Ciągłe restarty systemu, brak dostępu do BIOS-a, niebieskie ekrany
Odpowiedzi: 20
-
[quote=Ukey]Czemu ten sam problem opisales w innym temacie ?[/quote]Przywidziało Ci się, [b]Ukey[/b] ;)
-
[quote=EuleEule]poradziłem sobie z bootem, ale przy formacie widział tylko jeden dysk (SATA), czy po formacie będzie widzieć ATĘ? Dysk jest ciągle podłączony[/quote] No okej ale wracajac do problemu. To czy bios widzi dysk ? Czy podczas inastalacji dysk byl widziany? Czy windowsowy program do zarządzania dyskami widzi dysk? Troszke wiecej infa podaj
-
[quote=XanTyp]Samoulecznie? :D[/quote]Myślę, że nie. Pewnikiem na kablu od twardziela nie stykał.
-
[quote=Ucho][quote=XanTyp]Samoulecznie? :D[/quote]Myślę, że nie. Pewnikiem na kablu od twardziela nie stykał.[/quote] Ew. moze AV cos "opierdzielal"? Czesto tez jest ze AV wywala bledy ze niby cos jest nie tak z Hardem, jednak to AV powoduje , takie cos czesto wystepuje w Kasperskym(chodz umnie nie spotkalem sie )
-
[quote=EuleEule]Kabel wymieniony[/quote] No i co, dalej to samo ? Mam nadzieję, że tego SATA podłączyłeś do innego portu. [quote=EuleEule]Gdy klikam F8 to mam uruchamianie awaryjne[/quote] To zastosuj F4. Nie raczyłeś podać typu Mobo, byłoby trochę łatwiej. A w BIOS-ie widać ten SATA ? Nie mówię o liście botowania tylko o kontrolerach. Przydałoby się też aktualizować BIOS, ale to nie teraz. Przy odłączeniu dysku ATA i formacie systemowego, dane na owym ATA będą widoczne. Ponadto może padać dysk, albo kontroler na płycie, a wtedy większy problem jest bo kosztowniejszy. IMO powinieneś odpalić skanowanie na błędy scandiskiem zanim Ci zawiesi kompa: Mój komputer>PPM na dysku C (systemowym)>Właściwości>Narzędzia>Sprawdzanie błędów>Sprawdź i zaptaszkować oba i restart.
-
[quote=EuleEule]Tylko czy informacje, które na nim są, będę widoczne po formacie i wgraniu nowego systemu?[/quote] Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem, ale chodzi Ci o zawartość dysku, który sformatujesz? [quote=Ukey]ja mysle ze kolega chyba nie wie jak przelaczyc i gdzie[/quote] Odpowiem cytatem, bo może czcionka była niedostatecznie duża i dlatego nie doczytałeś... [quote=EuleEule]Wchodzę w BIOS i tam gdzie się ustawia boot mam dysk (ten na którym nie ma systemu!) jako pr.master, a CD jako sec.master. Nie mogę tego zminić bo +/- nie działa.[/quote] Chciałeś kolegę oczernić, a sam....