ciagly restart

Witam wszystkich !!!
Mam problem z systemem kiedy tylko instaluje swiezego Xp zawsze jest to samo otoz po odaleniu windy po jakims czasie sie restartuje a juz zawsze kiedy klikam ikonke na SP2 umieszczona w pasku zadan oprocz tego kiedy chce wejsc do biosu to takze sie restartuje Probowalem juz wymieniac pamiec operacyjna,skanowac dysk antytrojanami i antywirusami i nic HELP!!!!!!! bo juz nie mam sily

Odpowiedzi: 4

Sprawdź przede wszystkim czy jakiś kondensator na płycie głównej nie jest wybrzuszony (powiny być płaskie) – to jedna z częstszych przyczyn, albo zresetuj ustawienia BIOS–u – zworką, moźe przetaktowujesz coś nieświadomie.
1972tomek
Dodano
25.08.2005 23:40:49
Zacznij moze od ustawienia BIOS–u – o ile uda Ci się wejść – na default lub safe. Jeźeli nie to albo zresetuj go zworką, albo wyjmij na chwilę baterie.
Moźe to wystarczy. Bez ząłatwienia bowiem tej części nie ma sensu przechodzić do gdybania czy i co się w systemie mogło posypać.
Rebe
Dodano
17.08.2005 15:56:23
wielkie sorki mam nastepujacy sprzet Celeron Tualatin 1.3 GHz dysk 40 gb baracuda plyta P6IPAT Chipset 815ep Wszystko chodzilo normalnie do czasu .......nie mam pojecia co dalej zrobic
Anonymous
Dodano
17.08.2005 15:14:47
Skoro i przy wejściu do BIOS–u następuje restart to przyczyn szukać naleźy nie w systemie, a sprźecie – jego sprawności/ustawieniach.
Z tego teź względu temat przenoszę.

Pod rozwagę poddaję Ci tylko ewentualność, źe wróźki moga mieć wychodne, a przy natłoku informacji, których udzieliłeś "zwykli" uźytkownicy natrafią na problem w zakresie zgadywania co to być moze.
W dziale "CentrumXP ....." jest przyklejony temat dotyczący tego , jak opisywać kłopoty, by na uszczypliwości się nie narazić.
Rebe
Dodano
17.08.2005 13:57:50
Anonymous
Dodano:
17.08.2005 13:33:08
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1