cd nie bootuje

Chcialem zainstalowac xp ale cd mi nie bootuje. W biosie przestawilem zeby startowalo z cd. Po uruchomieniu kompa pisze:"No emulation booting" i ze nie moze wystartowac z cd.Co mam robic?

Odpowiedzi: 12

Rebe:
Jeźeli po gwarancji to go rozkręć i przeczyść laser, ew. go skalibruj. Jeźeli i to nie pomoźe to ..... pozostają dyskietki, albo jakie upgrade z poziomu w9x/ME.

Poniekad mu dobrze radzisz ..
Ale skoro napęd zaczyna nie czytac płytek .. To z mojego doświadczenia wynika źe czyszczenie lasera pomaga tyle co umarłemu kadzidło ! Czasami pomga na chwile i znowu to samo.. Dziseij nowy Cdek to około 100 złotych ba nawet mniej to chyba kupić lepiej nowy..!
Pozdroo
Anonymous
Dodano
13.10.2004 12:09:53
Rebe:
Ukey:
Mialem to samo ale jak wlorzylem inna plytke z bootem to mi poszla i jeszcze raz sprawdzialm z plytka od XP;ka i poszlo. Niewiem co to bylo ale mi tak to pomoglo. Aha co do czyszczenia to po kiego ... to rozkrecac :?: Juz sa dostepne plytki do czyszczenia. Szybko i nawet skutecznie czysci. :wink:

1. Skoro inne były czytane to ... niem iałeś tego samego.
2. O płytach czyszczących o czywiściem oźna pisać tylko czy...
3. kalibracji lasera teź się przy ich pomocy dokona ?

No raczej sie nie dokona ale On moze sie nieznac na kalibracji. Bo nie karzydy jest tak modry jak Ty wiec.. Pisz porady kturych moze kodonac zwyczajny smiertelnik :?
Ukey
Dodano
10.10.2004 23:42:10
Ukey:
Mialem to samo ale jak wlorzylem inna plytke z bootem to mi poszla i jeszcze raz sprawdzialm z plytka od XP;ka i poszlo. Niewiem co to bylo ale mi tak to pomoglo. Aha co do czyszczenia to po kiego ... to rozkrecac :?: Juz sa dostepne plytki do czyszczenia. Szybko i nawet skutecznie czysci. :wink:

1. Skoro inne były czytane to ... niem iałeś tego samego.
2. O płytach czyszczących o czywiściem oźna pisać tylko czy...
3. kalibracji lasera teź się przy ich pomocy dokona ?
Rebe
Dodano
10.10.2004 21:38:06
Ukey
Dodano
10.10.2004 20:49:18
Zapewne funkcjie twojego biosa nie uwzględniają bootowalnych płyt, moźe być za stary albo źle skonfigurowany. Musisz pogrzebać to znajdziesz
potreb
Dodano
10.10.2004 19:57:36
Jeźeli po gwarancji to go rozkręć i przeczyść laser, ew. go skalibruj. Jeźeli i to nie pomoźe to ..... pozostają dyskietki, albo jakie upgrade z poziomu w9x/ME.
Rebe
Dodano
10.10.2004 11:34:51
Inne płyty tez nie chca wystartować. To co cd–rom nie czyta płyt bootowalnych?
bobsley22
Dodano
10.10.2004 11:33:25
bobsley22:
cd jest ok bo na innym kompie działa bez problemu

A inna – dowolna – płyta bootowalna w tym czytniku startuje ?
Rebe
Dodano
10.10.2004 11:22:01
cd jest ok bo na innym kompie działa bez problemu
bobsley22
Dodano
10.10.2004 10:15:29
Sciągnij program do tworzenia dyskietek startowych,
Potrzeba będzie uźyć 6 szt. dyskietek.
Później ich uźyj do boot`owania.
McScr@by
Dodano
10.10.2004 04:30:46
Rozwiazanie jest bardzo proste, z zalozenia wychodze ze czytnik CD–ROM jest sprawny, wiec wina lezy po stronie nosnika, jezeli to oryginalny windows, sprawdz u kolegi (jezeli i u niego nie dziala)to go poprostu zwroc do Microsoftu, drugie wyjscie bardziej prawdopodobne, plytka jest przegrywana, wiec zostala poprostu zle przegrana.
Pozdro
Krzysiek
karpik83
Dodano
10.10.2004 03:36:08
moze zle nagrany boot na cd? albo walnieta szelka, ale watpie zeby z dnia na dzien sie to stalo :)
bhaala
Dodano
10.10.2004 03:34:22
bobsley22
Dodano:
10.10.2004 03:27:07
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1