Co jest z tymi UPS-ami?

Witam!!!

Zakupiłem nowy mocniejszy zasilacz i teraz potrzebuję porządnego  UPS-a najlepiej 1000Va. 

Szukam na Allegro i szlag mnie trafia. Jakieś 90% UPS-ow ma dziwaczne wyjścia z tyłu. Ja potrzebuję zwykłe normalne jak wtyczka 220V a tu mi oferują cudaki. Co ja mam z tym zrobić? Mam Evera i on oferuje zwykłe wyjścia, no ale na takiego Evera 1000Va to mnie na razie nie stać (ok 700zł).

Ktos mnie wytłumaczy dlaczego UPS-y mają te dziwaczne wyjścia? Bezsens totalny, jak z czegoś takiego korzystać. No można monitor ewentualnie podłączyć jak ktoś ma z tym dziwnym wtykiem.

Paranoja. Kto wie jaki najlepiej i w miarę rozsądny cenowu UPS kupić z normalnymi wyjściami?

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

Te dziwne złącza to takie jak np. tutaj? -> http://www.allegro.pl/item132592455_ups_600va_easy_gw_2lata_f_vat_super_cena_.html

Tyle ci powiem, że dziwne one nie są, zresztą do takich upsów najczęściej są dołączone przez producenta odpowiednie przewody do podłączenia komputera i monitora, a jak nie to odpowiednie kable można kupić w sklepie.

No chyba, że masz monitor z kablem na stałe...
SLAY3R
Dodano
11.10.2006 04:58:35
  • Ganzes 11.10.2006 13:04:42

<p>Dokładnie takie. Co mi po kablu jak wyjście z monitora mam na stałe zrobione. Powinno to byc znormalizowane a nie cudaki takie produkują.</p><p>&nbsp;</p>

Ganzes
Dodano:
11.10.2006 03:38:40
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1