Co mam zrobić?

witam wszystkich.prosze o szybka pomoc.wlaczylem kompa i wyskoczyl mi komunikat ze nie moze zaladowac mojego profilu uzytkownika.i laduje tymczasowy.antywirus wykrywa mi na dzien dobry od razu wirusa. wyskakuje cos takiego:

"C:WINDOWSsystem32configAppEvent.Evt
zawiera wzorzec wirusa :
Vlad.Mummy.471
Wirusa nie da się usunąć"

co mam zrobic z tym dziadostwem?za szybka pomoc bede wdzieczny.pozdrawiam
aha kwarantana tez nie pomaga.

Odpowiedzi: 11

A pisałem z awaryjnego ! :evil: w opcjach folderów zaznaczyć pokaź ukryte pliki i po podanej ścieźce do niego i po ptaszku a nie do Gdyni przez zakopane :wink: a tam same roboty drogowe :arrow:
Brzęczki
Dodano
01.11.2004 16:34:03
kolo:
Jesli chodzi o pasek to do tego miejsca jest:Documents and SettingsNazwa_kontaDane aplikacjiMicrosoft
Tego juz nie ma – Internet ExplorerQuick Launch

Wiec go utworz i dodaj skróty

kolo:
chodzi o to ze nie mam np.jakiegos dokumentu np.w WORD

Sprubuj sie cofnac ale do przodu z punktami przywracania skopiowac te dokumenty i znowu sie cofnac
Jesli nie masz takowego ptk utworzonego to spruboj uzyc jakiegos softu do odzyskiwania danych moze sie na cos zda
Na przyszlosc zanim wlaczysz Przywracanie kopiuj dane z partycji systemowej na inna
Bobi
Dodano
31.10.2004 18:35:49
OK.doszedlem co ztymi ikonami.usunalem jedna ikone i na pulpicie pokazal sie folder Nieuzywane skróty pulpitu. Jest wszystko ladnie,pięknie.Ale gdzie jest reszta ikon ????? :(
kolo
Dodano
31.10.2004 18:16:21
A wiec tak. na pulpicie sa ikony:moj komp, moje dok, IE itd. chodzi o to ze nie mam np.jakiegos dokumentu np.w WORD jak wzialem na wlasciwosci–pulpit tam jest cos takiego jak czyszczenie co 60 dni.pisze tez ze ikony sa zrzucane do folderu Nieuzywane.gdzie on jest?

Jesli chodzi o pasek to do tego miejsca jest:Documents and SettingsNazwa_kontaDane aplikacjiMicrosoft
Tego juz nie ma – Internet ExplorerQuick Launch

A folder Ulubione jest pusty.jest tylko folder Łącza :(

Jak to teraz wszystko odzyskac?da jakos rade?wielkie dzieki za odpowiedzi
kolo
Dodano
31.10.2004 18:10:15
kolo:
aha.poginely mi niektore ikony z pulpitu

Czyli Moj komputer, Moje dokumenty ??
Własciwosci pulpitu/Pulpit/Dostosuj pulpit i "ptaszki"
kolo:
nie mam tez paska szybkiego uruchamiania.nawet jak go zaznacze w wlasciwosciach zeby byl

Sprawdz czy masz katalog Documents and SettingsNazwa_kontaDane aplikacjiMicrosoftInternet ExplorerQuick Launch

Nie >> Utwórz
kolo:
nie mam tez stron ulubionych w IE

Documents and SettingsNazwa_kontaUlubione jest pusty ??
Bobi
Dodano
31.10.2004 17:59:16
witam jescze raz.otoz tego wirusa nie moglem skasowac.nie probowalem w trybie awaryjnym. zrobilem przywracanie systemu z 2ostatnich dni.ladnie wszystko wchodzilo.przeskanowalem system i nie bylo zadnego wirusa!czy jest on jescze w systemie?aha.poginely mi niektore ikony z pulpitu.nie mam tez paska szybkiego uruchamiania.nawet jak go zaznacze w wlasciwosciach zeby byl. :( nie mam tez stron ulubionych w IE format raczej mi sie nie usmiecha.za kazda pomoc wielkie dzieki.pozdrawiam
kolo
Dodano
31.10.2004 17:46:47
mefisto_k:
... tam sa opisy virów
Co z tego ze sa ? Sprawdzales czy jest cos o Vlad ?
http://www.mks.com.pl/cgi–bin/htsearch?config=htdig&restrict=&exclude=&words=Vlad.Mummy&method=and&format=builtin–long&sort=score
EL NINO
Dodano
30.10.2004 19:06:22
Wejdź na www.mks.com.pl tam sa opisy virów!!!Mam nadzieje, źe stronka Ci pomoźe!!!
mefisto_k
Dodano
30.10.2004 17:52:24
A sprubuj w trybie awaryjnym znajdź go i po ptaszku :lol:
Brzęczki
Dodano
30.10.2004 17:22:09
Co to za antywirus ?
Uruchom komputer z plyty a nastepnie z konsoli skasuj ten plik poleceniem:
del C:WINDOWSsystem32configAppEvent.Evt
EL NINO
Dodano