Ciągle wyłapuje jakies błędy na partycjach...?!

Witam! Mam problem z dyskiem, tzn. co któryś restart komputera gdy podczas ładowania systemu wyskakuje CHKDSK i wyłapuje mi jakieś błędy na partycjach (ostatnio nawet po takim skanowaniu nie mogłem nawet juź uruchomić kompa ) i zastanawiam się czy to nawet moźe być spowodowane tym, iź ostatnio zainstalowałem kartę TV i co prawda na poczatku miałem problemy ze skonfigurowaniem jej, ale to na szczęście juź opanowałem i czy ona czasem w tym wszystkim mi nie mąci, czy jest to wogóle moźliwe???

Odpowiedzi: 7

A moźe AFM2000 jako alternatywa dla bRadio??? Ktoś moźe testował tą aplikację, jak działa stabilnie pod xp z SP2???
emilo
Dodano
22.03.2005 01:33:54
emilo:
Ale BORG jako aplikacja posiadała błędy i powodowała niestabilność systemu czy moźe po prostu w xp nie działał najlepiej, a moźe wystarczyło by zmienić na tryb zgodności z którąś z wcześniejszych wersji Windows np. 2000?

Z tego co pamiętam to najnowsza wersja bRadio miała problemy z XP. Wersja 1.1 (ew. 1.0) chyba działa dobrze.
krecik
Dodano
21.03.2005 22:03:15
Ale BORG jako aplikacja posiadała błędy i powodowała niestabilność systemu czy moźe po prostu w xp nie działał najlepiej, a moźe wystarczyło by zmienić na tryb zgodności z którąś z wcześniejszych wersji Windows np. 2000?
emilo
Dodano
20.03.2005 15:50:44
Tak, Borg i jeszcze jeden program (nie pamietam nazwy) powodowal podobnego rodzaju problemy (restarty).
EL NINO
Dodano
19.03.2005 21:39:48
Mój system plików to NTFS, na partycji systemowej to nie chcę znać FATa, jest nie trwały jako system plików.
Do TV uźywam DSaler, a do radia bRadio Pro, a co, coś z BORGiem nie tak?
emilo
Dodano
18.03.2005 19:16:18
emilo:
ostatnio zainstalowałem kartę TV
Jakiego softu uzywasz ? Borga ?
EL NINO
Dodano
18.03.2005 14:46:05
Jak masz błędy i jakaś aplikacja zrobi błędy to przy starcie kompa będziesz miał scandisk po to jest aby naprawić błędy,pewnie system plików FAT32.

Zlikwiduj błędy komenda z uruchom chkdsk /f,po chkdsk spacja.

Zrób defragmentacje dysku.

Zamykaj poprawnie komp.

Sprawdz system.

Sprawdz szkodniki.

Moźesz sprawdzić pamięć na błędy.
http://www.goldmemory.cz/

Coś podkręcane to odkręć.

Dysk na błędy.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110645.html
JNJN
Dodano
18.03.2005 11:01:13