Cd–rom

Czy jest jakis program do przyspieszania napedu CD–ROM. Bo mam naped 32x :( A mam orginalna gre nagrana na 48x albo 52x bo u kolegi na napedzie 52x dziala :?: Prosze o pomoc bo chce sobie zagrac wreszcie. Z gory thx :wink:

Odpowiedzi: 13

Program promocji na zakup napędów CD x52.
JNJN
Dodano
19.09.2004 11:59:35
Ukey:
Tak ale u kolegi to chodzi a mi nie. Co prawda naped ma to 6 lat i jakis noname ale wszystko inne czyta :!:

Wychodzi co innego – poza jakością nośnika to jakie UltraHighSpeed ( czy jak one się nazywają ) moźe być i to teź kłopot, bo laser tego "nie chyta".
Tak czy inaczej , bez przegranai tego na inny nośnik i tak nic nie zrobisz u siebie.
Rebe
Dodano
13.09.2004 23:39:09
Tak ale u kolegi to chodzi a mi nie. Co prawda naped ma to 6 lat i jakis noname ale wszystko inne czyta :!:
Ukey
Dodano
13.09.2004 23:35:05
Ukey:
Rebe zaczynasz mnie denerwowac.

Lepiej późno niź wcale.
Ukey:

Myslisz ze jestes madry to mozesz wszystkich krytykowac.

To nie kwestia mojego myslenia, ale zobiektywizowana rzeczywistość.
Ukey:
juz Cie nie lubie (chyba) :wink:

Chyba się zapłaczę.
Ukey:

Aha z kad mam wiedziec czym byla nagrana i na jakim sprzecie ja ta plytke kupilem Wiec teraz nie bede szedl i sie pytal jaki koles ma sprzet a nagrana to byla za pewne Nero ale moge sie tylko domyslac

To co powyźej + zdanie do SLAY3R–a wskazują, źe jedyne co moźesz próbowac zrobić to zrzucić obraz płyty i o ile masz nagrywarkę nagrać go na swojej.
Przy okazji moźe warto uźyć jakiego badcopy czy czegoś w tym stylu. Albo skorzystać z jakiegoś napędu wirtualnego.
Oczywiście cały czas warunkiem jest by dostęp do płyty był moźliwy.
W ostatecznosci zostaje Ci znalezienie kolegi z nową – technologia, nie data produkcji nagrywarką by "poprawić co popsute" lub reklamacja u "producenta".

PS.
A przecieź na czym problem polega dokładniem oźna juź w pierwszym poscie było opisać.

Update – skoro plików nie da się podejrzeć u Ciebie top tylko wersja z póściem do kolegi zostaje.
Pominę kwestię rodzaju danych – jeźlei płyta była zabezpieczona, a Klon robiony na pałę to i taki efekt jak u Ciebie moźe powstać.
Rebe
Dodano
13.09.2004 23:18:11
No to pozostaje kupno nowego napędu :P
MarcinX
Dodano
13.09.2004 23:18:11
Sorr walsnei gadalem z kolesiem pliki nagrywa w Cd–clone czy jakos tak. No ja nie zobacze czy widac bo mi plytka nie chodzi. Ale po experymecie widze ze w Windows Commander pliki widac ale nie moge nic skopiowac bo plik zamazany czy brak scierzki czy jakos tak.
Ukey
Dodano
13.09.2004 23:15:11
Jeźeli koleś kopiuje gry w Nero to *** nie pirat :wink:
Pliki widać ?
MarcinX
Dodano
13.09.2004 23:11:16
Tak SLAY3R wiec wkladam plytke i nic....... po chwili naped znika z komputerka i dopiero po restarcie jest czytana.

Rebe zaczynasz mnie denerwowac. Myslisz ze jestes madry to mozesz wszystkich krytykowac. Oki wiesz odemnie wiecej to nei oznacza ze moszesz mnie osmieszac. I juz Cie nie lubie (chyba) :wink:
Aha z kad mam wiedziec czym byla nagrana i na jakim sprzecie ja ta plytke kupilem Wiec teraz nie bede szedl i sie pytal jaki koles ma sprzet a nagrana to byla za pewne Nero ale moge sie tylko domyslac
Ukey
Dodano
13.09.2004 23:00:30
Rebe pomyślał i się wypowie – masz problem z czytaniem ze zrozumieniem? – Pora jakie korepetycje wziąć.
Vide – pierwsze zdnaie mojego postu.
Są wyłacznie programy przyspieszające odczyt poprzez buforowanie danych "ściąganych" z płyty.
Masz tę informację ode mnie gratis.
Po drugie – nie pasuje piernik z wiatrakiem ? – Nie musi.Moźe być miast niego "pieprzenie w bambus".
I po trzecie – jezeli tak umiesię obchodzić z płytami, jak rozumieć to co do Ciebie się pisze oraz przedstawiać problemy to i nie dziwne, źe u Ciebie płyta "nie chodzi".
Pierwsza z brzegu przyczyna sprźetowa – jest to płyta o niestandardowej pojemności i Twój czytnik się z.grzeje, a nie ją odtworzy.

Gdybyś podał czego ukraść nie umiesz, na jakim nosniku, jakim programem nagrane, jakim sprzętem oraz w czym to ma być odtwarzane itp., to pewnie łatwiej by było, ale po ki czort masz się męczyć.

PS.
Moźe nim następnym razem nasz Ukey coś napisze to najpierw pomysli.
Rebe
Dodano
13.09.2004 22:53:37
Rebe się nie pomylił – wszystko co napisał prawdą jest.

Moźe twój napęd nie moźe odczytać błędów spowodowanych 'za szybkim' nagrywaniem, na płytce wątpliwej jakości ?

BTW. Jak się ta nie moźność działania objawia ?

UPDATE.
I jako źe dwóch userów naraz o tym samym pomyślało – to chyba coś w tym jest.
SLAY3R
Dodano
13.09.2004 22:50:44
Nie,nie pomylił.
Po pierwsze,napęd kolegi moźe być nowszy i mieć lepszą korekcję błędów.
Po drugie,nie była to przypadkiem nagrywarka która to wypaliła ?
A po trzecie to są efekty nagrywania z duźymi szybkościami na tanich płytach.
MarcinX
Dodano
13.09.2004 22:49:01
Ok jak zawez Rebe :( (ten to sie lubi wypowiadac).
Po pierwsze napisalem Czy jest taki program
Po drugi czemy zawsze Sie czepiasz tego piernika :?:
Po trzecie to czemu mi nie chodzi a u kolegi ktury ma naped 52x chodzi :?:
Moze wreszcie nasz Rebe sie pomylil :?:
Ukey
Dodano
13.09.2004 22:37:27
Po pierwsze takiego programu nie ma.
Po drugie co ma piernik do wiatraka?
Czy nagrasz z prędkością x1 czy x52 to nie ma znaczenia – pomijając większą szansę wystąpienia błędów – dla moźliwości uzywania gry.
Rebe
Dodano
13.09.2004 22:26:25
Ukey
Dodano:
13.09.2004 21:57:52
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1