ChceMiećDwaSystemyBoInaczejNieDaRadyCoPierwszeMeCzyXp

chciałbym to zrobic dobrze mam juz zainstalowany me i mam dwie partycje i chciałbym sie dowiedzieć czy jak zaczne instalować xp na drugiej partycji czy mi sie nie skopie pierwsza i czy bede miał opcje wyboru ten albo ten system po zaistalowaniu xp nie uzywjąc tego botloudera(czy jakos tam"sorki za pisownie")

Odpowiedzi: 11

Ja dlatego wlasnie tak robie instaluje dwa systemy bo jak by Xp nawalil co sie zdarza baaaardzo zadko to naprawiamy sobie go spod Me, a druga sprawa musze miec Me zainstalowanego bo komp jest na firme i trzeba bylo pokazac jakis orginalny sysik, a ze bylo to ponad dwa lata temu wiec padlo na Me :(

Pozdrawiam!!!!!!
dir
Dodano
08.04.2003 14:38:37
Ja dlatego wlasnie tak robie instaluje dwa systemy bo jak by Xp nawalil co sie zdarza baaaardzo zadko to naprawiamy sobie go spod Me, a druga sprawa musze miec Me zainstalowanego bo komp jest na firme i trzeba bylo pokazac jakis orginalny sysik, a ze bylo to ponad dwa lata temu wiec padlo na Me :(

Pozdrawiam!!!!!!
dir
Dodano

Pozdrawiam!!!!!!
dir
Dodano
no to tak zrobie tylko jeszcze jedno pytanko moze byc system plików fat32 nic sie nie stanie ale chyba w kazdym bedx razie nie powinno a jak sie skopie to schit winda me xp na nowych obwadach zostanie postawiona no ale trzeba ryzykować
RAFI@
Dodano
08.04.2003 14:32:10
Ja robie tak jak opisales i to jest prawda.Wszystko sie ladnie instaluje i przy tym jest nawet plus bo jak instalujesz z pod Me to xp sciaga z netu stery mi to ulatwialo jak mialem starego kompa bo normalnie nie wykrywal mi muzy.Tylko musisz zaznaczyc nowa instalacja a nie uaktualnij bo wtedy po zakonczeniu instalacji zaskoczy cie brak drugiego sysu :wink:

Pozdrawiam!!!
dir
Dodano
08.04.2003 14:24:03
No to jak bedzie najlepiej

z bota płty
cz
z winme

bo znów besiedzxiał przy kompie ze trzy godziny zeby to doprowadzic do porządku ale jak bym tego nie lubił to bym tego nie robił.

bo słyszałem jeszcze o takim sposobie

DA sie zainstalowac XP I dowolny system 9x (95,98,ME) ,musisz miec dwie
partycje (jedna pod ME np C: ,druga pod XP np D najpierw na C: instalujesz ME
,spod me odpalasz instalatora XP ,wybierajac opcje "Czystej instalacji"
a w menu zaawansowane "chce miec mozliwosc wyboru partycji podczas instalacji"
i OK ,po restarcie kompa bedziesz mial menu z wyborem Instalki XP i ME ,wybierz
instalke XP ,a dalej jest juz prost.

czy to jest prawda. i czy tak rzeczywiscie jest bo jak tak zrobie to zeby mi sie nic nie skopało.
RAFI@
Dodano
08.04.2003 14:00:44
niekoniecznie... pojdzie i spod winme
inferno
Dodano
08.04.2003 13:50:38
Z plyty XP.
EL NINO
Dodano
08.04.2003 13:23:39
Z plyty XP.
EL NINO
Dodano
08.04.2003 13:22:41
EL ZAQRKA:
Instaluj smialo – bedziesz mial opcje wyboru.

ale mam zacząć instalacje spod me czy z bota cdromu win xp
RAFI@
Dodano
08.04.2003 13:17:06
Instaluj smialo – bedziesz mial opcje wyboru.
EL NINO
Dodano
08.04.2003 12:59:47
RAFI@
Dodano:
08.04.2003 10:09:35
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1