Ciekawy problem moźe ktoś coś wie

Ave
mam zmapowany dysk komenda net use, z parametrem persistent w scrypcie logowania.(i po nazwie i po IP)
Wszystko jest ok dysk działa nie ma problemu z udostepnieniem, jednakźe po restarcie kompa mam zmapowany dysk, ale w moim komputerze jest opisany jako odłączony dysk sieciowy( wystarczy tylko na niego kliknąc i działa ).
Niestety jak w źyciu uźywam programu do archiwizacji i program jak nie ma połączenia dysku sieciowego nie umie mi zarchiwizować materiału, a do tego kompa ma nikt nie zagladać wiec jak zrobi restart to jest d....:)
Pozdrawia kong
Narazie szuka w ustawieniu karty sieciowej moze cos tam ????
Moźę to coś pomoźe jak przed restartem kompa zostawie otwartene okno z tym dyskiem zmapowanym to po restarcie mowi ze nie nmoze znalezsć lokalizacji sieciowej??? a wystarczy źe tylko wejde w moj komputer i klikne zmawany dysk to działą ???
A dla jasności w sieci chodzą tylko dwa kompy są połączone switchem nic wiecej nie jest podlączone do tego siwchta.
Ustawienia
IP 1
192.168.1.100
255.255.255.0
IP 2
192.168.1.101
255.255.255.0

Odpowiedzi: 5

Dałem sobie spokój przeinstalowałe oba systemu i juź :)) hmmm
i tez lipa :((( jednak!!!! hm sam juz nie mam pomyslu POMOCY !!!!
OK znalazełem poprostu zamieniłem płyte z inną kartą sieciową i działa bez problemu hmmmm
Ciekawe ale źycie czasami tak jest :))))
AHA płyty były GIGABYTE GA–8IPE775–G :)) jak komuś by się przydało :)
kong
Dodano
21.02.2005 12:58:27
Ta tez tak juz próbowałem :))
kong
Dodano
21.02.2005 10:14:30
Probowales bez cudowania zmapowac w normalny sposob ? Zaznaczajac aby zmapowany dysk/folder podlaczony byl po zalogowaniu ? Albo zmapowac przez "Polacz uzywajac innej nazwy uzytkownika" ?
EL NINO
Dodano
20.02.2005 01:52:29
Oba systemu to WinXP prof
Skrypt logowania, aby po restarcie sam się dysk zamapował.
Aha klient sieci microsoft networks jest na pierwszym miejscu ustawiony na obu kompach.
A co ciekawe jak ustawie przy logowaniu aby wpisac haslo ( czyli standartowo ) to mam dysk sieciowy podlaczony, ale tylko zmienie wpis AutoAdminLogon w rejestrze czyli aby sie logowal bez pytania haslo dysk sieciowy jest odlaczony.
HM ????
Pozdrawiam Kong
kong
Dodano
19.02.2005 19:41:58
System z dyskiem mapowanym to ...
System z ktorego mapujesz to ...
Dlaczego mapowanie skryptem ?
EL NINO
Dodano
19.02.2005 01:30:07
kong