Ciekawy problem moźe ktoś coś wie
Ave
mam zmapowany dysk komenda net use, z parametrem persistent w scrypcie logowania.(i po nazwie i po IP)
Wszystko jest ok dysk działa nie ma problemu z udostepnieniem, jednakźe po restarcie kompa mam zmapowany dysk, ale w moim komputerze jest opisany jako odłączony dysk sieciowy( wystarczy tylko na niego kliknąc i działa ).
Niestety jak w źyciu uźywam programu do archiwizacji i program jak nie ma połączenia dysku sieciowego nie umie mi zarchiwizować materiału, a do tego kompa ma nikt nie zagladać wiec jak zrobi restart to jest d....:)
Pozdrawia kong
Narazie szuka w ustawieniu karty sieciowej moze cos tam ????
Moźę to coś pomoźe jak przed restartem kompa zostawie otwartene okno z tym dyskiem zmapowanym to po restarcie mowi ze nie nmoze znalezsć lokalizacji sieciowej??? a wystarczy źe tylko wejde w moj komputer i klikne zmawany dysk to działą ???
A dla jasności w sieci chodzą tylko dwa kompy są połączone switchem nic wiecej nie jest podlączone do tego siwchta.
Ustawienia
IP 1
192.168.1.100
255.255.255.0
IP 2
192.168.1.101
255.255.255.0
mam zmapowany dysk komenda net use, z parametrem persistent w scrypcie logowania.(i po nazwie i po IP)
Wszystko jest ok dysk działa nie ma problemu z udostepnieniem, jednakźe po restarcie kompa mam zmapowany dysk, ale w moim komputerze jest opisany jako odłączony dysk sieciowy( wystarczy tylko na niego kliknąc i działa ).
Niestety jak w źyciu uźywam programu do archiwizacji i program jak nie ma połączenia dysku sieciowego nie umie mi zarchiwizować materiału, a do tego kompa ma nikt nie zagladać wiec jak zrobi restart to jest d....:)
Pozdrawia kong
Narazie szuka w ustawieniu karty sieciowej moze cos tam ????
Moźę to coś pomoźe jak przed restartem kompa zostawie otwartene okno z tym dyskiem zmapowanym to po restarcie mowi ze nie nmoze znalezsć lokalizacji sieciowej??? a wystarczy źe tylko wejde w moj komputer i klikne zmawany dysk to działą ???
A dla jasności w sieci chodzą tylko dwa kompy są połączone switchem nic wiecej nie jest podlączone do tego siwchta.
Ustawienia
IP 1
192.168.1.100
255.255.255.0
IP 2
192.168.1.101
255.255.255.0
Odpowiedzi: 5
Dałem sobie spokój przeinstalowałe oba systemu i juź :)) hmmm
i tez lipa :((( jednak!!!! hm sam juz nie mam pomyslu POMOCY !!!!
OK znalazełem poprostu zamieniłem płyte z inną kartą sieciową i działa bez problemu hmmmm
Ciekawe ale źycie czasami tak jest :))))
AHA płyty były GIGABYTE GA–8IPE775–G :)) jak komuś by się przydało :)
i tez lipa :((( jednak!!!! hm sam juz nie mam pomyslu POMOCY !!!!
OK znalazełem poprostu zamieniłem płyte z inną kartą sieciową i działa bez problemu hmmmm
Ciekawe ale źycie czasami tak jest :))))
AHA płyty były GIGABYTE GA–8IPE775–G :)) jak komuś by się przydało :)
Ta tez tak juz próbowałem :))
Probowales bez cudowania zmapowac w normalny sposob ? Zaznaczajac aby zmapowany dysk/folder podlaczony byl po zalogowaniu ? Albo zmapowac przez "Polacz uzywajac innej nazwy uzytkownika" ?
Oba systemu to WinXP prof
Skrypt logowania, aby po restarcie sam się dysk zamapował.
Aha klient sieci microsoft networks jest na pierwszym miejscu ustawiony na obu kompach.
A co ciekawe jak ustawie przy logowaniu aby wpisac haslo ( czyli standartowo ) to mam dysk sieciowy podlaczony, ale tylko zmienie wpis AutoAdminLogon w rejestrze czyli aby sie logowal bez pytania haslo dysk sieciowy jest odlaczony.
HM ????
Pozdrawiam Kong
Skrypt logowania, aby po restarcie sam się dysk zamapował.
Aha klient sieci microsoft networks jest na pierwszym miejscu ustawiony na obu kompach.
A co ciekawe jak ustawie przy logowaniu aby wpisac haslo ( czyli standartowo ) to mam dysk sieciowy podlaczony, ale tylko zmienie wpis AutoAdminLogon w rejestrze czyli aby sie logowal bez pytania haslo dysk sieciowy jest odlaczony.
HM ????
Pozdrawiam Kong
System z dyskiem mapowanym to ...
System z ktorego mapujesz to ...
Dlaczego mapowanie skryptem ?
System z ktorego mapujesz to ...
Dlaczego mapowanie skryptem ?
Strona 1 / 1