CO TO? i jak się tego pozbyć
Witam!
Mam duźy problem.
Zaisnatlował mi się jeden smieć albo to jest spyware labo trojan lub jeszze coś innego.
Widniej on co prawda na Liscie Dodaj/Usuń ale w źaden sposób się go nie da wywalić.
Objawy działani szkodnika są takie źe kiedy włączam Internet Explorer to w okienku adres pojawia się about:blank. Próbpwałem zmienić strone startową ale po chwili znów wraca do pierwotnego stanu.
Korzystałem juź z Ad–Aware i Spyware Doctor ale to nic nie daje!
Mam duźy problem.
Zaisnatlował mi się jeden smieć albo to jest spyware labo trojan lub jeszze coś innego.
Widniej on co prawda na Liscie Dodaj/Usuń ale w źaden sposób się go nie da wywalić.
Objawy działani szkodnika są takie źe kiedy włączam Internet Explorer to w okienku adres pojawia się about:blank. Próbpwałem zmienić strone startową ale po chwili znów wraca do pierwotnego stanu.
Korzystałem juź z Ad–Aware i Spyware Doctor ale to nic nie daje!
Odpowiedzi: 7
Bobi_robert:Najlepiej jakbys wkleił log z HijackThisa
próbowałem shredera ale nie wie czy robiłem to dobrze gdyź brałem opcje fix. No i niby wszystko naprawił. Co prawad chciał się jeszcze łaczyc z www skąd mozna pobrać program do blokady pop–upawo ale mu nie pozwolilem
Ale nic to nie przynioslo
Co jeszcze moge zrobic?
Ale nic to nie przynioslo
Co jeszcze moge zrobic?
Baiano teź miałem kiedyś taki problem – złapałem syfa "about:blank".
U mnie pomogło sprawdzenie kompa CWShrederer – em.
PS
Usuwanie ręczne w rejestrze , usuwanie plików tymczasowych internetowych itp. działało tylko do następnego razu tzn do załadowania po raz kolejny strony startowej.
U mnie pomogło sprawdzenie kompa CWShrederer – em.
PS
Usuwanie ręczne w rejestrze , usuwanie plików tymczasowych internetowych itp. działało tylko do następnego razu tzn do załadowania po raz kolejny strony startowej.
baiano:Nie bardzo rozumiem jaki log?
I czy są jakieś programy które mogą zrobić to automatycznie?
Pierwszy przyklejony temat w tym dziale w oczy kuje.
Moźe i są, ale trzeba wiedzieć z czym ma się do czynienia i wtedy moźna odpowiedzieć czy ewentualnie automat usunie czy teź nie będzie mu się chciało.
Co konkretnie widniejebaiano:Widniej on co prawda na Liscie Dodaj/Usuń ale w źaden sposób się go nie da wywalić.
Na stałe strone startowa zmieniasz w
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMainStart Page
Nie bardzo rozumiem jaki log?
baiano:Widniej on co prawda na Liscie Dodaj/Usuń ale w źaden sposób się go nie da wywalić.
Najlepiej jakbys wkleił log z HijackThisa, usunie sie go recznie a potem pozbedzie sie tylko jego wpisów w Dodaj/Usun w rejestrze w kluczach:
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesUninstall
&
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesUninstall
Strona 1 / 1