Chybam głupi :) problem z tłem ikon pulpitu w XP

Aź mi wstyd pisać w tej sprawie. Moja ukochana "coś zrobiła" i pod wszystkimi ikonami pulpitu popjawiło się tło. Niby nic, a jednak....Na kompie zainstalowany jest StyleXP wraz z WindowBlinds, w ustawieniach pulpitu nigdzie nie mogę znaleźć transparentności ikon. Wstyd jak cholera, a grzebię tu juź ze 30 minut.
Pewnie kaźdy wie co powinienem zrobić...Dzieki...... :oops:

Odpowiedzi: 8

marika:
System, potem własciwości systemu, potem wydajność i ustawienia . zaptaszkować "Uźyj cieni dla etykiet ikon pulpitu"

..powtarzam to juz drugi raz w tym temacie , ten sposób nie działa :]
Lipton
Dodano
21.11.2004 12:35:55
System, potem własciwości systemu, potem wydajność i ustawienia . zaptaszkować "Uźyj cieni dla etykiet ikon pulpitu"
marika
Dodano
21.11.2004 10:00:56
czy jest zablokowany czy odblokowany nie ma róźnicy ;/
tak samo jak w tych ustawieniach z wydajnością ;/
Lipton
Dodano
21.11.2004 00:26:57
Lipton:
Ja tez mam z tym problem .wiem źe moźna zrobić tak : pulpit>właściwości>wygląd>zaawansowane i tam pulpit i wybierm tam ten kolor , tylko jak ustawic by to tło było przeźroczyste ?

Ma sie rozumiec ze >> Zablokuj elementy siec web.... nie jest aktywne ??
Bobi
Dodano
20.11.2004 22:16:58
Ja tez mam z tym problem .wiem źe moźna zrobić tak : pulpit>właściwości>wygląd>zaawansowane i tam pulpit i wybierm tam ten kolor , tylko jak ustawic by to tło było przeźroczyste ?
Lipton
Dodano
20.11.2004 21:44:26
"search" to to samo. Czyli wiem tyle, ile wiem. Chyba się sypnął łindołs, bo czy uruchomię przeźroczystość czy nie, to i tak ikony mają tło. Dlatego zapytałem o pomoc. !!!
THX
Dodano
03.11.2004 19:21:25
THX:
Aź mi wstyd pisać w tej sprawie. Moja ukochana "coś zrobiła" i pod wszystkimi ikonami pulpitu popjawiło się tło. Niby nic, a jednak....Na kompie zainstalowany jest StyleXP wraz z WindowBlinds, w ustawieniach pulpitu nigdzie nie mogę znaleźć transparentności ikon. Wstyd jak cholera, a grzebię tu juź ze 30 minut.
Pewnie kaźdy wie co powinienem zrobić...Dzieki...... :oops:

http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9413
Bobi
Dodano
03.11.2004 19:18:15
No ja wiem co zrobic.
Kliknac Szukaj –> http://www.centrumxp.pl/forum/search.php i wpisac: "tło and ikon"
EL NINO
Dodano
03.11.2004 19:17:02
THX
Dodano:
03.11.2004 18:39:17
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1