Celeron 566 podkrecanie

Mam celerona 566 Mhz i podkrecilem go w biosie nastepujaca : mnoznik 8 (max) i cos tam taktowanie chyba to mam do wyboru 63, 75 i 83 czy jakos tak jak sie nie myle. No to wzialem tez max czyli te 83 czy 85 juz nie pamietam a nie chce mi sie sprawdzac :P ale to nie wazne :) No i wyszlo mi 706 Mhz.

I teraz moje pytanie: Nie da sie jakos zworkami czy czyms tam odblokowac zeby byl wiekszy mnoznik albo taktowanie wiecej ?? Bo gdziesz czytalem ze niktorzy maja wiecej do wyboru. Czy to zalezy od plyty.Bo w sumie podkrecenie 566 o 140 Mhz to troszeczke "malutko" niesadzicie :) Myslalem ze do 800 dojdzie :D I jeszcze czytalem ze ktos podkrecil 400 na 800 bodajze o ile dobrze pamietam, dlatrego od swojego troche wiecej wymagam :P

I 2 pytanie, czy podkrecanie procka w windowsie oplaca sie czy nie bardzo??

Odpowiedzi: 8

oki dziekuje za trud wlozony w odpowiedzi :) Myslalem ze moze cos wykombinujecie z doswiadczenia :P
Dziękówa :)
pavianek
Dodano
07.04.2006 14:27:36
Moźemy – tyle samo ile i Ty byś mógł gdybyś ten symbol w google wpisał.
Jeźeli płyta jest rzeczywiście bezzworkowa to poza 83Mhz FSB nie przjedziesz i tyle.
Informacja o braku zworek dotyczy 6azx2v, bo przy 6abx2v juź mi się patrzeć nei chciało.

Naprawde tak trudno wpisać te symbole w googlach i przejść na stronę Lucky stara by specyfikację przejrzeć ew. manual pobrać ?
Rebe
Dodano
07.04.2006 14:20:58
Sprawdzilem i tak:
Lucky Star Apus 6abx2v/Crus6azx2v
Magistrala Intel GTL+
Co teraz mozecie dodac :P ?? Czy juz nic :)
pavianek
Dodano
07.04.2006 14:05:23
Jakieś "Stary" to pewnei ze Starachowić.
Micro Star, Lucky Star – to tak pierwsze z brzegu, których nazwa warunek spełnia.
Rebe
Dodano
07.04.2006 13:50:54
Skoro mowisz ze moze dojsc az do wyboru papieza to chyba zwatpie z dalszego overclockingu. A plyta o ile pamietam bo sprawdzalem kiedys programem to jakis kicz. Dokladnie nie pamietam ale cos ze "star" było. Raczej malo popularna :?
pavianek
Dodano
07.04.2006 13:43:00
pavianek – weź i wliź pod biurko,źeby ten model płyty dokładnie przeczytać. Potem sciądnij sobie z netu podręcznik do tej konstrukcji i sprawdź czy jest opcja ustawienia szyny FSB na 100. Potem zaś, o ile taka mozliwośc ustawień zworkami istnieje, zacznij się modlić i po tych wstepach zmień zworkę na 100, i po ponownej modlitwie wciśnij włacznik.
Jeźeli ukaźe się bialy dym to nei będzie oznaczać, źe konklawe uzgodniło wybór Papieźa, a to źe szlag trafił Twoj komputer.

PS.
Ile razy mozna pisac, źe jeźlei chcesz pomoc otrzymać to masz obowiązek podać wszystkie elementy umozliwiające wskazanie mozliwych rozwiązań.
W Twoim przypadku to konkretne i kompletne wylistowanie wszystkich komponentów sprźetowych na poczatek.
Rebe
Dodano
07.04.2006 13:02:44
Jak ktoś ma ci pomóc jak ty nie wiesz tego?
A model płyty znasz?
Jeśli mnoźnik masz zablokowany to raczej go nie odblokujesz.
A co do programów w windows to jesli chodzi ci o takie które umoźliwiają zmianę parametrów pracy procesora w systemie to raczej odpadają. Za wiekowa konstrukcja.
Anathema
Dodano
07.04.2006 12:45:32
kurde nie wiem na jkim chipsecie :/ heh. A nie da sie tego poodblokowywac jakos ?? A co z tymi programami w windows ? dobre to :P ?
pavianek
Dodano
07.04.2006 12:34:05
pavianek
Dodano:
07.04.2006 12:05:36
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1