Co polecacie do ścigania??
elo
chciałbym sie dowiedziec co polecacie do sciagnia w sieci mam podpiete 3 komy naraz i jetem za firewolem, wiec niemoge miec duzego sciagania. jak narazie uzywam emule – ale wszytko wolno idzie!!
czy macie cos lepszego?? :?: :?:
chciałbym sie dowiedziec co polecacie do sciagnia w sieci mam podpiete 3 komy naraz i jetem za firewolem, wiec niemoge miec duzego sciagania. jak narazie uzywam emule – ale wszytko wolno idzie!!
czy macie cos lepszego?? :?: :?:
Odpowiedzi: 20
phantom_lord:Mylisz sie. Serwery to nie to samo co huby. Laczysz sie z bylejakim a masz dostep do wszystkich plikow a nie tylko do tych ktore maja uzytkownicy na daym serwerze. W ogole ja sam nie do konca rozumiem na jakiej zasadzie dzialaja te serwery na emule. Kiedys mialem wiecej zrodel na plik niz ludzi na serwerze :)
no bo moźe ktoś udostępnił plik dwa razy ;) chyba źe jest coś takiego zablokowane (nie pamiętam juź)
Mylisz sie. Serwery to nie to samo co huby. Laczysz sie z bylejakim a masz dostep do wszystkich plikow a nie tylko do tych ktore maja uzytkownicy na daym serwerze. W ogole ja sam nie do konca rozumiem na jakiej zasadzie dzialaja te serwery na emule. Kiedys mialem wiecej zrodel na plik niz ludzi na serwerze :)
phantom_lord:Kolejna zaleta to to ze wszystko jest w jednym mieejscu. Nie trzeba biegac po setkach hubow zeby cos zalezc.
aleź emulowe serwery to dokładnie to samo co w DC huby :) i tu ,i tu trzeba znaleźć odpowiedni hub/serwer i jednego i drugiego jest troche
Jak juz pialem. Wystarczy ze admin nie zablokowal dostepu do eMule i mozna ssac ile wlezie. Ja sam mam wew ip ale z serwerami lacze sie bez wiekszych problemow (choc o tych najwiekszych moge zapomniec)Kolejna zaleta to to ze wszystko jest w jednym mieejscu. Nie trzeba biegac po setkach hubow zeby cos zalezc. Ile razy spotkalem sie z tym ze zaczalem ssac rarytasik a koles nagle zwial z DC i nie bylo go pol roku :/ Na eMule jest zupelnie inaczej. No i nie ma zadnych ograniczen dot. share. Wlasciwie mozna nic nie udostepniac i ssac bo emule automatycznie udosptepnia to co sciagamy.
A czemu to jest zabrobione? To cos daje wiecej prócz tego co wyczytałem w necie??
bardzo często słysze opinie typu "Emule zamula" i inne tego typu,więc chyba nie wzięło sie to samo z siebie :) Poza tym z wewnetrznym ip cięzko jest w ogóle połączyć sie z jakimś ssaczem z emule (wiem bo tez miałam kiedys ten prog :) ),w przypadku DC++ jest zupełnie inaczej bo jest opcja do ustawienia albo ip aktywne (dla zewnetrznych) albo ip pasywne (dla wewnetrznych of corse) i nikt niech nie mówi ze emule opd względem zasobów jest lepsze,bo w DC++ równiez znajdziesz wszystko co chcesz wystarczy tylko poszukać odpowiednich hubów a jest ich całe mnóstwo :) Podobno duzym ulepszeniem jest coś takiego jak HDC++ (Hacked DC),ale admini bardzo często banują za to ,wiadomo z jakich przyczyn,jest to ogólnie zabroniona wersja :)
Chciałbym nadmienić, iz nie ma takiego programu jak eMule Turbo :) Jest kupa roznych klonow ale czegos takiego nie ma. Wystarczy np. wejsc na ktorakolwiek strone z podanych wyzej. Wszystkie linki prowadza do zwyklego eMule.
A co do samych prog. P2P to zdecydoowanie eMule rulez i nikt mnie nie przekona ze jest inaczej. Bo to, ze na DC + jest dobry transfer, to nie zasluga DC, tylko lacza i administratora, ktory nie zablokowal DC. Licza sie przede wszystkim zasoby, a w tym nie ma sobie rownych siec overnet.
A co do samych prog. P2P to zdecydoowanie eMule rulez i nikt mnie nie przekona ze jest inaczej. Bo to, ze na DC + jest dobry transfer, to nie zasluga DC, tylko lacza i administratora, ktory nie zablokowal DC. Licza sie przede wszystkim zasoby, a w tym nie ma sobie rownych siec overnet.
a ja polecam DC++ 0.401 ,transfery max,szybkie wyszukiwanie,coś w rodzaju mini czatu z uźytkownikami i wiele innych zalet ;)
mówisz źe nie moźesz znaleźć emule turbo? chłopie,przecieź tego pełno.....
http://www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF–8&q=emule+turbo&btnG=Szukaj&lr=
lub
http://www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF–8&q=emule+turbo++download&lr=
mówisz źe nie moźesz znaleźć emule turbo? chłopie,przecieź tego pełno.....
http://www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF–8&q=emule+turbo&btnG=Szukaj&lr=
lub
http://www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF–8&q=emule+turbo++download&lr=
Diesel:Fala, a po co wpisywać to IP skoro i tak by być active wystarczy wyłączyć firewalla ?
Jeśli to mała sieć lokalna to nie wystarczy wyłączyć firewalla by być active, niestety. Wszystko zaleźy od tego jak udostępniony jest internet na komputerze, z którego się chce korzystać.
Ja polecam Torrenta.
BT++
Fala, a po co wpisywać to IP skoro i tak by być active wystarczy wyłączyć firewalla ?
JA uźywam i polecam DC++ i BearShare ( nie ma tam fake–ów jak na kazie). Kazy uźywam tylko do polskich piosenek bo są przynajmniej bo na bareshare ni ma :wink:
ja do sciaganie uzywam Shareaze, obsluguje ona rozne sieci, i ma naprawde dobre transfery :–)
dobra dzieki za te wszytkie programy ale najlepiej łapie sie emulu i jkos mi on pasuje!! ale niemoge znalez emule – turbo ani w googlach, jak zancie strone gdzie on jest to napiszcie:)
dla ,mnie DC++ rzadzi transfery na moim neo osiagam maxy,malne tylko tzreba dobrze skonfigurowac.Dla neo polecams ie zarejesatrowac i sciaganc amly programik na www.no–ip.com bp neo nie ma stalego ip jakby ktos nie wiedizal a nie widze sensu wpisywac co 24 h nowego IP no;)
mldonkey uruchomiony 24/7 +dc++ mod +edonkey2000 mod +filetp mod :–) rewelka
dobra tak to ja robiłem, co z tego jak mi pokazjue około 1000... stron a wiekszość z nich odnosi mnie do zwykłego emule!!!
Wpisz w googlach:
"emule–turbo" download
"emule–turbo" download
dzikei za podpowiedzi chtnie zobacze te programy, lecz kazzy to ja raczej niebede uzywał. a mam ptyanie do: W.Axl Rose pdałeś o emule – turbo czym on sie róźni od zwykłego emule??? a jeszcz ejak bys mógł podac strone bo ja znaleź go niemogłe!!