Chwilowa rezygnacja z XP !?

Witam !!!Chcialbym na jakis czas zrezygnowac z XP Professinal PL i wrocic na chwile do Win Home ED.Kupilem laptopa Toshibe z orginalnymi 3–ma CD–kami (USA).Co powinienem zrobic za bardzo nie wiem jak to ugryzc,czy musze formatowac ( 40GB).Zgdonie z instrukcja wkladam 1–wszy CD przytrzymujac literke "C" w momencie pojawienia sie logo Toshiby puszczam i MA sie zrobic Win XP Home Ed,ale nie chce po chwili pojawia sie napis na caly ekran "WRONG MACHINE" no i niestety ciagle jestem nadalw XP–PL Professional. :oops: Prosilbym o mozliwe rozpisanie co i jak jako ze za bardzo sie nie znam ( co nie co).Mam P.Magic 8.0. Nie mam problemow z zalozeniem nowego XP , bo to robilem juz kilka razy.Pozdrawiam

Odpowiedzi: 5

albo załatw sobie program kopiujący zainstalowane sterowniki z twojego systemu.

PS
Nie wiem jak ten program sie nazywa :(
MetaVirus
Dodano
29.12.2004 16:32:55
Dobra rada: przed formatowaniem sprawdx czy masz sterowniki do sprzętu. :)
Mateuszpi
Dodano
29.12.2004 16:25:37
Ja bym tez zrobil format. Nie zaszkodzi. Jak cos to podziel dysk w partition magic na dwie partycje (bez utraty danych) i to co chccesz by zostalo walnij na ta druga partycje. Pozniej zbootuj kompa z plytki XP Home i tam wybierz instalacje na C:. Sformatuj ja w jakim tam chcesz systemie plikow (moze byc NTFS badz FAT) i zainstaluj XP Home... Tylko co do tego podzialu. jesli masz na dysku wolne 20 gb to walisz druga partycje 20 gb. I robi to sie w ten sposob, ze klikasz prawym na c: i wybierasz resize czy cos w tym stylu. Pozniej zmniejszasz (UWAGA: Zmniejsz tylko o tyle co masz wolnego!!!). Wracasz do okna glownego programu i tam masz nie spartycjonowane miejsce (szara czesc paska dysku na gorze) no i klikasz w to szare prawym i wybierasz create. Pozniej plik czy tam file z menu i aply changes albo po polsku jak masz: aktywuj zmiany czy cos w tym stylu. Pozniej owa partycje po ponownym uruchomieniu formatujesz i na nia zrzucasz co tam chcesz. No a co pozniej to masz napisane wczesniej.
Mateush
Dodano
29.12.2004 16:15:51
jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz na XP Pro zainstalować XP HE? Tak się nie da: nie moźna zainstalować niźszej wersji na wyźszą. Gdybyś miał odwrotnie czyli Homa zainstalowanego to by dało rade.
Ale jak napisał kolega post wyźej – poczekajmy na mądrzejszych bo być moźe o czymś nie wiem i istnieje jakaś sztuczka:)
robak
Dodano
29.12.2004 15:26:39
Poczekaj na mądzejszych ale ja bym zrobił format – niedaje głowy uciać czy jest to najlepsze wyyjście
Mateuszpi
Dodano
29.12.2004 14:48:34
KAS69
Dodano:
29.12.2004 12:22:05
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1