scanowaniu ?
Doktor X
Dodano
07.06.2004 17:22:56
tutaj jest cos na ten temat http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=5243

p.s nawet nasz Pawek sie tam udziela :wink:
gieras
Dodano
07.06.2004 17:01:29
Siakiś SpyWare, moźe da się wykasować w trybie awaryjnym.
Anonymous
Dodano
07.06.2004 16:36:54
Doktor X
Dodano:
07.06.2004 16:35:10
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1