Ciekawa teoria odnośnie 11...

Tak wiele się mówiło o 11 września i ataku terrorystów na Pentagon i WTC... Ostatnio zorganizowano niestety udany zamach na madrycką szybką kolej – równieź miał on miejsce 11. dnia miesiąca.

W związku z tym zaczęły powstawać róźne teorie, czy ta liczba 11 nie jest czasem specjalnie dobrana. I tak przypadkiem trafiłem na jedną teorię, która mnie zaciekawiła... odnośnie wyboru 11. dnia miesiąca na daty ataków.

Wszystko bierze swój początek od numerologii... W hitlerowskich Niemczech panowało powszechne pozdrowienie "Hail Hitler", które często sobie skracano do postaci "achtundachtzig" – czyli '88' – litera H jest ósmą literą alfabetu łacińskiego.

Teraz przełóźmy to na Arabów i skojarzmy z '11' – wychodzi, źe musiałoby coś zaczynać się na dwie litery 'A'. Nietrudno znaleźć takowe islamskie pozdrowienie... Brzmi ono "Allah Akbar" – nie wiem, co to dokładnie znaczy, ale sam fakt analogii jest dosyć ciekawy :roll: :idea:

Co o tym myślicie... Bo sens to ma, ale czy tak rozumowali terroryści :?:

Odpowiedzi: 20

a masz w kolekcji "Królewne Śnieźke" ???? poźyczysz czy trzeba sie w tej bibliotece zapisywac???? :D:D:D to apropos tego zdjecia co go tam Piotr...oko wstawil :P
MaximBoskov
Dodano
04.04.2004 23:34:50
fidelio:
A co z Madrytem ad 11.03.2004? Amerykanie załatwili teź Hiszpanów?? :?:

A jak, CIA do spółki z Mossadem :lol: :mrgreen:
Po to by zmienić rząd w Hiszpanii na anty–amerykański i mieć dzięki temu powód do inwazji na Europę :mrgreen:
Jesteśmy następni. Uwaźajcie na samochody na amerykańskich blachach. :wink:
Gagman
Dodano
04.04.2004 23:32:03
ok lazurowe oko.. Fajna teoria... :lol: A gdzie dowody? Jest cąła masa takich teorii. Ja np. mysląłem ze bardzo podobnie od razu po zamachach w NY. Myslałem ze to własnie neofaszysci to zrobili by przejąc władze w USA. jednak to sa tylko teorie, nie ma zadnych dowodów.
A poza tym teraz nasze teorie sie wala tym bardziej. A co z Madrytem ad 11.03.2004? Amerykanie załatwili teź Hiszpanów?? :?: Bądz powazny i i naucz sie mysleć obiektywnie, brac pod uwage wszelkie moźliwości, a nie ferowac tylko jedną opcję. :idea:
fidelio
Dodano
04.04.2004 23:26:25
Pawek:
Ciekawe...
Ciekawe ? Wiekszego steku bzdur dawno nie czytalem. No chyba ze to spozniony o cztery dni "news" prima aprilisowy.

Szczegolnie ubawil mnie fragment o zabraniu ze stacji benzynowej kasety z nagraniem samolotu. Wiem ze w Stanach wszystko maja najlepsze, ale nie wierze ze na stacjach benzynowych tankuja samoloty :P .
EL NINO
Dodano
04.04.2004 22:33:15
stąd Pawle
piotrlazuroweoko
Dodano
04.04.2004 22:33:05
Ciekawe... Gdzie to znalazłeś :?:
Pawek
Dodano
04.04.2004 22:06:08
:wink:
piotrlazuroweoko
Dodano
04.04.2004 21:53:54
Teoria z liczą 11 wydaje mi się ciekawa.. Moźe to tylko zwykły zbieg okoliczności, ale jezeli nie..? Myślę, źe niedługo dowiemy się o tym... Jeeźeli teoria jest prawdziwa to trzeci zamach zosatnie przeporowadzony 11.. :idea:
Wczesniej po 11.09.2001 nie wierzyłem ze Polska moze stac sie obiektem zamachów.. Ale 11.03.2004 zmieniłem zdanie. Teraz Polska jest wymarzonym celem ataku. Żadnych zabezpieczeń, polskie wojska w Iraku, mozliwość przestraszenia świata, ze nie tylko najbogatsi są atakowani.. Cel? Bardzo prosty. Odstraszenie mniejszych państw od wspierania USA. W Hiszpanii juź sie udało... :idea:
fidelio
Dodano
04.04.2004 21:47:13
Witam

Wytłumaczenie słów owej "11" moźna znaleść na TEJ stronie Wikipedii.

Co do ataków w PL, to szczerze mówiąc, bardzo się przeraziłem gdy terroryści wzieli sobie na cel dworzec w Gdańsku i lotnisko Okęcie w Wa–wie. Człowiek mysli, źe jego to nie dotyczy, a tu proszę niespodzianka. Myślę ze PL jest niestety własnie dobrym kandytatem na kolejny atak, gdyź wtedy terroryści wywołaliby tym samym jeszcze większą fale strachu. Takie ich przesłanie do reszty świata: My jesteśmy wszędzie i moźemy zaatakować kaźdego.
run_DNA
Dodano
04.04.2004 18:31:10
EL NINO:
Kuba:
... w Europie i USA jest tysiąc lepszych miejsc dla terrorystów które moźna zaatakować.
Byle nie podkladali bomb pod serwer Xenium :wink: :D .

Jemu i bez bomb "dobrze" idzie .
Rebe
Dodano
03.04.2004 22:18:46
Kuba:
... w Europie i USA jest tysiąc lepszych miejsc dla terrorystów które moźna zaatakować.
Byle nie podkladali bomb pod serwer Xenium :wink: :D .
EL NINO
Dodano
03.04.2004 22:17:31
Kuba:
Dziwny zbieg okoliczności? (a moźe ja jestem z Al Kaidy?) 8)

tak tez myslalem od kiedy zawitalem na forum. lecz nie bylme pewien :lol: tylko zadnych atakow na forum prosze nie organizowac :!: :!:
gieras
Dodano
03.04.2004 22:16:47
Pawek:

Co o tym myślicie... Bo sens to ma, ale czy tak rozumowali terroryści :?:

A ja się urodziłem trzeciego stycznia. Gdyby dodać dzień do miesiąca, spierwiastkować, pomnoźyć przez 2 * dzien i odjac miesiac to tez bedzie 11. Dziwny zbieg okoliczności? (a moźe ja jestem z Al Kaidy?) 8)

fije:
co sądzicie na temat potencjalnego ataku na Polskę??

Ja myśle ze jakieś prawdopodobieństwo zawsze istnieje, bo przecieź nawet Osama wymienił Polskę jako kraj w którym będzie przeprowadzał ataki. Ale z drugiej strony w Europie i USA jest tysiąc lepszych miejsc dla terrorystów które moźna zaatakować.
Anonymous
Dodano
03.04.2004 22:09:13
Gagman:

Dlaczego? Bo wielkiej szkody by Polsce nie uczynili, naród się na to zgadza, a i swój cel by przy tym zrealizowali :wink:

Jeśliby szkody nie narobi, to cel nie zostałby osiągnięty, bo chodzi o to źeby wystraszyć ludzi i źeby Polska wycofała wojska z Iraku. A tak jakby się nikt nie przejął to zamach bez sensu. Bo niby po co, dla samego zamachu??
fije
Dodano
03.04.2004 21:43:06
fije:
co sądzicie na temat potencjalnego ataku na Polskę??

Gdyby przed tym atakiem terroryści poczytali kometarze ludzi w niektórych polskich portalach, wiedzieliby źe śmiało mogą zaatakować gmach przy wiejskiej, pałac namiestnikowski, krritv, gmachy tpsa i tvp...
Dlaczego? Bo wielkiej szkody by Polsce nie uczynili, naród się na to zgadza, a i swój cel by przy tym zrealizowali :wink:
Gagman
Dodano
03.04.2004 12:48:59
Jak bylem na okeciu po tym jak zlapali goscia z planami Warszawy to zauwarzylem wzmozony ruch policji.Tylu to jeszcze ich nie widzialem.
theboss78
Dodano
03.04.2004 11:54:46
Moim zdaniem włądze się bardzo boją, choćby po tym to widać, źe koło metra policjanci szóstkami chodzą.
fije
Dodano
03.04.2004 03:09:05
fije:

To moźe się spodoba temat, co sądzicie na temat potencjalnego ataku na Polskę??

To juź ciekawszy temat.
Wydaje mi się bardzo prawdopodobny atak na Polskę,
pchaliśmy się do Iraku (oni nas tam nie chcieli)
to moźemy się spodziewać "niespodzianki".
Thomas
Dodano
03.04.2004 02:24:47
Pawek:
Dobra, juź dobra... Trzeba było od razu napisać, źe temat się nie podoba, a nie... :mrgreen:

To moźe się spodoba temat, co sądzicie na temat potencjalnego ataku na Polskę??
fije
Dodano
03.04.2004 01:20:20
Dobra, juź dobra... Trzeba było od razu napisać, źe temat się nie podoba, a nie... :mrgreen:
Pawek
Dodano
02.04.2004 21:37:13
Pawek
Dodano:
02.04.2004 18:05:14
Komentarzy:
20
Strona 2 / 3