Co jest z tym dvd ?:(
Witam.
Mam nagrywarkę dvd light scribe benq dd dw1625.
CHodzi o to, źe jak wkładam plyte do napędu(film dvd)to obraz się przycina, skacze klatkami i tak filmu sie nie da ogladac! :(Wyglada to tak, jakby komputer się przycinał,ale tak nie jest. Wszystkie programy zbedne mam wylaczone.
Mój sprzęt to:
Pentium D 3.0 Ghz
Geforce 7800 gt asus 256 mb
2x1 gb ramu 667 hz geil
plyta glowna Asus P5WD2 Premium Intel 955X
windows xp home edition service pack 2
odtwarzacz dvd – inter video windvd 7
Prosze o pomoc
CHodzi o to, źe jak wkładam plyte do napędu(film dvd)to obraz się przycina, skacze klatkami i tak filmu sie nie da ogladac! :(Wyglada to tak, jakby komputer się przycinał,ale tak nie jest. Wszystkie programy zbedne mam wylaczone.
Mój sprzęt to:
Pentium D 3.0 Ghz
Geforce 7800 gt asus 256 mb
2x1 gb ramu 667 hz geil
plyta glowna Asus P5WD2 Premium Intel 955X
windows xp home edition service pack 2
odtwarzacz dvd – inter video windvd 7
Prosze o pomoc
Odpowiedzi: 10
Kamil_k15:Witam.
CHodzi o to, źe jak wkładam plyte do napędu(film dvd)to obraz się przycina, skacze klatkami i tak filmu sie nie da ogladac! :
Jaka to płytka? nagrana czy tłoczona? inne sprawdzałeś? Jeśli nagrana to jak? czym? jakość nagrania moźesz sprawdzić np. w Nero CD–DVD Speed –jeśli posiadasz lub programie BENQa QSuite
Uźyj programu Media Player Classic jesli w nim nie pójdzie dobrze to IMO w niczym nie pójdzie i musisz szukac przyczyn w sprzęcie . Zobacz wersję biosu nagrywarki , moźe jest nowsza poprawiona wersja.
wydaje mi się źe wszystko ok, ja miałem podobny problem i zrobiłem tak:
–wywalić wszystkie kodeki związane z video(czyt. dix itp)
–zrestartować komputer po kaźdej operacji dla picu :P
– zainstalować program Power DVD(firmy Cyberlink) wersja 6.0 : ma w sobie wbudowane kodeki potrzebne do odtwarzania dvd.
nie musisz mieć oryginału ani źadnego cracka(zresztą by mnie zbesztali na tym forum za takie coś), do sprawdzenia czy filmy idą poprawnie wystarczy demo. Jeźeli uruchomisz program to niestety filmy mogą dalej ciąć(jeźeli masz nawet szybki komputer). Wobec z tego:
–kliknij w oknie programu prawym przyciskiem myszy>konfiguracja> wejdź na zakładke wideo i zaznacz opcje Włacz akceleracje sprzętową
mi to pomogło, nie wiem jak będzie w Twoim przypadku
oczywiście zaznaczam źe jest to tylko moja propozycja i nie mówie źe będzie działać na 100%(ale chyba warto spróbować?)
ew. spróbuj jeszcze tak jak wojtt napisał...
pozdro i napisz czy pomogło :)
ps. moźesz jeszcze przed tym wszystkim sformatować dysk C i zainstalować system albo spróbować reinstalacji ale mam nadzieje źe to nie będzie konieczne i nie ma znaczeniu w tym wypadku!(zresztą zawsze istnieje sposób na obejście problemu bez formata)
–wywalić wszystkie kodeki związane z video(czyt. dix itp)
–zrestartować komputer po kaźdej operacji dla picu :P
– zainstalować program Power DVD(firmy Cyberlink) wersja 6.0 : ma w sobie wbudowane kodeki potrzebne do odtwarzania dvd.
nie musisz mieć oryginału ani źadnego cracka(zresztą by mnie zbesztali na tym forum za takie coś), do sprawdzenia czy filmy idą poprawnie wystarczy demo. Jeźeli uruchomisz program to niestety filmy mogą dalej ciąć(jeźeli masz nawet szybki komputer). Wobec z tego:
–kliknij w oknie programu prawym przyciskiem myszy>konfiguracja> wejdź na zakładke wideo i zaznacz opcje Włacz akceleracje sprzętową
mi to pomogło, nie wiem jak będzie w Twoim przypadku
oczywiście zaznaczam źe jest to tylko moja propozycja i nie mówie źe będzie działać na 100%(ale chyba warto spróbować?)
ew. spróbuj jeszcze tak jak wojtt napisał...
pozdro i napisz czy pomogło :)
ps. moźesz jeszcze przed tym wszystkim sformatować dysk C i zainstalować system albo spróbować reinstalacji ale mam nadzieje źe to nie będzie konieczne i nie ma znaczeniu w tym wypadku!(zresztą zawsze istnieje sposób na obejście problemu bez formata)
Moze tu chodzi o kodeki?
Skoro tak to nie amsz problemu z nagrywara DVD tylko z czymś innym. Sprawdz w jakim trybie dzialają kontrolery dysku twardego i nagrywarki.
Probowalem i nadal sie zacina.
Probowalem i nadal sie zacina.
A próbowałes skopiowac film na dysk i z dysku obejrzeć? Teź sie zacina?
a w windows media player tez skacze .:(((
Mam zainstalowany kodek K–lite codec pack 2.20 full
i DivXPlay.exe.
qrcze co to moze byc?
i DivXPlay.exe.
qrcze co to moze byc?
Widocznie masz za slaba karte graficzna i za malo ramu :–) źart!
W WMP tez Ci skacze?
Instalowales jakies kodeki MPEG–2?
W WMP tez Ci skacze?
Instalowales jakies kodeki MPEG–2?
Strona 1 / 1