Chce tylko konto Admina
Dlaczego konto wbudowane w XP (Admin) znika w momencie kiedy chce przejsc na uzycie ekranu powitalnego?? Siedze własnie na tym koncie i tylko ja korzystam z komputera, nie chce mi sie za kazdym razem niepotrzebnie logowac i klikac. Nie mozna ustawic gdzies tego automatycznie by od razu włączało sie konto ADMINA??
Kiedy zas przełacze sie do trybu powitalnego, to zas tam pojawia sie konto, ktore stworzyłam bo musiałam przy instalce Windy, ale na nim nic nie ma i ja go nie chce.
Kiedy zas przełacze sie do trybu powitalnego, to zas tam pojawia sie konto, ktore stworzyłam bo musiałam przy instalce Windy, ale na nim nic nie ma i ja go nie chce.
Odpowiedzi: 8
wpisz net user /delete, pozostaw admina
i zrestaruj z katalogu Documents and Settings usuń dane konta
pozdrawiam
i zrestaruj z katalogu Documents and Settings usuń dane konta
pozdrawiam
Ale co jasniej napisac ? Podalem przeciez gdzie wpisac i co wpisac. Wyskoczy okno i tam juz powinnas wiedziec co zrobic.
Nie bardzo, mozesz to jasniej wyjasnic co mam zrobic? moze to jesto o co mi chodzi??
zaznaczam, ze zadnego hasła wpisywac nie musze. Na poczatku wyskakuje mi monit z kontem admina i na dole mam wpisac hasło, ale klikam ok i system sie ładuje, a własnie chce to ominac.
zaznaczam, ze zadnego hasła wpisywac nie musze. Na poczatku wyskakuje mi monit z kontem admina i na dole mam wpisac hasło, ale klikam ok i system sie ładuje, a własnie chce to ominac.
Probowalas przypisac automatyczne logowanie tego konta poprzez komende Control Userpasswords2 w Uruchom ?
Byc moze i tak jest. Ale gdybym za kazdym razem miałap rzełaczac sie miedzy uzytkownikami do surfowania po sieci to daj sobie spokoj. Przeciesz ja i korzystam z programow i po necie tez. W koncu wiesz tak na marginesie na kompie siedze 4 lata, wiec pojecie o bezpieczenstwie mam jako takie. Tylko nigdy nie miałam potrzeby formatowania dysku i ustawiania kont:/
Tutaj chodzi tylko o to,źe wszystkie syfy z internetu mają takie same uprawnienia jak zalogowany uźytkownik. Jeźeli jesteś w sieci jako administrator, to kaźdy szkodnik ma Twoje uprawnienia (czyli moźe wszystko łącznie z formatem). Panel Sterowania /Konta Uźytkowników/Utwórz nowe konto, i zaznaczasz . Reszta jest w pomocy właśnie w Kontach Uźytkowników.
- Wirus tak to juź jest.
Mała poprawka: to jest moj pierwszy format od czasu kiedy pojawił sie windows XP. Nigdy nie robie formatu, a teraz zrobiłam bo miałam problem z nagrywarką. Zawsze zwiedzam internet na koncie admina z tym, ze nie na tym wbudowanym w XP, ale innym z tymi samymi chyba uprawnieniami. dzieki Bogu, a moze i sobie nie złapałam tez nigdy zadnego wirusa a i blastery i sassery wyjątkowo sie mnie nie imały.
I oby jak najdłuzej to trwało, ale nie mam zamiaru tworzyc konto tylko do łazenia po internecie, w dodatku nie wiem jak ograniczyc te prawa internetowe, ja chce tylko bez logowania załaczac komputer.
I oby jak najdłuzej to trwało, ale nie mam zamiaru tworzyc konto tylko do łazenia po internecie, w dodatku nie wiem jak ograniczyc te prawa internetowe, ja chce tylko bez logowania załaczac komputer.
Takie to konto co znika. Nie pamiętam ale coś trzeba nacisnąc przy ekranie logowania to się pojawi. Ale ja nie o tym. Jeźeli łazisz po internecie na koncie admina,chyba często robisz format. Moźe masz szczęście i jeszcze nic nie załapałaś, ale moja rada, jak najszybciej utwórz konto z ograniczeniami do internetu. To co piszę wiem z doświadczenia własnego i wierz mi. niezbyt przyjemnie to wspominam.
Strona 1 / 1