Co bedzie po formacie ???

Nie wiem co ja za gowno mam za Win XP bo to chyba jest jednorazowy windows albo komp jednorazowego uzytku. Biosa nie ma odrazu po wloczeniu pokazuje sie "Misrosoft Windows XP home edition" i nie ma biosa a chcem zmienic na 98 albo ME bo Xp bardzo mi spowalnia kompa mam 1,3ghz 128mb ram i komp mi dziala wolniej niz moja stara 400mhz 64mb ram co sie dzieje. Planuje zmienic winde ale czy bedzie sie dac przeistalowac czy moze po usunieciu windy komp jest do dupy. Po kupieniu kompa WIN XP byl zainstalowany tylko zarejestrowalem go. Czy moze ktos wie co sie bedzie dzialo po formacie dwoch partycji , ta druga to "Recovery Partition" na ktorej jest 5gb i nie wiem co to jest bo ne moge tam wejsc. No to co bedzie sie dzialo po formacie ktos wie to pisac :!: :!: :!: :!:

Odpowiedzi: 14

Tak ale chyba mówił o tym ze do uruchomienia wystarczy 128 mb :D, zreszta chyba sami odczuwacie to lepiej :d
Dark Angel
Dodano
11.12.2002 15:21:24
Tak ale chyba mówił o tym ze do uruchomienia wystarczy 128 mb :D, zreszta chyba sami odczuwacie to lepiej :d
Dark Angel
Dodano
11.12.2002 15:21:24
z tymi ramami to Bill G. na swojej stronie mowi, ze "128 megabytes (MB) of RAM or higher recommended " chociaz teraz standardem i powoli minimum staje sie 256
The_judge
Dodano
11.12.2002 14:38:24
zbur ale zauwaz ze to i tak będzie sie muliło mu przy tych 128 mb ramach załuzmy jeszcze ze ma zintegrowaną karte muzyczna i graficzna to juz całkiem odeszedł bym od Xp, ale nawet jak tak nie jest to przy wyłaczeniu wyszystkich niepotrzebnuch usług i bajerków graficznych i właczeniu jakiesj gierki np niewiem niech to bedzie Warcraft3 to nie widze by grało sie płynnie, nawet windows sie zacznie mulic przy uruchamianiu zbyt wielu programów a juz nie muwie jakby tam uruchomic PhotoShopa 7 :D
Wiem to bo miałem z tym do czynienia :)
Dark Angel
Dodano
11.12.2002 14:20:54
zbor:
Jakbym mial procka 200 mmx i dal se 1 gb ramolca (gdyby sie dalo ) to mialbym kompa szybszego od wszystkich na tym forum !

No z tym to juz chyba przesadziles... :D

zbor:
A win 98 nadaje sie tylko zeby go zainstalowac i sobie skasowac.Chyba ze lubisz "cotygodniowe" instalacje.On sie sam z siebie jebie nawet gdybys nic na nim nie robil tylko np przez miesiac mial go bez przerwy na chodzie, glownie rejestr mu sie kaszani.

Z tym z reszta tez :) ale jest w tym czesc prawdy. Proponuje zrobic "ghostem" zdjecie, wtedy latwo bedzie przywracac system
The_judge
Dodano
11.12.2002 14:04:16
Dark Angel jak zwykle plecie farmazony. 128 jest optymalna konfiguracja (co nie oznacza ze jak masz mozliwosc dowalenia to nie dowal). Problem raczej nie w ilosci posiadanej pamieci tylko w sposobie jej zajecia. Zapewne masz jakies niepotrzebne uslugi, np pulpit zdalny czy dostep do sieci bezprzewodowej itp – wylacz je.Mozesz zaosczedzic nawet 64 mb.Powylacaj kolorki i najwarzniejsze wylacz nie potrzebne rzeczy ladujace sie na starcie.
pierdoly.Generalnie to moze byc tez kwestja wadliwego sprzetu bo na 128 ramolca powinno sie dac juz spokojnie pracowac nawet bez zbytnich dopieszczen. A ze masz wzglednie mocnego procka to najmniej istotne.Pamiec a nie procek najwydajniej podkreca sprzet.Jakbym mial procka 200 mmx i dal se 1 gb ramolca (gdyby sie dalo ) to mialbym kompa szybszego od wszystkich na tym forum ! I taka jest prawda o dzisiejszych tzw nowoczesnych kompach. Mają tylko mocniejsze procki i szybsze pamieci (i co miekture szyny) reszta powstala juz dawno.

A win 98 nadaje sie tylko zeby go zainstalowac i sobie skasowac.Chyba ze lubisz "cotygodniowe" instalacje.On sie sam z siebie jebie nawet gdybys nic na nim nie robil tylko np przez miesiac mial go bez przerwy na chodzie, glownie rejestr mu sie kaszani.
zbor
Dodano
11.12.2002 13:38:09
Dark Angel jak zwykle plecie farmazony. 128 jest optymalna konfiguracja (co nie oznacza ze jak masz mozliwosc dowalenia to nie dowal). Problem raczej nie w ilosci posiadanej pamieci tylko w sposobie jej zajecia. Zapewne masz jakies niepotrzebne uslugi, np pulpit zdalny czy dostep do sieci bezprzewodowej itp – wylacz je.Mozesz zaosczedzic nawet 64 mb.Powylacaj kolorki i najwarzniejsze wylacz nie potrzebne rzeczy ladujace sie na starcie.
pierdoly.Generalnie to moze byc tez kwestja wadliwego sprzetu bo na 128 ramolca powinno sie dac juz spokojnie pracowac nawet bez zbytnich dopieszczen. A ze masz wzglednie mocnego procka to najmniej istotne.Pamiec a nie procek najwydajniej podkreca sprzet.Jakbym mial procka 200 mmx i dal se 1 gb ramolca (gdyby sie dalo ) to mialbym kompa szybszego od wszystkich na tym forum ! I taka jest prawda o dzisiejszych tzw nowoczesnych kompach. Mają tylko mocniejsze procki i szybsze pamieci (i co miekture szyny) reszta powstala juz dawno.

zbor
Dodano
11.12.2002 13:38:09
A czemu miało by nie działać :d Pewnie ze ci bedzie hulał i to jeszcze jak :D zwłaszcza ze to Win98 !!
Dark Angel
Dodano
10.12.2002 22:51:02
E no ja sie na tym nie znam wcale , wiec jak zrobie format z dyskietki startowej i przerobie partycje na fat32 czy jakos tak i nagram tam win 98 to bedzie dzialac ? ( a no 5gb ) walic to robie format :P
Sidor_Hwdp
Dodano
10.12.2002 22:08:23
Kolega sie pewnie pomylił albo nie wiedział jak to okreslic pewnie chodziło mu o to ze nie ma opcji wyboru systemu przy bootowaniu z dysku!!
Dark Angel
Dodano
10.12.2002 19:11:52
byc moze twoj monitor po wlaczeniu komputera musi sie nagrzac zanim zobaczysz cokolwiek :) – ja tak mam , ale jezeli nawet dasz reset , to jak nie pojawi ci sie ekran , to wciskaj ww tym czasie caly czas "DEL" i na pewno ujzysz ekran BIOS'u
B3T0N
Dodano
10.12.2002 16:57:52
tak komputer bios ma na pewno :) , a po formacie wyczyscisz po prostu sobie pratycje i od nowa bedziesz musial instalowac windowsa. A na ta partycje to nie mozesz wejsc z poziomu WinXP?
Bo wiem ze jesli partycje sa NTFS, to win 98 bedzie mial problemy z ich rozpoznaniem (nie wiem czy w ogole moze) – u mnie w kazdym razie dopiero po zmienieniu na FAT32 wszystko bylo ok
The_judge
Dodano
10.12.2002 13:23:51
Sidor_Hwdp:
nie ma biosa

Jak to, komp nie ma biosu ? musi coś mieć, a po formacie errorek jest , i tylko start z dykietki :)
Lezio111
Dodano
10.12.2002 10:28:15
Sidor_Hwdp:
nie ma biosa

Jak to, komp nie ma biosu ? musi coś mieć, a po formacie errorek jest , i tylko start z dykietki :)
Lezio111
Dodano
10.12.2002 10:28:15
Sidor_Hwdp
Dodano:
09.12.2002 03:33:54
Komentarzy:
14
Strona 2 / 2