CO TO? i jak się tego pozbyć

Witam!

Mam duźy problem.
Zaisnatlował mi się jeden smieć albo to jest spyware labo trojan lub jeszze coś innego.

Widniej on co prawda na Liscie Dodaj/Usuń ale w źaden sposób się go nie da wywalić.

Objawy działani szkodnika są takie źe kiedy włączam Internet Explorer to w okienku adres pojawia się about:blank. Próbpwałem zmienić strone startową ale po chwili znów wraca do pierwotnego stanu.

Korzystałem juź z Ad–Aware i Spyware Doctor ale to nic nie daje!

Odpowiedzi: 7

Bobi_robert:
Najlepiej jakbys wkleił log z HijackThisa
EL NINO
Dodano
26.10.2004 13:31:55
próbowałem shredera ale nie wie czy robiłem to dobrze gdyź brałem opcje fix. No i niby wszystko naprawił. Co prawad chciał się jeszcze łaczyc z www skąd mozna pobrać program do blokady pop–upawo ale mu nie pozwolilem

Ale nic to nie przynioslo

Co jeszcze moge zrobic?
baiano
Dodano
26.10.2004 13:03:36
Baiano teź miałem kiedyś taki problem – złapałem syfa "about:blank".
U mnie pomogło sprawdzenie kompa CWShrederer – em.
PS
Usuwanie ręczne w rejestrze , usuwanie plików tymczasowych internetowych itp. działało tylko do następnego razu tzn do załadowania po raz kolejny strony startowej.
tomery
Dodano
26.10.2004 10:39:28
baiano:
Nie bardzo rozumiem jaki log?

I czy są jakieś programy które mogą zrobić to automatycznie?

Pierwszy przyklejony temat w tym dziale w oczy kuje.

Moźe i są, ale trzeba wiedzieć z czym ma się do czynienia i wtedy moźna odpowiedzieć czy ewentualnie automat usunie czy teź nie będzie mu się chciało.
McScr@by
Dodano
24.10.2004 23:43:33
baiano:
Widniej on co prawda na Liscie Dodaj/Usuń ale w źaden sposób się go nie da wywalić.
Co konkretnie widnieje

Na stałe strone startowa zmieniasz w
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMainStart Page
Bobi
Dodano
24.10.2004 16:57:46
Nie bardzo rozumiem jaki log?

I czy są jakieś programy które mogą zrobić to automatycznie?
baiano
Dodano
24.10.2004 16:51:19
baiano:

Objawy działani szkodnika są takie źe kiedy włączam Internet Explorer to w okienku adres pojawia się about:blank. Próbpwałem zmienić strone startową ale po chwili znów wraca do pierwotnego stanu.

Najlepiej jakbys wkleił log z HijackThisa, usunie sie go recznie a potem pozbedzie sie tylko jego wpisów w Dodaj/Usun w rejestrze w kluczach:
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesUninstall
&
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesUninstall
Bobi
Dodano
24.10.2004 10:18:39
baiano
Dodano:
24.10.2004 02:33:37
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1