ciemny ekran i ponowny restart

nagrywałem z tunera tv na dysk,nagle komp się wyłączył i przy ponownym uruchomieniu jest ładowanie xp a nastepnie ciemny ekran i ponowny restart no i tak w kółko–próbowałem ostatnią dobrą konfiguracje bez efektu,liczę na pomoc lecz mam nadzieje źe reinstalacja to nie jedyne wyjscie(mam złe doswiadczenia). :)

Odpowiedzi: 7

Baca777 – sprawdź jeszcze ten tryb rejestrowany – teź jest pod F6 do wyboru – moźe zobaczysz na czym się wyrzuca.
Jeźeli chcesz poekseprymentować to mozesz ew. przywrócić – w trybie konsoli – kopię rejestru. Odesłanie do stron MS z opisem jak to zrobić jest w archiwum – podawał EL NINO i ja , a pewnie i ktoś jeszcze – jakie "przywr* rejestr*" za zwrot kluczowy powinien wystarczyć.
Rebe
Dodano
10.10.2004 12:26:30
Wygląda na sprzęt, wyjmij karty i pamięć oczyść złącza i dobrze osadz, sprawdz wtyczki i zasilacz.

Jak masz dysk startowy WIN98 to odepnij dysk systemowy i uruchom i zobacz co się dzieje.
JNJN
Dodano
10.10.2004 11:56:54
nie uruchomi sie awaryjnym ani ostatnio dobro –karte tez wyjołem lecz bez efektu :?
Baca777
Dodano
10.10.2004 11:46:16
McScr@by – nie siedź po nocach – toź nie moze wejść do systemu :wink:
Baca777 – bróbowałeś ostatniej dobrej. A awaryjnego i z jego poziomu przywracania lub obejrzenai logów ?
Do tego – jeźlei awaryny będzie chodził, a normalny nie , moźesz sprawdzić tryb rejestrowany – powinieneś zobaczyć przy czym sie wiesza.
Ostatnia moźliwość to wyjęcie tunera i sprawdzenie czy pójdzie.
Jeźeli tak to potem czeka Cię wyczyszczenie wpisów karty tv dotyczących i ponowna jej instalacja.
Rebe
Dodano
10.10.2004 09:48:55
Mój komputer –> Właściwości –> Zaawansowane –> Uruchamianie i odzyskiwanie –> Ustawienia –> Automatycznie uruchom ponownie ( nie ma być zaznaczona ta pozycja ).
W ten sposób wymusisz BSOD ( niebieski ekran ).
Spisz dokładnie sygnaturę błędu BSOD i zapodaj ją,
moźe po tym dojdziemy o co chodzi.
Pozatym patrzałeś czy występują błędy po restarcie w podglądzie zdarzeń i czego ewentualnie dotyczą.
McScr@by
Dodano
10.10.2004 04:46:50
niestety nie pomogło :(
Baca777
Dodano
10.10.2004 04:15:59
sprobuj naprawic dysk za pomoca komendy chkdsk z Konsoli Odzyskiwania na CD XP
bhaala
Dodano
10.10.2004 03:33:23
Baca777