CD ROM działa ale nie czyta CD
Mam CD ROM kilka lat i wszystko było dobrze. NormaLNIE WYSÓWA SIE NAPĘD ALE NIE CHCE CZYTAĆ cd.
Co mam zrobić????? Z góry dzięki!!
Co mam zrobić????? Z góry dzięki!!
Odpowiedzi: 7
adik154:Żółty:adik154:Żółty:Próbowałeś uruchomić z dyskietki startowej Windowsa 98 z obsługą CD i zobaczyć czy tam czyta ????
a czemuź takie dziwne zabiegi polecasz.
Dziwne nie dziwne – waźne źeby sprawdził poza zainstalowanym systemem ;)
fakt :D ale ty strasznie pod górke wykombinowałeś :wink:
Metodą dedukcji wyszło mi, źe tak będzie najprościej (za chwilę pojawi się pytanie gdzie w biosie ustawia się kolejność bootowania albo jak zrobić płytę bootowalną) ;)
Żółty:adik154:Żółty:Próbowałeś uruchomić z dyskietki startowej Windowsa 98 z obsługą CD i zobaczyć czy tam czyta ????
fakt :D ale ty strasznie pod górke wykombinowałeś :wink:
adik154:Żółty:Próbowałeś uruchomić z dyskietki startowej Windowsa 98 z obsługą CD i zobaczyć czy tam czyta ????
adik154:Żółty:Próbowałeś uruchomić z dyskietki startowej Windowsa 98 z obsługą CD i zobaczyć czy tam czyta ????
a czemuź takie dziwne zabiegi polecasz. Wystarczy niech spróbuje zbootowac instalacyjną płyte choćby Windowsa Xp...
uźyłem słowa choćby czyli nie wymusiłem testu na tej płycie :P
Seeker:Wystarczy pewnie jakakolwiek płytka bootująca z systemem – obojętnie jakim by się przekonać czy CDrom działa
I tu sie w 100% zgadzam z tobą
a czemuź takie dziwne zabiegi polecasz. Wystarczy niech spróbuje zbootowac instalacyjną płyte choćby Windowsa Xp...
Teraz ja się zdziwię :roll: .
Dlaczego XP polecasz skoro nie wiadomo czy wasik takowego ma/posiada?
Równie dobrze moźna by napisać : wrzuć Win2003 Server , jak zbootuje to CD–eka masz dobry napęd.
Wystarczy pewnie jakakolwiek płytka bootująca z systemem – obojętnie jakim by się przekonać czy CDrom działa
A wszystko to przez usera który prócz stwierdzenia źe "mu się wysuwa, ale nie czyta" nie napisał nic więcej. :?
Żółty:Próbowałeś uruchomić z dyskietki startowej Windowsa 98 z obsługą CD i zobaczyć czy tam czyta ????
a czemuź takie dziwne zabiegi polecasz. Wystarczy niech spróbuje zbootowac instalacyjną płyte choćby Windowsa Xp... Primare Boot w Biosie na CD–Rom i sprawdź... jesli nie wczyta to wyczyścić laser pozostaje i sprawdzić taśme, oraz moźna teź u kolegi jakiegoś napęd przetestować
Skończył się jego czas ??
Żadnej płytki nie chce czytać czy tylko jednej ?? System masz tam jakiś zainstalowany ?? Próbowałeś uruchomić z dyskietki startowej Windowsa 98 z obsługą CD i zobaczyć czy tam czyta ?? Posprawdzałeś taśmy ??
Żadnej płytki nie chce czytać czy tylko jednej ?? System masz tam jakiś zainstalowany ?? Próbowałeś uruchomić z dyskietki startowej Windowsa 98 z obsługą CD i zobaczyć czy tam czyta ?? Posprawdzałeś taśmy ??
Strona 1 / 1