CHKDSK
Witam...mam problem z kompem mianowicie taki iz!!
uzywalem ostatnio emula do sciagniecia paru pliczkow!!podczas pracy zrestartowal mi sie komp i podeczas scanowania kompa (po ponownym uruchomieniu)scandiskiem cos tam zamieniono na pliki (odzyskane dane),pare plikow skorygowano przez kopiowanie,natomiast akurat do tych plikow ktore mialem sciagane emulem podal scandisk nastepujacy komunikat!!
nieprawidlowy rozmiar pliku,wpis zostal obciety!!
wlaczam kompa i co sie okazalo??z 200 mb sciagnietego pliku zostalo 0MB...!!trzeba sciagac od nowa
wiec moje pytanie brzmi czy mozna odzyskac jakos te pliki ktore zostaly skasowane podczas dzialania programu scandisk lub chkdsk???
bardzo wazne jest to dla mnie gdyz mialem juz prawie caly plik i teraz musze ponad 200mb sciagac od nowa!!
prosze o jakas odpowiedz!!
uzywalem ostatnio emula do sciagniecia paru pliczkow!!podczas pracy zrestartowal mi sie komp i podeczas scanowania kompa (po ponownym uruchomieniu)scandiskiem cos tam zamieniono na pliki (odzyskane dane),pare plikow skorygowano przez kopiowanie,natomiast akurat do tych plikow ktore mialem sciagane emulem podal scandisk nastepujacy komunikat!!
nieprawidlowy rozmiar pliku,wpis zostal obciety!!
wlaczam kompa i co sie okazalo??z 200 mb sciagnietego pliku zostalo 0MB...!!trzeba sciagac od nowa
wiec moje pytanie brzmi czy mozna odzyskac jakos te pliki ktore zostaly skasowane podczas dzialania programu scandisk lub chkdsk???
bardzo wazne jest to dla mnie gdyz mialem juz prawie caly plik i teraz musze ponad 200mb sciagac od nowa!!
prosze o jakas odpowiedz!!
Odpowiedzi: 5
EL NINO:Nie da rady odzyskac takich danych z file000.chk i podobnych.
No chyba źe w czystej postaci txt, ale na to nie wygląda , tak więc by wyprzedzic następny post o usuwaniu niedociądgnętego pliku który sie nie daje usunąć napisze źe było juz o tym niedawno
Nie da rady odzyskac takich danych z file000.chk i podobnych. A pad i wyciecie tych plikow to kara za uzywanie w XP FAT32.
Moźe być problem wrzuć do wyszukiwarki słowa chkdsk, scandisk prawdopodobnie trzeba wywołać te opcje z parametrami, poczytaj, nie pamiętam tego nie będę Cię wprowadzał w błąd.
po pierwszym logowaniu po restarcie uruchomil sie samoczynnie scandisk...wtedy pojawil sie ten caly badziew o tym ze przeksztalca pliki na cos tam i ze wpisy zostana obicete...po uruchomieniu windozy podlaczam emula a tam nic...zero plikow ktore sciagalem wczesniej!!
nastepnie uruchomilem program chkdsk z parametrem /f,tak zostalo mi polecone przez windoze aby naprawic jakies zepsute progsy...!!
wtedy takze bylo wiele komunikatow iz wpisy pobcinane i korygowane...!!
wiec nie wiem...czy przy pierwszym scanowaniu mogly byc te pliki wywalone!!
ewentualnie jezeli na dysku znajduja sie pliki ktore podales file000.chk lub found000 to w jaki sposob moge odzyskac te pliki???
dziekuje za odpowiedz
nastepnie uruchomilem program chkdsk z parametrem /f,tak zostalo mi polecone przez windoze aby naprawic jakies zepsute progsy...!!
wtedy takze bylo wiele komunikatow iz wpisy pobcinane i korygowane...!!
wiec nie wiem...czy przy pierwszym scanowaniu mogly byc te pliki wywalone!!
ewentualnie jezeli na dysku znajduja sie pliki ktore podales file000.chk lub found000 to w jaki sposob moge odzyskac te pliki???
dziekuje za odpowiedz
Skąd kolega wie źe chkdsk to usunął, jeźeli kolega uźył przełącznika /f automatyczna naprawa to nie ma takiej moźliwości.
Przeszukać katalog główny gdzie był błąd i zobaczyć czy są katalogi file000.chk lub found000
Zbiory są ukryte.
Przeszukać katalog główny gdzie był błąd i zobaczyć czy są katalogi file000.chk lub found000
Zbiory są ukryte.
Strona 1 / 1