Catalyst 6.1 a filmy na TV
Witajcie. Mam połączony komp z TV i wszystko było ok – ogladałem sobie na nim filmy zamiast stacjonarnego DVD. Nowe gierki wymusiły jednak zainstalowanie sterownika do Radeona 9550. Problem polega na tym, źe po zainstalowaniu Catalysta 6.1 mogę oglada filmy tylko na kompie. Przy uźyciu Subedita, WMP, Besta, ALL Playera i innych na TV widać tylko okno programu z czarna zawartością, natomiast na monitorze kompa filmik jest odtwarzany.
Próbowałem wszystkich ustawień w ATI Control Panel i zwykły i tryb klonowania trybu "szlag mnie zaraz trafi" i nic nie pomaga:)Jedynie moźna oglądać filmu przy uźyciu MPClassic, ale jeźeli chodzi o napisy to on mi za bardzo nie odpowiada:(
Co mam zrobić, aby spokojnie odtwarzać filmy z kompa na TV?
Gdzie znajdę do ATI INSTRUKCJE DO CONTROL PANEL – moźe coś źle robię?
Próbowałem wszystkich ustawień w ATI Control Panel i zwykły i tryb klonowania trybu "szlag mnie zaraz trafi" i nic nie pomaga:)Jedynie moźna oglądać filmu przy uźyciu MPClassic, ale jeźeli chodzi o napisy to on mi za bardzo nie odpowiada:(
Co mam zrobić, aby spokojnie odtwarzać filmy z kompa na TV?
Gdzie znajdę do ATI INSTRUKCJE DO CONTROL PANEL – moźe coś źle robię?
Odpowiedzi: 10
DZIEKUJę!!!!!!!
A ja meczyłem sie w sekcji ekrany zamiast kombinowa w sekcji video/tryb kinowy – bo tak sie w polskiej wersji to nazywa. Działa poprawnie Jeszcze raz dziękuję
Jednak poprzednie wersje z poszczególnymi zakładkami w ustawieniach zaawansowanych były prostsze.
A ja meczyłem sie w sekcji ekrany zamiast kombinowa w sekcji video/tryb kinowy – bo tak sie w polskiej wersji to nazywa. Działa poprawnie Jeszcze raz dziękuję
Jednak poprzednie wersje z poszczególnymi zakładkami w ustawieniach zaawansowanych były prostsze.
@kromlech specjalnie dla ciebie zainstalowałem pełny pakiet 6.1 :)
najprościej :
prawoklik na pulpicie/ATI CATALIST Control Center/Video/Graphics adapter na 2/Video presets i tu masz jakieś tryby Theater teź jest
zresztą jes tu duźo więcej ustawień ,ja nie kobinuję bo u mnie śmiga jak naleźy wsio
tak mi jeszcze do głowy przyszło ,źe moźe nie zainstalował ci się pełny pakiet,bo z tego co pamiętam do poprawnej instalacji wymagany jest Microsoft.NET Framework 2.0 chyba albo i 1.1 nie pamiętam
najprościej :
prawoklik na pulpicie/ATI CATALIST Control Center/Video/Graphics adapter na 2/Video presets i tu masz jakieś tryby Theater teź jest
zresztą jes tu duźo więcej ustawień ,ja nie kobinuję bo u mnie śmiga jak naleźy wsio
tak mi jeszcze do głowy przyszło ,źe moźe nie zainstalował ci się pełny pakiet,bo z tego co pamiętam do poprawnej instalacji wymagany jest Microsoft.NET Framework 2.0 chyba albo i 1.1 nie pamiętam
IMO Sipderko dobrze gada. Nie mam/nie uźywam CCC, ale w wersji Catalyst 6.14.10.6505 opcje trybu teatralnego znajdują się zakładce "Nakładka" , tak więc
kromlech to co napisałeś , źe opcja ta nie występuje w nowszych steronikach ,mija się z prawdą – po prostu jest, ale w innej zakładce.
kromlech to co napisałeś , źe opcja ta nie występuje w nowszych steronikach ,mija się z prawdą – po prostu jest, ale w innej zakładce.
Jak bym miał ATI pod ręką to bym sprawdził, jestem pewien źe w CCC znajduje się opcja "tryb teatralny".
Masz polską czy angielską wersje CCC?
Masz polską czy angielską wersje CCC?
No dobra bo widze źe nie jestem rozumiany z moim problemem.
Jeźeli ustawimy tryb klonowania w catalyst 6.1 To na ekranie monitora i TV powinno być to samo? Zgadza się?! No i mam pulpit i ikonki itp.
Teraz włączam Subedita i ruszam z filmem.
Na monitorze kompa leci film a na TV film nie jest odtwarzany choć okno subedita jest widoczne. W trybie pełnoekranowym: na monitorze kompa leci na TV czarny ekran.
Prosze o poradę Bo pierwszy raz mam taki problem
Jeźeli ustawimy tryb klonowania w catalyst 6.1 To na ekranie monitora i TV powinno być to samo? Zgadza się?! No i mam pulpit i ikonki itp.
Teraz włączam Subedita i ruszam z filmem.
Na monitorze kompa leci film a na TV film nie jest odtwarzany choć okno subedita jest widoczne. W trybie pełnoekranowym: na monitorze kompa leci na TV czarny ekran.
Prosze o poradę Bo pierwszy raz mam taki problem
spiderko:...bo np.na Sapphire 9550 śmigają,a Gigabyte nie chcą...
Ewenement to musiał być.
Link do instrukcji:
link.
Wiem jak to ustawić i instrukcja nie jest mi potrzebna bo dotyczny starszych sterowników Ale w Catalyst 6.1 nie ma tych zakładek w ustawieniach zaawansowanych( prawoklik z pulpitu). Nie ma teź trybu teatralnego znanego ze starych sterów Jest Tylko zakładka do ATI Control Panel i w nim sa problemy o których pisałem
spiderko:...bo np.na Sapphire 9550 śmigają,a Gigabyte nie chcą...
Ewenement to musiał być.
Link do instrukcji:
link.
tak tylko jak napisałem instaluję zawsze same sterowniki ,a wtedy nie ma takiej moźliwości ;kartę Gigabyte miałem zresztą tylko na zamiankę (1,5 tygodnia) ze sklepu oddając moją na gwarancję
do większości urządzeń instaluję same sterowniki
...bo np.na Sapphire 9550 śmigają,a Gigabyte nie chcą...
Ewenement to musiał być.
Link do instrukcji:
link.
napisz jakiej firmy masz tego radka,bo np.na Sapphire 9550 śmigają,a Gigabyte nie chcą i trzeba starsze stery (dziwne toto ale prawdziwe)
do filmów nie trzeba instalować całego Catalysta,wystaczy same stery,na pulpicie prawoklik Właściwości/ustawienia, tu prawoklik na obrazku 2 i Dołączony,opcja powiększ pulpit systemu windows do rozmiarów tego monitora powinna się automatycznie załączyć(włącz wcześniej TV),w AllPlayerze dajesz tylko FuulScreen na monitorze 2 i film leci na TV
ps.moźesz próbować pokolei wszystkie stery od v6.2 w dół i zobaczysz które przypasują
nigdy nie próbowałem z tym teatralnym,czy wtedy film leci teź na monitorze ? bo moim sposobem tylko na TV
do filmów nie trzeba instalować całego Catalysta,wystaczy same stery,na pulpicie prawoklik Właściwości/ustawienia, tu prawoklik na obrazku 2 i Dołączony,opcja powiększ pulpit systemu windows do rozmiarów tego monitora powinna się automatycznie załączyć(włącz wcześniej TV),w AllPlayerze dajesz tylko FuulScreen na monitorze 2 i film leci na TV
ps.moźesz próbować pokolei wszystkie stery od v6.2 w dół i zobaczysz które przypasują
nigdy nie próbowałem z tym teatralnym,czy wtedy film leci teź na monitorze ? bo moim sposobem tylko na TV
W wyszukiwarkę forum wpisz – teatralny – i czytaj
Strona 1 / 1