cholerna neostrada:(9

hej pomozcie mi bo juz mam dosyc:(( mam neostrade modem alcatel speed touch... i wielki problem... .wczoraj chcialam odinstalowac modem i zainstalowac go jeszcze rtaz i wielka porazka:(( kiedy wchodze w panel sterowania dodaj/usun programy i chce odinstalowac modem wyskakuje mi blad ze nie mozna odnalezc jkakiegos tam pliku... nie wiem skad to sie wzielo poniewaz ten sam modem mam zainstalowany na drugi komputerze wszytsko jest tak samo foldery w program files wszytskie pliki sa te same klucze w regedit tez sa te same... wiec nie mam pojecia o co chodzi i czemu nie moge odinstalowac tego modemu... a jak instaluje go na ten ktory juz jest to nic nie daje nic sie nie instaluje tzn nic nowego nie dochodzi a problem pozostaje tez sam... czy moze mi ktos pomoc?? w jaki inny sposob moge sprobowac odinstalowac ten modem..?? pliss pomozcie

Odpowiedzi: 13

hee a widzisz leonku... ja wiem napewno ze jest alcatel speed touch a reszta czyli sagem i thompson to juz...
pozdrowienia
megii
Dodano
03.02.2006 14:23:15
Sorry za pomyłkę niema sagema speed touch :).
Moja wina nazwy mi sie pomyliły. Jest Sagem F@st 800.
Przepraszam wszystkich.

Megii co do Ciebie zajźyj na – Zestawy Instalacyjne Neostrada TP
Leon The Punisher
Dodano
01.02.2006 19:36:54
Odnośnie modemu: to jest Thompson SpeedTouch? ––> link
spiderko
Dodano
01.02.2006 17:38:30
mala prosba leon nie rob ze mnie IDIOTKI OK??? bo ja wiem co mam w domu... i czytac tez umiem... moze Ty jakis niedouczony jestes ale u mnie na plytce instalacyjnej do neo sa dwa modemy jeden to sagem a drugi alcatel wiec daruj sobie swoja sadzenia...bo jakos nic z nich nie wynika... poza tym na modemie mam napisane jak wol speed touch i napewno nie jest to sagem bo wiem jak wyglada sagem jakos nikt sie nie dziwi alcatel tylko Ty masz jakis problem... gowno prawda tp dostarcza i alcatele i sagemy nie wiem skad Ty sie wziales – naprawde... szkoda gadac w ogole...
spiderko dzieki za pomoc wlasnie pomyslalam o programie ccleaner to tez moze zadziala ale jak nie to sprobuje tym Twoim programikiem pozdrawiam
megii
Dodano
01.02.2006 13:02:34
Spróbuj moźe programem RegCleaner.
Polski interfejs moźna ustawić w "Options/Language" wybierając "polish.rlg".

Usunąć "Programy" od tego modemu, następnie "Odinstaluj" wszystko co związane z modemem. Po restarcie komputera spróbuj ponownie zainstalować modem.
spiderko
Dodano
31.01.2006 00:07:34
a nie ma????? skoro mam taki to chyba jest... nie sadzisz??

Sądzę po raz 1.
Jakby Alcatel poźyczył od Sagema nazwę speed touch to Sagem by się wk.. zdenerwował. Zresztą Sagem napewno sobie ją zastrzegł.

Sądzę po raz 2.
TP dostarcza tylko modemy Sagema.
Jeśli chcesz inny to musisz sam sobie go kupić.
Zresztą za Sagema teź zapłacisz tylko źe mniej. (Ja dałem 1,22 zł).
Sądzę po raz 3.
Odnośnie sądzenia po raz 2, nie mogłeś kupić Alcatel Speed Touch, poniewaź jest tak jak w sądzeniu po raz 1.

Pozdrawiam.
Leon The Punisher
Dodano
30.01.2006 23:24:28
a nie ma????? skoro mam taki to chyba jest... nie sadzisz??
megii
Dodano
30.01.2006 23:09:56
mam neostrade modem alcatel speed touch...

Jest taki? :D
Leon The Punisher
Dodano
30.01.2006 21:59:07
ej rebe sorry ale skad mam wiedziec jakiego pliku nie ma gdybym wiedziala nie pisalabym tej notki... trudno zrozumiec...?? wyskakuje blad na pasku jest speed touch usb... a w okienku jest napiasne tak: "an installation support file could not be installed. nie mozna odnalezc okreslonego pliku." a wiec prosze mnie oswiecic o jaki plik chodzi bo ja nie wiem...:(((
megii
Dodano
06.12.2005 19:15:25
megii:
... jakies inne propozycje....

Tak – rozwinąć myśl:
megii:
.. wyskakuje mi blad ze nie mozna odnalezc jkakiegos tam pliku...

Zdaję sobie sprawę z tego, źe poniźej Twej godności jest pisanie o co chodzi, ale ....skoro oczekujesz znalezienia rozwiązania to moźe jednak przyłoźysz się i komplet informacji przedstawisz?

PS.
Zaraz okaźe się ,źe jaki uninstall się zrypał.
Rebe
Dodano
06.12.2005 18:14:59
A jakiego pliku konkretnie tam brakuje ?
maq123
Dodano
06.12.2005 18:14:37
juz tak robilam ze 4 razy jak nie lepiej... nie da rady napisalam ze jak instaluje jeszcze raz sterowniki to to nic nie daje bo ani nic nowego sie nie doinstalowywuje ani nie da sie po restarcie oczywiscie odinstalowac tego modemu... jakies inne propozycje... jest jakis sposob na to w ogole... czy mam czekac do nastepnego formata i dopiero wtedy bede mogla normalnie odinstalowac ten modem cudowny wrr... aha i zaznaczam ze skany itp itd zrobione i wszytsko w porzadku sama neostrada tez chodzi normalnie tylko jak bede miala jakis problem z neo i zajdzie potrzeba odinstalowac i zainstalowac modem od nowa to bede musiala zrobic formata a tego nie chce bo jakies 2 tygodnie temu mialam przeintsalowywany caly system na nowo... pliss o jakies rady
megii
Dodano
06.12.2005 18:03:10
Zainstalować sterowniki od modemu ponownie, resecik i próbuj teraz usunąć.
maq123
Dodano
06.12.2005 17:42:14
megii
Dodano:
06.12.2005 17:31:58
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1