cdn 98 vs XP
Mam taki problem, podłączyłem skrętką dwa kompy jeden ma XP, a drugi 98, z tego co ma XP widzę tego drugiego z 98 i mogę bez problemów na niego wejść, a z 98 nie mogę wejść na tego co ma XP, poniewaź pojawia się komunikat z podaniem hasła, coś o IPC$, nie wiem o co chodzi, a i jeszcze jedno konto gościa jest włączone, nadalem mu hasełko i tak nic, proszę pomóźcie, zaleźy mi na tym... :(
Dziękuję za pomoc...
Dziękuję za pomoc...
Odpowiedzi: 6
Musisz utworzyć na XP konto z loginem i hasłem takim samym jak pod 98, zresetowac i wszystko bedzie dzialac. Aha. We wlasciwosciach polaczen sieciowych, w zakladce uwierzytelnianie zaznacz 2 dolne opcje – uwierzytelnij jako komputer i jako goscia. Pozdrawiam.
To czy w takim razie Dark moźesz powiedzieć jak zrobić tak ???
Tak naprawde wszystko jest moźliwe wystarczy tylko chciec :lol:
Tego teź niewiedziałem źe moźna teź nadać hasło dla konta "Gościa" .
kto tu mówi coś o zakładaniu hasła na dysk, hasełko dałem na uźytkownika gość, a pozatym doszedłem co jest i działa śmiga źe hoho...
niepamiętam teraz ale coś ustawiłem w narzedziach admina, coś chyba z opcij logowania przez sieć... jak sobie przypomnę to napiszę....
niepamiętam teraz ale coś ustawiłem w narzedziach admina, coś chyba z opcij logowania przez sieć... jak sobie przypomnę to napiszę....
Przecieź w XP niemoźna nadać folderowi lub dyskowi hasła ???...pierwsze słysze.
Tylko daje się uprawnienia osobą które mogę wejść i np. ściągnąć sobie coś.
Tylko daje się uprawnienia osobą które mogę wejść i np. ściągnąć sobie coś.
Strona 1 / 1