Ciągłe resetowanie komputera!!!!!
MAm problem! Od pewnego czasu ciągle resetuje mi sie komputer(samoczynnie), to staje sie upierdliwe, szczegolnie w grach(np:Call of Duty, Fifa 2004), resetyje sie takze system(Windows XP sp1). Nie wiem cio jest tego przyczyna. Probowalem juz wszystkiego
(2 razy formatowalem dysk), mialem wirusa(wuamgrd.exe) i myslalem ze przyczyna resetowania jest ten wirus ale nawet po jego usunięciu ciagle sie resetuje. Jesli spotkaliscie sie z takim przypadkiem lub wiecie co nalezy zrobic w takiej sytuacji to prosze napiszczie!
(2 razy formatowalem dysk), mialem wirusa(wuamgrd.exe) i myslalem ze przyczyna resetowania jest ten wirus ale nawet po jego usunięciu ciagle sie resetuje. Jesli spotkaliscie sie z takim przypadkiem lub wiecie co nalezy zrobic w takiej sytuacji to prosze napiszczie!
Odpowiedzi: 8
Dzięki za wszystkie porady, sprobuję pokombinowac! Jeszcze raz dzięki. :roll:
Dzięki za wszystkie porady, sprobuję pokombinowac! Jeszcze raz dzięki. :roll:
A pomyślał kto o .... RAM'ie :?:
Mnie pomogło usunięcie partycji i załoźenie ich ponownie.
Mnie pomogło usunięcie partycji i załoźenie ich ponownie.
Bardzo mozliwe ze to wina zasilacza nie utrzymuje stalego napicia i z tego sa resety :?
sprawdz jakims programem np speed fan, albo aida 32 napiecia :wink:
ps jak masz plytke asusa sprawdz ASUS PC PROBE dobry programik sam go uzywam :wink:
sprawdz jakims programem np speed fan, albo aida 32 napiecia :wink:
ps jak masz plytke asusa sprawdz ASUS PC PROBE dobry programik sam go uzywam :wink:
extrim:BOGUMILA BEREZOWSKI: odhaczenie automatycznego restatru nie pomoze, bo nie takie jest jego dzialanie zeby pozbyc sie restartow wogole.
Moze tylko pokazac kod bledu powodujacego restart.
Zapewne masz racje ale ja kiedys mialam na swoim kompie cos podobnego , niby wszystko ok a co jakis czas restart i ktos mi wlasnie to poradzil i odpukac ale po tej mojej "naprawie" chodzi wszystko ok i to juz pare miesiecy.
Pozdrawiam B :D :D :D
Witam.
Teź tak miałem a powodem problemów był zasilacz. Nie dawał źadnych wyraźnych oznak, bluscrenów i tak nie było a podgląd zdarzeń nie wskazywał na niego (jedyny błąd aplikacji–PERFNET–kopiowanie w tle), jednak po wymianie "jak ręką odjął".
Skołuj jakiś zasilacz i podmień/potestuj, moźe akurat..
Chcę to wyraźnie powiedzieć – ja tak miałem, co nie znaczy źe u kolegi teź tak musi być, ale sprawdzić nie zawadzi – to zdanie pisałem z myślą o tych co lubują się w wargowaniu, heh...
Teź tak miałem a powodem problemów był zasilacz. Nie dawał źadnych wyraźnych oznak, bluscrenów i tak nie było a podgląd zdarzeń nie wskazywał na niego (jedyny błąd aplikacji–PERFNET–kopiowanie w tle), jednak po wymianie "jak ręką odjął".
Skołuj jakiś zasilacz i podmień/potestuj, moźe akurat..
Chcę to wyraźnie powiedzieć – ja tak miałem, co nie znaczy źe u kolegi teź tak musi być, ale sprawdzić nie zawadzi – to zdanie pisałem z myślą o tych co lubują się w wargowaniu, heh...
BOGUMILA BEREZOWSKI: odhaczenie automatycznego restatru nie pomoze, bo nie takie jest jego dzialanie zeby pozbyc sie restartow wogole.
Nie koniecznie musi to oznaczac przegrzewanie sie procesora.
Wejdz na kontrol panel ( sorki bede uzywac okreslen angielskich bo takie mam Win ) a nastepnie na system/advanced/( tam gdzie jest o raportowaniu bledow) i wejdz na setup STARTUP AND RECOVERY i tam odchaczykuj automatyczny restart.
Powinno pomoc.
Wejdz na kontrol panel ( sorki bede uzywac okreslen angielskich bo takie mam Win ) a nastepnie na system/advanced/( tam gdzie jest o raportowaniu bledow) i wejdz na setup STARTUP AND RECOVERY i tam odchaczykuj automatyczny restart.
Powinno pomoc.
Strona 1 / 1