California Access 6700 znikający napęd
Witam!!!
CA 6700 – napęd po prostu znikał, aź zniknął na dobre. Otwiera się, kreci płytę ale go nie widać pod WINDOWSEM, ani pod DOSEM ( wcześniej jeszce był widoczny pod DOSEM). Wkładałem napęd paru firm i nic. W serwisie wstawili inny dysk i inny napęd i było OK. Stwierdzili, źe to wina dysku??? Po wymianie na stary był widoczny jeszce dwa dni i znikł. Potem wymieniłem dysk na inny, ale dalej napęd nie jest widoczny. W rejestrze ustawienia sprawdzałem, w BIOSIE nic się nieda przestawić (chyba). Nie mam pojęcia co robić, moźe zworki na płycie przestawić???
Proszę o pomoc!!!.
CA 6700 – napęd po prostu znikał, aź zniknął na dobre. Otwiera się, kreci płytę ale go nie widać pod WINDOWSEM, ani pod DOSEM ( wcześniej jeszce był widoczny pod DOSEM). Wkładałem napęd paru firm i nic. W serwisie wstawili inny dysk i inny napęd i było OK. Stwierdzili, źe to wina dysku??? Po wymianie na stary był widoczny jeszce dwa dni i znikł. Potem wymieniłem dysk na inny, ale dalej napęd nie jest widoczny. W rejestrze ustawienia sprawdzałem, w BIOSIE nic się nieda przestawić (chyba). Nie mam pojęcia co robić, moźe zworki na płycie przestawić???
Proszę o pomoc!!!.
Odpowiedzi: 3
Całą sobotę kombinowałem i nic. Trzy metody opisane w powyźszym linku nie dały nic (ale dziekuję za podpowiedź). Przy starcie komputera z dyskietki startowej (bo próbowałem przeinstalowywać, takźe win98) podaje:
No drvers found, aborting installation
a na koniec: Device driver not found : "MSCD001".
Przy włączonym winXP podmieniałem napędy, ale komputer nie wykrył nowego sprzętu. A sam na własne oczy widziałem, źe to chodziło w servisie, ale sam servisant nie do końca umiał wytłumaczyć dlaczego.
No drvers found, aborting installation
a na koniec: Device driver not found : "MSCD001".
Przy włączonym winXP podmieniałem napędy, ale komputer nie wykrył nowego sprzętu. A sam na własne oczy widziałem, źe to chodziło w servisie, ale sam servisant nie do końca umiał wytłumaczyć dlaczego.
Sprawdz –> http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?p=48960#48960
To dobrze mogło być, na tydzień, moźe mniej, a dysk kosztował 320zł. Mam w tej chwili do dyspozycji dysk i napęd innych firm i nie widać napędu, czyli konflit dysk–napęd odpada. W serwisie ich dysk chodził z moim napędem, a dysk który dostałem i mój własny chodzi bez problemu na innym kompie.
Strona 1 / 1