co to moze byc pomocy!!!

Witam
mam niemaly problem nie wiem czy dotyczy on XP czy mojego kompa ale zdarza sie przedewszystkim podczas pracy na XP otoz problem wyglada tak

1. Bardzo czeste samoczynne restarty kompa
2. Czesto zdarzajace sie "takze plik gałęzi rejestru system32config uszkodzony czy cos"
3 bardzo czeste blue screeny z bledami typu IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL albo BAD_POOL_CALLER i wiele wiele innyc za kazdym razem wymysla cos nowego
4 rownie czeste wywalki Iexpolrera
5 czasem zdarza sie ze po zamknieciu sys i ponownym uruchomieniu znikaja wszystkie ustawienia programow np. w GG wyglada to tak jakbym dopiero co zainstalowal program
5 podsumowujauac system jest bardzo niestabilny

–na dysku nie mam bad'ow
–nie jest to tez wirus

–czy mozliwe ze jest to wina tego ze grafika i sieciowka jest na tym samym przerwaniu ? jesli tak jak to zmienic

–czy wiecie co to wogole moze byc

Bede bardzo wdzieczny za pomoc :shock:

Odpowiedzi: 10

zrobilem upgrade biosu i od 2 tygodni wszystko ok.
i mam nadzieje ze juz tak zostanie
dzieki za pomoc! :)
luka84
Dodano
20.02.2004 18:41:21
wina prawdopodobnie leźy w biosie płyty głównej. spróbuj najpierw zrobić CLEAR_CMOS , a jak to nie pomoźe to upgrade biosu.

a jeźeli windows daje takie same przerwania wszystkim urządzeniom (a BIOS oczywiście ma inne) to w BIOSIE przestaw Plug & Play OS na "NO".
robert200
Dodano
29.01.2004 03:04:43
hammer –doczekalem sie tych samych :( problemow dales sobie jakos rade???
a moze ktos inny wie juz dolkadnie co zrobic??
pozdr
z gory dzieki za pomoc :)
luka84
Dodano
28.01.2004 19:47:43
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=3612&highlight=restart
to jest link z moim problemem i sposobem rozwiązania restartów, oprócz mnie jeszcze koleźanka Słonko miała teź problem rozwiązany w ten sposób "płyta"

a tak poza tym to wpisz w pozycję szukaj hasło restart, bedziesz miał wszystkie problemy uźytkowników tego forum z restarrtami właśnie i próby oraz porady z ich rozwiązaniem... 8)

zbor:
3.Ustaw maly zrzut pamieci 64 kb

ustaw na zero to i tak nie jest potrzebne.

mrsit:
Zacznij tradycjnie testowac tzn powyciagaj wszystko co sie da zostaw tylko niezbedne skladniki.

ja tak robiłem, nic nie dało, ale spróbuj...

i jeszcze jedno, sprróbbuj moźe wrzucić system z innej płytki, moźe masz uszkodzoną... :wink:

pozdrawiam... :lol:
aligator
Dodano
28.03.2003 14:32:53
eeee przyczyna moze byc bardzo prozaiczna a mianowicie wlaczony automatyczny restart, wiec trzeba go wylaczyc

Start/panel sterowania/system/zaawansowane/Uruchamianie i odzyskiwanie/Ustawienia/
1.Odznacz opcje wyślij alert administracyjny
2.Odznacz opcje Automatycznie uruchom ponownie
Ok zastosuj ok i nie powinien ci sie restartowac
zbor
Dodano
28.03.2003 12:00:14
eeee przyczyna moze byc bardzo prozaiczna a mianowicie wlaczony automatyczny restart, wiec trzeba go wylaczyc

Start/panel sterowania/system/zaawansowane/Uruchamianie i odzyskiwanie/Ustawienia/
1.Odznacz opcje wyślij alert administracyjny
2.Odznacz opcje Automatycznie uruchom ponownie
Ok zastosuj ok i nie powinien ci sie restartowac
zbor
Dodano
28.03.2003 12:00:14
Zacznij tradycjnie testowac tzn powyciagaj wszystko co sie da zostaw tylko niezbedne skladniki.
mrsit
Dodano
28.03.2003 07:37:56
K***** Nie no ja juz naprawde wymiekam
zrobilem wogole na nowo system z nowej instalki bootowanej partycje z systemem na NTFS i problemy dalej te same przedewszystkim po dluzszym odpoczynku kompa
plik galezi windows/...... nie znalezieony lub uszkodzony

dalej sie restaruje i co ciekawe XP'ek przydzielil wszystkie sprzety (karta graficzna, karta muzyczna, karta sieciowa) na to samo przerwanie IRQ 9 :shock:
zmienianie perzerwan w biosie nic nie zmienia

prosze jesli jest ktos mi w stanie pomoc bylbym bardzo wdzieczny bo zrobilem juz chyba wszystko co bylem sam w stanie zrobic

dysk przelecialem disc doctorem z norton utilities – blegow 0
scan disk – bledow 0
nawet instalowalem na innym dysku gdzie bledow rowniez 0
temperatura procka w normie najwyzej 55 stopni

naparwde prosze pomozcie !!!!! :(

moj sprzet:
Duron 800
plyta ASSUS A7V
RIVA TNT2 /TV OUT
Sound Blaster Live!
RAM 384 DIMM
donnyx
Dodano
27.03.2003 12:51:20
Tak tez probowalem –– po przelozeniu windows nie chial sie wogole uruchomic lub wyswietlal blue screen'y z BAD_POOL_CALLER
Co ciekawe dzisiaj z rana znowu mialem plik galezi uszkodzony ..windows/system32/config/system tak samo jak wczoraj wsykakuje mi to z rana :| totalnie tego nie czaje uruchomilem konsole odzyskiwania systemu jadnak cos nie chciala chodzic tozrestartowalem i sie uruchomil w trybie normalnym :| – czy zna ktos logiczne wyjasnienie tych akcji ?
hammer
Dodano
25.03.2003 10:49:50
Tak tez probowalem –– po przelozeniu windows nie chial sie wogole uruchomic lub wyswietlal blue screen'y z BAD_POOL_CALLER
Co ciekawe dzisiaj z rana znowu mialem plik galezi uszkodzony ..windows/system32/config/system tak samo jak wczoraj wsykakuje mi to z rana :| totalnie tego nie czaje uruchomilem konsole odzyskiwania systemu jadnak cos nie chciala chodzic tozrestartowalem i sie uruchomil w trybie normalnym :| – czy zna ktos logiczne wyjasnienie tych akcji ?
hammer
Dodano
25.03.2003 10:49:50
hammer
Dodano:
25.03.2003 00:19:30
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1