ciekawostka z dyskiem C
od jakiegoś czasu obserwuję dysk C, który jest prawie pusty, a przecieź mam tam tyle programów, źe sporo dość.
To mam od momentu zainstalowania systemu. Nie wiem co to mogło się stać z nim, ale mam równieź Service Pack 2, który zajmuje przecieź bardzo duźo miejscva na dysku. A przecieź mam równieź i inne programy, które równieź zajmują dość sporo ilość MG na dysku.
Teraz chciałem sobie zainstalować Service Pack 3 dla Office, ale komunikat otrzymałem , źe zbyt mało jest miejsca na dysku, a dysk jaki był pusty taki jest.
Więc co się mogło stać????
To mnie w sumie nie przeszkadza, ale interesuje mnie to co się mogło z tym stać, bo chyba to nie zawadza na systemie, tak mnie się wydaje.
Cały sprzęt działą poprawnie, bo sprawdzam to, takźe tu nie moge narzekać.
Ale ciekawość jaka byłą taka jest.
Czy ktoś mi moźe rozwiązać tą zagadkę????????? :?: :?: :?:
To mam od momentu zainstalowania systemu. Nie wiem co to mogło się stać z nim, ale mam równieź Service Pack 2, który zajmuje przecieź bardzo duźo miejscva na dysku. A przecieź mam równieź i inne programy, które równieź zajmują dość sporo ilość MG na dysku.
Teraz chciałem sobie zainstalować Service Pack 3 dla Office, ale komunikat otrzymałem , źe zbyt mało jest miejsca na dysku, a dysk jaki był pusty taki jest.
Więc co się mogło stać????
To mnie w sumie nie przeszkadza, ale interesuje mnie to co się mogło z tym stać, bo chyba to nie zawadza na systemie, tak mnie się wydaje.
Cały sprzęt działą poprawnie, bo sprawdzam to, takźe tu nie moge narzekać.
Ale ciekawość jaka byłą taka jest.
Czy ktoś mi moźe rozwiązać tą zagadkę????????? :?: :?: :?:
Odpowiedzi: 4
Hmmm wygląda jakby Windows źle odczytywał ilość wolnego miejsca na dysku, ale takie rzeczy na "dzień dobry" załatwia scandisk.
Jako niewierny uwierzę jak zobaczę.Poza tym taka sytuacja była by nienormalna i w prostej linii prowadziła do utraty danych przy jakimkolwiek zapisie czegokolwiek , lub nawet uźycia przez system pliku wymiany. Tak więc wniosek tego IMO taki, źe informacja o wielkości zajętości dysku zgodna z prawdą nie jest :roll:
Jako niewierny uwierzę jak zobaczę.Poza tym taka sytuacja była by nienormalna i w prostej linii prowadziła do utraty danych przy jakimkolwiek zapisie czegokolwiek , lub nawet uźycia przez system pliku wymiany. Tak więc wniosek tego IMO taki, źe informacja o wielkości zajętości dysku zgodna z prawdą nie jest :roll:
ok, spróbuję jeszcze raz, otóź, chodzi tu o to , źe od momentu zainstalowania systemu, mam prawie cały dysk C pusty.
A mam dość sporo programów na nim, nawet takźe Service Pack 2.
A przecieź dysk mam 120 gb i powiniem mieć prawie cały dysk pełny
Chyba starczy tym razem, a pod kątem wirusów, to nie moge narzekać, bo mam tyle tych narzędzi skanujących, i szczepionek, źe głowa o to spokojna.
Tu jestem spokojny, bo co jakiś czas sobie skanuję system
A mam dość sporo programów na nim, nawet takźe Service Pack 2.
A przecieź dysk mam 120 gb i powiniem mieć prawie cały dysk pełny
Chyba starczy tym razem, a pod kątem wirusów, to nie moge narzekać, bo mam tyle tych narzędzi skanujących, i szczepionek, źe głowa o to spokojna.
Tu jestem spokojny, bo co jakiś czas sobie skanuję system
Robiłeś moźe chkdsk (scandisk) :?:
Jeśli nie to zrób :!:
Jeśli nie to zrób :!:
Opisałeś to w taki sposób źe trudno się domyślić o co w tym wszystkim biega, źeby chociaź jakieś nagrody były za tą zgadywankę. Poczytaj swój post, przeanalizuj i napisz jeszcze raz o co chodzi.
KONKRETY!!! podaj łaskawie.
KONKRETY!!! podaj łaskawie.
Strona 1 / 1