Call of Duty 2 i moja karta
Witam mam bardzo proste pytanie i oczekuje prostej odpowiedzi. Czy Call of Duty 2 wymaga do uruchomienia wyźszej wersji pixel scharderów niź gf 2 mx 400 obsługuje ?
Odpowiedzi: 20
COD2 potrzebuje min. 256MB Ramu, Athlon XP/Pentium IV 1700Mhz oraz karte GeForce 2 MX 400/Radeon 8500 lub lepszą.
a mi pojdzie CoD 2???
Pentium 4 2,4Ghz
GeForce 4 MX 440 128mb
756mb RAM
to jak?? 8)
Pentium 4 2,4Ghz
GeForce 4 MX 440 128mb
756mb RAM
to jak?? 8)
Dzięki!
Teraz chodzi!
Pozdrawiam – jankos.
Teraz chodzi!
Pozdrawiam – jankos.
Tryb zgodności z DX7.x ustawić, i detale obniźyć do minimum, potem eksperymentować ze zwiększaniem.
Dzięki wielkie za radę,
zainstalowanie najnowszych sterowników pomogło o tyle źe gra odpaliła – grać się jednak nie da bo są problemy ze sterowaniem postacią.
Da radę coś z tym zrobić?
Pozdrawiam – jankos.
zainstalowanie najnowszych sterowników pomogło o tyle źe gra odpaliła – grać się jednak nie da bo są problemy ze sterowaniem postacią.
Da radę coś z tym zrobić?
Pozdrawiam – jankos.
na oficilnej stronie pisze co innego :roll: zmien stery czesto to one sa powodem klopotow :twisted:
Tekst z Readme:
SUPPORTED CHIPSETS:
– ATI(R) Radeon(R) 8500
– ATI(R) Radeon(R) 9000
– ATI(R) Radeon(R) 9200
– ATI(R) Radeon(R) 9500
– ATI(R) Radeon(R) 9600
– ATI(R) Radeon(R) 9700
– ATI(R) Radeon(R) 9800
– ATI(R) Radeon(R) X300
– ATI(R) Radeon(R) X550
– ATI(R) Radeon(R) X600
– ATI(R) Radeon(R) X700
– ATI(R) Radeon(R) X800
– ATI(R) Radeon(R) X850
– NVIDIA(R) GeForce(tm) 2 Ultra
– All NVIDIA(R) GeForce(tm) 3/Ti Series
– All NVIDIA(R) GeForce(tm) 4/Ti Series
– All NVIDIA(R) GeForce(tm) FX Series
– All NVIDIA(R) GeForce(tm) 6 Series
– All NVIDIA(R) GeForce(tm) 7 Series
Minimum Requirements
1, 4 GHz Prozessor (Celeron /Duron)
512 MB RAM
ATi Radeon 9200 /GeForce 4
mysle ze to wyjasnia ci ozo hozi a dla niekumatych wymien grafike na GF4 albo R9200 bo na 9000 ci nie ruszy
1, 4 GHz Prozessor (Celeron /Duron)
512 MB RAM
ATi Radeon 9200 /GeForce 4
mysle ze to wyjasnia ci ozo hozi a dla niekumatych wymien grafike na GF4 albo R9200 bo na 9000 ci nie ruszy
Coś mi się zdaje źe najnowsze sterowniki do karty graficznej powinny pomóc.
Witam.
Panowie, czytam to co napisaliście i nic nie rozumiem – a mam podobny problem!
Po zainstalowaniu swieźo kupionego COD 2 pojawia mi się komunikat
81546 files in iwd files
execing default_localize.cfg
"toggleconsole" isn't a valid key
couldn't exec language.cfg
========= autoconfigure
configure.csv: using CPU configuration 2 GHz 512 MB
execing configure.cfg
configure.csv: using GPU configuration "Radeon 9*"
Measured CPU speed is 2.41 GHz
System memory is 512 MB (capped at 1 GB)
Video card is "RADEON 9000 Series"
Streaming SIMD Extensions (SSE) supported
––––– Client Initialization –––––
––––– Initializing Renderer ––––
–––––––––––––––––––––––––––––––
––––– Client Initialization Complete –––––
––––– R_Init –––––
Getting Direct3D 9 interface...
Pixel shader version is 1.4
Vertex shader version is 1.1
Video card or driver doesn't support dynamic textures.
Error during initialization:
To znaczy źe co muszę zrobić w komputerze?
Proszę o rady zrozumiałe dla lamera.
Pozdrawiam – jankos.
Panowie, czytam to co napisaliście i nic nie rozumiem – a mam podobny problem!
Po zainstalowaniu swieźo kupionego COD 2 pojawia mi się komunikat
81546 files in iwd files
execing default_localize.cfg
couldn't exec language.cfg
========= autoconfigure
configure.csv: using CPU configuration 2 GHz 512 MB
execing configure.cfg
configure.csv: using GPU configuration "Radeon 9*"
Measured CPU speed is 2.41 GHz
System memory is 512 MB (capped at 1 GB)
Video card is "RADEON 9000 Series"
Streaming SIMD Extensions (SSE) supported
––––– Client Initialization –––––
––––– Initializing Renderer ––––
–––––––––––––––––––––––––––––––
––––– Client Initialization Complete –––––
––––– R_Init –––––
Getting Direct3D 9 interface...
Pixel shader version is 1.4
Vertex shader version is 1.1
Error during initialization:
To znaczy źe co muszę zrobić w komputerze?
Proszę o rady zrozumiałe dla lamera.
Pozdrawiam – jankos.
widze ze gra ma starsznie skopany silnik ze ma takie wymagania a grafika ze screnow wcale nie jakass rewelacyjna mowa o BF2
http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=11427
Masz tu podane wymagania w BF2, w skrócie naleźy mieć conajmniej FX5700 lub Ati8500 z conajmniej 128 MB pamięci, obsługująca Pixel Shader 1.4 i 512MB pamięci RAM. Na GF440MX ta gra nie pójdzie.
Masz tu podane wymagania w BF2, w skrócie naleźy mieć conajmniej FX5700 lub Ati8500 z conajmniej 128 MB pamięci, obsługująca Pixel Shader 1.4 i 512MB pamięci RAM. Na GF440MX ta gra nie pójdzie.
Czyli teoretycznie po aktualizacji sterów Battlefield 2 takźe powinie się uruchomic ?
A ja mam full version call of duty 2 i na moim kompie(Athlon 1700+ ,GeForce 2 MX 200 oraz 256 mb ramu) gra przy wyłaczeniu wszystkich bajerów graficznych oraz po zaktualizowaniu sterowników do najnowszej wersji gra chodzi bardzo płynnie.[/img]
spiderko:Proste, twoja karta graficzna nie obsługuje wszystkich efektów (DX9 wcale, pixel shader w wersji 1.3) w grze, dlatego grafika przypomina tą z COD2.
Z COD1 chyba :mrgreen:
Proste, twoja karta graficzna nie obsługuje wszystkich efektów (DX9 wcale, pixel shader w wersji 1.3) w grze, dlatego grafika przypomina tą z COD1.
Update: korekta :D
Update: korekta :D
a ja mam takie pytanko czemu garafa taka slaba :?: wedlug filmu promocyjnego wygladalo prawie jak film a tu... poczciwe CoD 1 czy to z powodu nie obslugiwania DX9 przez moja karte ?? dodam ze szczegoly i rozdzielczosc dalem na max ustawilem uzywanie DX9 i slabo to widze grafa jak z 1 czesci CoD chodzi plynnie nic nie zwalnia ale przy grafie jak z przed 2 lat to nie powinna do grafy z Brothers In Arms to jej bardzooo daleko :/
Panowie poc o się kłucita :D Ja na ten przykład zainstalowałem jakoś nie dawno na GF 2 MX 32MB i celeron 1G, giercę Star Wars Forde Commando. I terz się pluła źe nie ma tego i tamtego i bla bla bla, a jak postawiłem nowe stery to poszła bez problemów, tzn.
nie źe grafa wypas itp. ale grać idzie i nie kaszle.
Zresztą podobnie było z grą Desert Rods & Africa Corps. Więc nie ma co wyciągać pochopnie wniosków jak widzimy. Poprostu trza pokombinować. A to co piszą producenci gier na pudełkach i w czasopismach czy gdzie tam jeszcze to sami widzimy jak jest.
Jak byś tak jeden z drugim z trzecim, zrobił grę a nvidia zaproponowała źe zapłaci za promocję terz byś poszedł na wiele dziwnych układów.
nie źe grafa wypas itp. ale grać idzie i nie kaszle.
Zresztą podobnie było z grą Desert Rods & Africa Corps. Więc nie ma co wyciągać pochopnie wniosków jak widzimy. Poprostu trza pokombinować. A to co piszą producenci gier na pudełkach i w czasopismach czy gdzie tam jeszcze to sami widzimy jak jest.
Jak byś tak jeden z drugim z trzecim, zrobił grę a nvidia zaproponowała źe zapłaci za promocję terz byś poszedł na wiele dziwnych układów.
No i wyjasnione :)
Przepraszam Cie ghast i zwracam honor. Rzeczywiście gra działa po zainstalowaniu najnowszego sterownika. Szczerze powiedziawszy gra nie jest zła ale czegoś tak jakby w niej brakuje. To nie jest stary poczciwy CoD. Rozczarowałem się troche :roll: Ale mam nadzieje źe pełna wersja jest lepsza.