cmdfromhere ???
Witam
PPM na jakikolwiek folder i moje zdziwienie – nowa akcja pod "otwórz" jest jakies "cmdfromhere" pisane łącznie nic nie znaczy lecz gdy napisane byloby "cmd from here" znaczyłoby "cmd stad", ale i tak nadal nie wiedzialbym co to jest i skad sie wzielo (dzisiaj kilku pieciolatkow gralo na kompie prawie caly dzien – moze to oni cos zmajstrowali choc i tak sie nie przyznaja) w kazdym badz razie ani googlarka nic nie znajduje ani forumowa wyszukiwarka, jak klikne w to to mam komunikat jak na screenie.
Wie moze ktos co to jest?
Ps. W kompie nie istnieje zaden plik o takiej nazwie
Pozdrawiam
PPM na jakikolwiek folder i moje zdziwienie – nowa akcja pod "otwórz" jest jakies "cmdfromhere" pisane łącznie nic nie znaczy lecz gdy napisane byloby "cmd from here" znaczyłoby "cmd stad", ale i tak nadal nie wiedzialbym co to jest i skad sie wzielo (dzisiaj kilku pieciolatkow gralo na kompie prawie caly dzien – moze to oni cos zmajstrowali choc i tak sie nie przyznaja) w kazdym badz razie ani googlarka nic nie znajduje ani forumowa wyszukiwarka, jak klikne w to to mam komunikat jak na screenie.
Wie moze ktos co to jest?
Ps. W kompie nie istnieje zaden plik o takiej nazwie
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 11
Sprawdziłem to u siebie i faktycznie spowodował to XP Tuning sprawdzałem se programik po tym jak go The_judge polecił. (Zresztą calkiem przyjemny programik :?: )
Co prawda nic w nim chyba nie odznaczałem, ale – moze mi sie palec ześliznął :roll:
Pozdrawiam
Co prawda nic w nim chyba nie odznaczałem, ale – moze mi sie palec ześliznął :roll:
Pozdrawiam
Sprawdziłem to u siebie i faktycznie spowodował to XP Tuning sprawdzałem se programik po tym jak go The_judge polecił. (Zresztą calkiem przyjemny programik :?: )
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Fakt, o tym nie pomyślałem, źe moźe być to to, – jakoś nie skojarzłem , bo w innych tweakerach inaczej się taka opcja objawiała.
Witam
Miałem to samo ale wiązało się to z programem XPTuning. Jest tam taka opcja WindowsXP–Menu kontekstowe–wiersz poleceń.Po zaznaczeniu w/w opcji pojawiło się to "cmdfromhere".
Odznaczenie pomogło. Co ciekawe ponowne zaznaczenie juź nie spowodowało powrotu tej opcji lecz pojawiła się opcja " uruchom w wierszu poleceń".
Błąd programu czy co?
pozdrawiam
woytec60
Miałem to samo ale wiązało się to z programem XPTuning. Jest tam taka opcja WindowsXP–Menu kontekstowe–wiersz poleceń.Po zaznaczeniu w/w opcji pojawiło się to "cmdfromhere".
Odznaczenie pomogło. Co ciekawe ponowne zaznaczenie juź nie spowodowało powrotu tej opcji lecz pojawiła się opcja " uruchom w wierszu poleceń".
Błąd programu czy co?
pozdrawiam
woytec60
A moźel to kolejny nieszkodliwy virek :D
U mnie znajdowalo to sie w:
[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftSearch AssistantACMru5603]
[HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellcmdfromhere]
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesFoldershellcmdfromhere]
A ja niczego takiego nie dodawałem.
Pozdrawiam
[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftSearch AssistantACMru5603]
[HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellcmdfromhere]
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesFoldershellcmdfromhere]
A ja niczego takiego nie dodawałem.
Pozdrawiam
Klucz jest, ale tu chodzi o dodanie wartości klucza.
McScr@by:Instlowałem ostatnio NET Framework SP i po instalacji w menu tego nie ma, więc to nie to.
Z opisu wygląda to tak jak dodanie uruchamiania konsoli z menu ale modifikacja/dodanie klucza HKEY CLASSES ROOTDirectoryshellcmdhere nie wyszła dobrze.
Nie dodawałem, a w rejestrze jest bodaj – patrzłem przy innej okazji – jeden klucz z tym odniesieniem.
Instlowałem ostatnio NET Framework SP i po instalacji w menu tego nie ma, więc to nie to.
Z opisu wygląda to tak jak dodanie uruchamiania konsoli z menu ale modifikacja/dodanie klucza HKEY CLASSES ROOTDirectoryshellcmdhere nie wyszła dobrze.
Dzieki Rebe, tak sobie wlasnie pomyslalem ze to moze byc po jakies nowej aktualizacji gdyz od paru dni uruchomilem aktualizacje automatyczne dla windows.
Dziwi mnie tylko dlaczego nic z tym nie jest powiazane, no i zastanawiam sie nad usunieciem tego.
Mam nadzieje ze mozna to bezbiecznie usunac bez szkody dla systemu, (no chyba ze jest to przygotowane pod jakas nowa aktualizacje ?!)
Pozdrawiam
Update
Sprawdzilem historie aktualizacji windows i ostatnia jest z 9 sierpnia wiec to chyba nie to.
A SP2 jeszcze nie instalowalem.
Update
Nie wiem jak ty Rebe, ale ja to juz wywaliłem.
Dziwi mnie tylko dlaczego nic z tym nie jest powiazane, no i zastanawiam sie nad usunieciem tego.
Mam nadzieje ze mozna to bezbiecznie usunac bez szkody dla systemu, (no chyba ze jest to przygotowane pod jakas nowa aktualizacje ?!)
Pozdrawiam
Update
Sprawdzilem historie aktualizacji windows i ostatnia jest z 9 sierpnia wiec to chyba nie to.
A SP2 jeszcze nie instalowalem.
Update
Nie wiem jak ty Rebe, ale ja to juz wywaliłem.
Podejrzewam – teź to bodaj wczoraj zauwaźyłem – źe jest to "dopisek" po instalacji SP dla .NET.
Przynajmniej tak mi wychodzi z tewgo co ostatnio dogrywałem, a i język by o tym świadczył.
Przynajmniej tak mi wychodzi z tewgo co ostatnio dogrywałem, a i język by o tym świadczył.
Strona 1 / 1