Co to jest ??
Czy wiecie moze co to jest za usluga: DkService.exe, CCEVTMGR.EXE.
Moje drugie pytanie dotyczy jednej z moich partycji na dysku a mianowicie: Czy wie ktos z was co sie moglo stac ze jak klikam na jedna z partycji (dotyczy zawsze tej samej) to otwiera sie okno z widokiem folderow i w tym momencie wszystko sie wiesza, nie da sie na nic kliknac, nic otworzyc, nie mozna otworzyc startu ani zamknac tego okna. Ratujcie bo juz nie wiem co robic :cry:
Moje drugie pytanie dotyczy jednej z moich partycji na dysku a mianowicie: Czy wie ktos z was co sie moglo stac ze jak klikam na jedna z partycji (dotyczy zawsze tej samej) to otwiera sie okno z widokiem folderow i w tym momencie wszystko sie wiesza, nie da sie na nic kliknac, nic otworzyc, nie mozna otworzyc startu ani zamknac tego okna. Ratujcie bo juz nie wiem co robic :cry:
Odpowiedzi: 15
Z Archiwum X :wink:
Nie, to nie jest virus. Skanowalem roznymi antyvirami i nic nie ma. Te uslugi zniknely razem z odinstalowaniem Avasta i wiecej juz sie nie uruchamiaja.
Moźe to jakiś wirus podszywający się pod nortona.
To w takim razie skad u mnie wziela sie ta usluga skoro nie mam i nie mialem zinstalowanego zadnego produktu Symanteca (nawet nie mam nic takiego na dysku) :?: :?: :?: Dopiero teraz zastanawiam sie nad zainstalowaniem Norton Antyvirus 2003.
Faktycznie plik CCEVTMGR.EXE jest od Symanteca. Znalazłem go u siebie w folderze C:Program FilesCommon FilesSymantec Shared A podpis pliku nazywa go: "Event Manager" – Menadzer zdarzeń – to juź chyba trochę rozjasnia sprawę...
Faktycznie plik CCEVTMGR.EXE jest od Symanteca. Znalazłem go u siebie w folderze C:Program FilesCommon FilesSymantec Shared A podpis pliku nazywa go: "Event Manager" – Menadzer zdarzeń – to juź chyba trochę rozjasnia sprawę...
Zibi:Czy wiecie moze co to jest za usluga: DkService.exe
Z tego co wiem to jest to usługa Diskeepera.
CCEVTMGR.EXE to na pewno usługa symanteca (ale nie koniecznie antywirusa).
Te uslugi musza byc Avasta poniewaz Nortona nie mialem zainstalowanego. Dodam tez ze jak tylko odinstalowalem Avasta wyzej opisane uslugi przestaly sie pojawiac a co wiecej znowu mam dostep do partycji czyli nic sie nie zawiesza jak na nia wchodze. Rozmawialem tez ze znajomym informatykiem i powiedzial ze Avast jako antivirus jest calkiem niezly ale potrafi tez niezle namieszac w systemie, ja bynajmniej juz wiecej sie na niego nie skusze.
Ja tez uzywalem go dosc dlugo i nigdy wczesniej mi takiego numeru nie wycial, lecz wszystko co piekne kiedys sie konczy. :lol:
Tak wiec strzezcie sie. Pozdrawiam.
neo340:powiedz cos więcej o tym problemie z avastem, bo ja teź go uźywam, ale narazie nie miałem z nim źadnych problemów :roll: :roll:
Ja tez uzywalem go dosc dlugo i nigdy wczesniej mi takiego numeru nie wycial, lecz wszystko co piekne kiedys sie konczy. :lol:
Tak wiec strzezcie sie. Pozdrawiam.
Pawek:Ja mam Nortona i nie mam takich plików w Menadzerze zadań.
Wyczytałem gdzieś na goglach źe to usługi Nortona (chyba 03 nie jestem pewny)
Ja teź nie mam, więc na 100% nie są Avasta.
Ja mam Nortona i nie mam takich plików w Menadzerze zadań.
powiedz cos więcej o tym problemie z avastem, bo ja teź go uźywam, ale narazie nie miałem z nim źadnych problemów :roll: :roll:
Co z tym Avastem?
Mnie nigdy nie stwarzał problemu.
Nie miałeś przypadkiem jeszcze jednego anty :?:
Bo usługi opisane przez ciebie są chyba Nortona
Mnie nigdy nie stwarzał problemu.
Nie miałeś przypadkiem jeszcze jednego anty :?:
Bo usługi opisane przez ciebie są chyba Nortona
Juz naprawilem, problem stwarzal antyvirus Avast – wiec teraz przestrzegam przed jego stosowaniem tzn. jest niezly ale trzeba na niego uwazac (przeciez to co stalo sie u mnie nie musi sie stac u kogos z was). Dzieki za pomoc. Pozdrawiam.
A w trybie awaryjnym ?
Problem w tym ze mam tam prawie 20GB filmow i gier.
Strona 1 / 1