Co mam zrobic:(
Witam:)Potrzebuje sterowniki do czytnika kart sony MRW 620-1 :) Zrobiłem aktualizacje
aktualizacje systemu windows Xp i nic nie pomogło:(A jak patrzałem na menedżer systemu to pisze nieznane urządzenie:)Z góry dzięki:)
Odpowiedzi: 1
A czy to na pewno chodzi o ten czytnik ?? Jeżeli wyświetla Ci ikonkę "Bezpieczne usuwanie sprzętu" to kliknij 2x i zobacz jaki tam jest sprzęt. Ponadto sprawdź ile i jakie masz dyski w "Mój komputer"Zaszaflok:A jak patrzałem na menedżer systemu to pisze nieznane urządzenie:)
Strona 1 / 1
No chyba tak właśnie patrzałem na te bezpieczne usuwanie sprzętu ale niestety nie mam takiego czegoś na pasku zadan:/ No dyski to mam C: D: E: F: G: a tych dysków wymiennych z czytnika nie mam:/ Co byś sugerował zrobic??<br>
W Mój komputer czytnik będzie figurował jako "Dysk wymienny i tu litera dysku". Masz takie dyski ? Ta ikonka to jakby mała klawiatura z zieloną chmurką. Jeszcze nie spotkałem czytnika ze sterami, ale może ....? Spróbuj przełączyć czytnik do innego portu USB. Ponadto sprawdź w Menadżerze urządzeń, czy porty USB zainstalowane prawidłowo (nazywają się "Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej"). Zawsze można je usunąć z prawokliku i zainstalować na nowo, gdyby coś..<br>
No tych dysków nie mam jakbym miał to by było wszystko okej:)właśnie mi o to chodzi żeby one były:P No może i nie ma sterowników:D A z tym przełączeniem nie za bardzo bo mam ten komputer dopiero 2 miesiące i są plomby:)Nie chce utracic gwarancji na niego a tez nie chce jechac do serwisu z nim bo bym musiał czekac na niego ze 2 tygodnie:) Też troche mi wstyd jechac do tej firmy Ntt gdzie kupiłem kompa bo se pomyslą że jestem debilem:P no jakoś się uporam bez tego czytnika może kiedyś zadziała mam taka nadzieje bo chyba nic nie wymyślisz na to:P<br>
Widziałem ten czytnik na fotkach w necie i zauważyłem, że jest podłączony zewnętrznym kablem USB, czyli kabel powinien wystawać z tyłu obudowy przez np. otwór po śledziu i podpięty jest do jakiegoś portu. Zmień gniazdo na inne.<br>
Sądzisz że ten port co jest teraz podpiety ten czytnik jest spalony??
a no i jeszcze jedno pytanko bo bym zapomniał dzisiaj weszłem do biosa i mam wszystkie klawisze zablokowane ze klawiatury model microsoft 1000 <br>
Pierwsze co masz zrobić to używać klawisza "Edytuj" jak chcesz coś dodać, albo poprawić a nie pisać posta pod postem. Co do portu to nic nie sądzę. Po prostu trzeba sprawdzić na innym bo każdy może być zwalony.Warto też podpiąć do innego kompa (nie trzeba otwierać budy, zbliż tylko swego "tyłkami" i podpiąć kabel. Wszystko będzie jasne. Co do klawiatury to najpierw sprawdź baterie.<br>