CD–KEY
Proszę – pomóźcie.
Szukam programiku :shock: 8) dzięki któremu będę mógł nagrać CD'eka z hasłem.
Chodzi o to, źeby po włoźeniu płytki do napędu wyskakiwało okno na wpisanie hasła.
Być moźe wystarczy napisać jakiś mały plik – ja się na tym nie znam więc proszę o pomoc. :?:
Chodzi o to, źeby po włoźeniu płytki do napędu wyskakiwało okno na wpisanie hasła.
Być moźe wystarczy napisać jakiś mały plik – ja się na tym nie znam więc proszę o pomoc. :?:
Odpowiedzi: 11
Piszac, ze nikt nie odczyta takiej plyty, mialem na mysli niepowolane osoby. Ktos posiadajacy u siebie PGP i znajacy haslo, oczywiscie bedzie mial dostep.
EL NINO:A ja twierdze ze da sie tak zabezpieczyc zawartosc plyty, ze nikt jej nie odczyta :P .
Wystarczy PGP 6.02i
EL NINO tym textem to mnie zarźyłeś :) :D :lol: :mrgreen: Jak jusz podajemy takie sposoby to moźna takiego CDROMKA zamknąć w sejfie i ustawić sobie na ten sejf taki oto CD–KEY :mrgreen:
A ja twierdze ze da sie tak zabezpieczyc zawartosc plyty, ze nikt jej nie odczyta :P .
Wystarczy PGP 6.02i
Wystarczy PGP 6.02i
zbor:Eee tam , nie znacie sie Microsoft teź twierdzi ze zmiana numeru seryjnego w zainstalowanym systemie bez jego reinstalacji jest nie mozliwa i tu sie myli :)
Żeby nagrac plyte ktora po zabutowaniu poprosi o chaslo potrzebujesz programu Easy Boot, ta opcja to jedna z wielu dostepnych w tym programie (w pełnej wersji). Mozna np robic plyty bootowalne zawierajace 3 systemy operacyjne wybieralne z menu podczas butowania.
Kolego Ty naprawdę nie wiesz co piszesz !
Co innego jest płyta która wymaga hasla przy bootowaniu..się taką nawet moźesz skonfigurować zwykłe lilo(np.pod linuxem) i nagarć se na płytkę i teź przy bootowaniu będzie trza znać hasło..Aby uruchomić trzy wybrać system !
Co nie znaczy źe płyty się nie da przejrzeć !!
A co inego są pliki zabspieczone hasłem.. i nagrane na pycie.. Takie trudno normalnie odczytać..!!
Taką jak tu opisałeś płyte idzie przejrezeć i skopiować pliki na twardy dysk.. Mało tego idzie je przeedytować itd. Czyli fizycznie nie da się tak zrobić płyty CD aby jej się nie dało przejrzeć..
Przejrzeć plików nagranych na CD,.!!
Pozdrawiam !!
Eee tam , nie znacie sie Microsoft teź twierdzi ze zmiana numeru seryjnego w zainstalowanym systemie bez jego reinstalacji jest nie mozliwa i tu sie myli :)
Żeby nagrac plyte ktora po zabutowaniu poprosi o chaslo potrzebujesz programu Easy Boot, ta opcja to jedna z wielu dostepnych w tym programie (w pełnej wersji). Mozna np robic plyty bootowalne zawierajace 3 systemy operacyjne wybieralne z menu podczas butowania.
Równieź uwaźam, źe takli sposób zabezpieczenia jest niemozliwy do wykonania. Ewentualnie moźna na płyte nagrać np. zabezpieczone hasłem archiwum zip lub rar alboi jak potrafisz zrobić program instalacyjny z koniecznością wprowadzania hasła.
alpin19:– właśnie o to mi chodzi !!!A mnie się wydaje źe chodzi oto aby sie dostać na i przeglądać zawartość Cd trzeba wpisać hasło .
Techinicznie jest to nie moźliwe..!!
Bo nawet pliki zapisane po linuxem i zabespieczone hasłem widziane są pod windowsem.. jako pliki nieznanego formatu.
Takźe zawsze pliki zapisane na Cd będą widoczne.
A problem ich prawidłowego odczytu to juź jakby inne zagdanienie.. Czyli cała sprawa szyfrowania zapisu plików..
Pozdrawima
– właśnie o to mi chodzi !!!A mnie się wydaje źe chodzi oto aby sie dostać na i przeglądać zawartość Cd trzeba wpisać hasło .
A mnie się wydaje źe chodzi oto aby sie dostać na i przeglądać zawartość Cd trzeba wpisać hasło .
On chce zrobić tak, źeby po odpaleniu nagranej przez niego płytki, włączało się coś jak przy instalacji Windowsa (konieczność wprowadzenia CDKeya)
Przynajmniej tak myślę, źe o to Mu chodzi...
Przynajmniej tak myślę, źe o to Mu chodzi...
alpin19:Proszę – pomóźcie.
Nie bardzo rozumiem co chcesz nagrać..?
Moźna autorun jakiegoś programu z hasełkiem moźna pliki mp3 na hasełko..
Czy umieścić pliki zabespieczone hasłem..
I wiele innych jeszcze rzeczy nagrać z hasłem..!!
A Ty co chcesz zrobic..?
Pozdrawiam
Strona 1 / 1