Co jest grane!!!– moźe ktoś wie??
Procesor–1000
RAM–128
dysk C– 60% zajęty
dysk D– 40% zajęte
system XP PRO SP1
Na kompie nie ma źadnych programów które spowalniają, wyczyściłam rejestr ze starych wpisów,usunełam gry, nie uźywam źadnych upiększeń a pomimo to chodzi jak źółw. Kiedy klikam na jakiś folder muszę czekać 15 sekund na otwarcie, otwarcie drugiego w tym samym czasie jest nie moźliwe, a robienie kilku rzeczy na raz(np:pisanie notatki i słuchanie muzy)graniczy z cudem.Paru znajomych podejrzewa źe to wina Nortona ale tego samego antywirusa miałam 2 miesiące temu a komp chodził o wiele szybciej.Jeśli ktoś coś wie niech mi pomoźe.
RAM–128
dysk C– 60% zajęty
dysk D– 40% zajęte
system XP PRO SP1
Na kompie nie ma źadnych programów które spowalniają, wyczyściłam rejestr ze starych wpisów,usunełam gry, nie uźywam źadnych upiększeń a pomimo to chodzi jak źółw. Kiedy klikam na jakiś folder muszę czekać 15 sekund na otwarcie, otwarcie drugiego w tym samym czasie jest nie moźliwe, a robienie kilku rzeczy na raz(np:pisanie notatki i słuchanie muzy)graniczy z cudem.Paru znajomych podejrzewa źe to wina Nortona ale tego samego antywirusa miałam 2 miesiące temu a komp chodził o wiele szybciej.Jeśli ktoś coś wie niech mi pomoźe.
Odpowiedzi: 4
1.Skan systemu–adware,malware,spyware,itp
2.Skan antivirem–innym niź NAV (np skaner.mks.com.plskaner.html)
3.Rejestr wyczyszcony
4.autostart wyczyszcony ze zbednych apikacji (START–>Uruchom–>msconfig–––>autostart)
5.Scandisk (full:)
6.defragmentacja
7! pamięć wirtualna..hmmm...moje zalecenie: wartość początkowa:128MB, wratość maksymalna:ponad 250MB (popróbój co 64MB na przykłąd do 512MB)
dodatkowe:
8.Sprawdz wersje sterowników–jak coś to update'uj je :)
9.Porzadek na pulpicie (katalogio z plikami,duźe pliki itp ale skróty magą być oczywiście)
SPRAWDŹ czy w BIOSie jest wszystko OK (taktowanie procka,pamięci itp)
pozdro
2.Skan antivirem–innym niź NAV (np skaner.mks.com.plskaner.html)
3.Rejestr wyczyszcony
4.autostart wyczyszcony ze zbednych apikacji (START–>Uruchom–>msconfig–––>autostart)
5.Scandisk (full:)
6.defragmentacja
7! pamięć wirtualna..hmmm...moje zalecenie: wartość początkowa:128MB, wratość maksymalna:ponad 250MB (popróbój co 64MB na przykłąd do 512MB)
dodatkowe:
8.Sprawdz wersje sterowników–jak coś to update'uj je :)
9.Porzadek na pulpicie (katalogio z plikami,duźe pliki itp ale skróty magą być oczywiście)
SPRAWDŹ czy w BIOSie jest wszystko OK (taktowanie procka,pamięci itp)
pozdro
Procesor–1000
RAM–128
dysk C– 60% zajęty
dysk D– 40% zajęte
system XP PRO SP1
niestety z tego co wiem xp ma spore wymagania jesli chodzi o pamięc i większosc maszyn ma minimum 256 a standartowo 512 więc wydaje mi sie ze masz zółwia tylko przez tą pamięc moze by sie zastanowic nad zakupem jakes kostki...
pozdrawiam
RAM–128
dysk C– 60% zajęty
dysk D– 40% zajęte
system XP PRO SP1
niestety z tego co wiem xp ma spore wymagania jesli chodzi o pamięc i większosc maszyn ma minimum 256 a standartowo 512 więc wydaje mi sie ze masz zółwia tylko przez tą pamięc moze by sie zastanowic nad zakupem jakes kostki...
pozdrawiam
A internet,programy do ściągania plików.
Z uruchom msconfig – uruchamianie i odptasz niepotrzebne programy które uruchamiają się przy starcie kompa.
Przy 128 MB pamięci i tym procesorze i XP pro nie będzie szybki.
Poczytać optymalizacja XP
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
Uźyj jeszcze ad–aware 1.05
Wyłącz niepotrzebne usługi i bajery.
Z uruchom msconfig – uruchamianie i odptasz niepotrzebne programy które uruchamiają się przy starcie kompa.
Przy 128 MB pamięci i tym procesorze i XP pro nie będzie szybki.
Poczytać optymalizacja XP
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
Uźyj jeszcze ad–aware 1.05
Wyłącz niepotrzebne usługi i bajery.
Troche tej pamieci masz mało jeśli de facto to Win XP oraz NAV.
Zobacz który z procesów wykorzystuje największy czas uźycia procesora.
Skanowałaś system pod kątem obecności Malware.
Zobacz który z procesów wykorzystuje największy czas uźycia procesora.
Skanowałaś system pod kątem obecności Malware.
Strona 1 / 1