Ciągle mi coś wysyła... HELP
Nie wiem juź co robić... zainstalowałem XP i widzę (netstat –a) źe ciągle są wysyłane jakieś pakiety w sieć (pod wszystkie adresy wewnętrzne sieci: pojawia się np coś takiego: 10.50.40.20:microsoft–de WYSŁANO SYN ). Podobnie miałem przed instalacją (teź XP był wcześniej zainstalowany oczywiście). Mam zainstalowanego antyvira ale w ciągu 40 minut chyba nie złapałem niczego (automatyczny update windowsa teź wyłączyłem). Co to moźe być... DZIĘKI ZA POMOC, CZEŚĆ
Odpowiedzi: 14
Ja mam ten sam problem albo bardzo podobny netu nie używam a ciągle mi telewizorki świecą i net jakoś wolno chodzi mam 512 a chodzi jak modem albo 128 już mnie to zaczyna grzać czy może mi ktoś pomuc [:'(]
Antyvirus Kaspersky 6.0 i Adware nic nie wykrywają skanowałem wiele razy
davvid:no właśnie nie wiem... nie wiem jak zidentyfikować nazwę procesu na podstawie jego numeru (w menadźerze zadań nie ma PIDów).
Wystarczy w zakładce "procesy" wybrać z menu "widok" kolumny i "zaptaszyć PID – będą i nazwy i PID–y, a mozna i wiele innych informacji dołoźyć – rozglądnij się w moźliwościach.
no ok, dzięki za pomoc :)
Na wszelki wypadek przelec system standartem anty spywareowym (archiwum) no i wlacz ten update windowsa...
dokładnie... wyłaczyłem PIDa nie wiedząc co wyłaczam :)) Co dziwniejsze to to, źe po resecie systemy panuje zupałna cisza i wszystko jest w porządku
No ja tez sie troche zagubilem, moze zobacz jakie procesy chodza przed i po wyrzuceniu tego powodujacego ruch...
davvid:OOO wyłaczyłem... spawdziłem, jaki proces generuje ruch i znając PIDa wywaliłem go...
davvid:no właśnie nie wiem... nie wiem jak zidentyfikować nazwę procesu na podstawie jego numeru.
a ja nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Wyłączyłeś i nie wiesz co?
no właśnie nie wiem... nie wiem jak zidentyfikować nazwę procesu na podstawie jego numeru (w menadźerze zadań nie ma PIDów).
Kazdemu uruchomionemu w systemie programowi przydzielany jest numer PID (Process IDentification), ale za kazdym uruchomieniem inny wiec nie tedy droga. Co to za proces ktory wywaliles?
OOO wyłaczyłem... spawdziłem, jaki proces generuje ruch i znając PIDa wywaliłem go... nie wiem tylko, jak w przyszłości poznać nazwę procesu znając jego PID?
AntyVir Guard. dziś aktualizowany...
Blaster to nie jedyne paskudztwo co Cie w sieci moze zainfekowac wiec to zadne tlumaczenie. Jakiego masz antywira? Aktualna baza wirusow?
patch na blastera zainstalowałem na samym początku AntiVir teź niczego nie znajduje...
Update wylaczyles? Czy to literowka...Wlacz lub zaktualizuj recznie OS.
Blaster moze Ci wejsc na niezalatany komputer w ciagu nawet 30s od wejscia do netu.
Blaster moze Ci wejsc na niezalatany komputer w ciagu nawet 30s od wejscia do netu.
Strona 1 / 1