Celeron 3,33 czy Pentium 2,66 dwurdzeniowy?

no właśnie, orientuje się ktoś, co jest bardziej opłacalnym zakupem? Co ma lepszą wydajność? Komp mi słurzy do róźności, najczęściej, działa na nim wiele procesów jednocześnie, ale teź czasami jakąś gierę odpalę. Więc proszę, poradźcie.

Odpowiedzi: 4

O jakim ty HT piszesz ? :? Przeciez ten procek nie ma Hyper Threading, tylko dwa oddzielne rdzenie.

Na necie znajdziesz napewno sporo informacji na temat tego ktore aplikacje potrafia wykorzystac dwa rdzenie. Sa ta z regoly programy prosefionalne do animacji 3D, obrobki wideo, itp...

Podczas codziennej pracy, gdy mam odpalonych w tle sporo procesow i programow obciazajacych, takze daje dosc duzy komfort pracy. Mialem z tym CPU doczynienia przez jakies dwa dni, skladalem kompa z tym prockiem i potem testowalem maszyne, hulala calkiem przyzwoicie. W tle kodowal mi sie film DVD do AVI, Norton skanowal kompa, a ja spokojnie gralem bez najmniejszego problemu w NFS MW :wink:
mettal
Dodano
09.03.2006 21:29:36
skoro masz doświadczenie, to powiedz, w ilu programach to cudo chodzi na pełnych obrotach, bo słyszałem źe nie wszystko obsługuje HT
Gizmo Hotaru
Dodano
09.03.2006 21:19:13
Niestety Celeron to na dzien dzisiejszy najgorszy wydajnosciowo procek na rynku i jest to produkt budzetowy. Porownywanie go do Pentium 2 rdzeniowego nie ma najmniejszego sensu. Pentium bedzie wydajniejszy, mimo nizszego taktowania i w dodatku bardzo dobrze sie kreci,wiem bo bawilem sie takim i spokojnie smigal na 3,2GHz.
mettal
Dodano
09.03.2006 21:10:51
Niestety Celeron to na dzien dzisiejszy najgorszy wydajnosciowo procek na rynku i jest to produkt budzetowy. Porownywanie go do Pentium 2 rdzeniowego nie ma najmniejszego sensu. Pentium bedzie wydajniejszy, mimo nizszego taktowania i w dodatku bardzo dobrze sie kreci,wiem bo bawilem sie takim i spokojnie smigal na 3,2GHz.
mettal
Dodano
09.03.2006 21:10:51
Gizmo Hotaru
Dodano:
09.03.2006 20:21:18
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1