co się z nim dzieje??
Dzisiaj rano włączyłem kompa i juz podczas logowania przez ekran przechodziły dziwne linie. po całkowitym włączeniu (cały czas są te paski) wyskoczył mi blue screen z napisem źe komputer trzeba uruchomić ponownie aby zapobiec uszkodzeniu go. w dalszej części pisało, źe jest jakieś niewłaściwe oprogramowanie lub coś. Zresetowałem go i były te linie na ekranie a potem komp sie zawiesza. Teraz jest w ok, tylko te linie czasami sie pokazują jeszcze. pomocy :roll:
Odpowiedzi: 7
Masz moźe procesor athlona? i program Cool&Quiet? Jeźeli tak to w biosie wyłącz tą opcje poniewaź zwalnia ona procesor w celu uzyskania oszczędności energi.
np. w Firefox'ie w ustawieniach jest coś takiego jak płynne przewijanie. Włącz to.
Masz stery do płyty głównej??
Uruchom dxdiag – zobacz czy wszystkie przspieszenia sa tam włączone i czy nie ma błędów.
Uruchom dxdiag – zobacz czy wszystkie przspieszenia sa tam włączone i czy nie ma błędów.
zrobiłem tak jak mówiłeś i juź te paski się nie pojawiają. Jest jeszcze jedno ale:D czemu teraz nie moge płynnie przesuwać okien po pulpicie, ani przeglądać stron www? teraz chodzi to tak jakby slajdami. stery wgrałem z najnowszego cd–action
Wpierw usun sterowniki Driver Cleaner'em. Zainstaluj najnowsze.
O restartach poczytasz w archiwum.
O restartach poczytasz w archiwum.
zapomniałem dodać, źe nie dzień wcześniej zainstalowałem nowe stery do karty graficznej. dzisiaj je zmieniłem na te co miałem razem z kartą, ale nic nie pomogło. mam geforce4 mx440 64mb, jakie sterowniki mam ściągnąć. Aha muszę dodać źe komp od 2–óch tygodni zaczął sie sam resetować. raz na parę dni sie rtesetuje teraz. skanowałem go kilunastoma programami antyvirusowymi.
hmmm
Zmień sterowniki do karty graficznej, zainstaluj(jeźeli tego nie robiłeś wcześniej) sterowniki do płyty głównej.
Że o dokładności twogo postu nie wspomnę, bo
Zmień sterowniki do karty graficznej, zainstaluj(jeźeli tego nie robiłeś wcześniej) sterowniki do płyty głównej.
Że o dokładności twogo postu nie wspomnę, bo
duźo nie mówi.źe jest jakieś niewłaściwe oprogramowanie lub coś
Strona 1 / 1