Co myślicie o ZoneAlarm?
Posiadam program ZoneAlarm Security Suite. Z tego co się zorientowałem to ma on w sobie program antywirusowy. Mam takźe oddzielnie zainstalowaną Pandę Titanium.
Rodzi mi się w związku z tym pytanie: czy powinienen uźywać Pandy czy teź moźe wyłączyć antywira w ZA. Co będzie lepszym rozwiązaniem?
O ile wiem lepiej nie mieć dwóch jednocześnie działających antywirów. Doradźcie.
Rodzi mi się w związku z tym pytanie: czy powinienen uźywać Pandy czy teź moźe wyłączyć antywira w ZA. Co będzie lepszym rozwiązaniem?
O ile wiem lepiej nie mieć dwóch jednocześnie działających antywirów. Doradźcie.
Odpowiedzi: 5
taa, zainstaluj kilka nowych programów typowo internetowych i zerknij do listy wyjątków firewala sp2 8) Niektóre z nich same się dopisują do tej listy, a te które uźywają tylko portu 80 nie są wcale blokowane
[b]Moim zdaniem firewal w SP2 doskonale spełnia swoje zadanie i w połączeniu z programem antivirusowym tworzą zgraną ekipe!!! :wink: [/b
Nie zalecam stosowanie Dwóch antywirusów z włączonym straźnikem, gdyź jeden moźe z drugim moze kolidować ;–)
Pozostań przy Pandzie oraz przy samym Firewallu Zone Alarm ;–)
Do Zone Alarm Internet Security jest dodawany kiepski program antywirusowy skonstruowany przez firmę "computer Assiociates".. po prostu eTrust wszyty razem w Firewallem w jeden komplet ;–)
Pozostań przy Pandzie oraz przy samym Firewallu Zone Alarm ;–)
Do Zone Alarm Internet Security jest dodawany kiepski program antywirusowy skonstruowany przez firmę "computer Assiociates".. po prostu eTrust wszyty razem w Firewallem w jeden komplet ;–)
dwa antyvirusy to nie najlepszy pomysl... moze przyspazac wiele problemow, a poza tym moga sie na wzajem "blokowac"... polecam zainstalowanie tylko jednego, albo jakiegos kompletu np Norton Internet Security
Pozdrawiam
Pozdrawiam
dopuki jeden drugiemu nie będzie usuwał plików – spokojna głowa 8)
Sprawdzaj niekiedy ich logi czy przypadkiem jeden z nich nie podgryza gardełka drugiemu
Sprawdzaj niekiedy ich logi czy przypadkiem jeden z nich nie podgryza gardełka drugiemu
Strona 1 / 1