Cache329
Witam,
jestem nowa, przeszukalam grupy dyskusyjne i fora, ale nigdzie nie znalazlam rozwiazania mojego problemu.
Jakis czas temu temu pojawil sie w folderze windowsa folder Cache329, a w nim duza ilosc reklam w postaci plikow html, gif i JPEG, ktore non stop otwieraja sie w roznych oknach, nawet jak jestem odlaczona od netu. Adaware panda, mks–vir online itd. niczego nie znajduja, Spybot usuwa "trwale". Po usnieciu spybot–em zostaje pusty folder, ale po zrestartowaniu komputera folder pojawia sie ponownie i jest pelny. Pomozcie, bo doprowadza mnie to do szalenstwa. Nawrt filmiku nie mozna obejrzec, zeby cos nie wyskoczylo :twisted:
pozdrawiam
Ewa
jestem nowa, przeszukalam grupy dyskusyjne i fora, ale nigdzie nie znalazlam rozwiazania mojego problemu.
Jakis czas temu temu pojawil sie w folderze windowsa folder Cache329, a w nim duza ilosc reklam w postaci plikow html, gif i JPEG, ktore non stop otwieraja sie w roznych oknach, nawet jak jestem odlaczona od netu. Adaware panda, mks–vir online itd. niczego nie znajduja, Spybot usuwa "trwale". Po usnieciu spybot–em zostaje pusty folder, ale po zrestartowaniu komputera folder pojawia sie ponownie i jest pelny. Pomozcie, bo doprowadza mnie to do szalenstwa. Nawrt filmiku nie mozna obejrzec, zeby cos nie wyskoczylo :twisted:
pozdrawiam
Ewa
Odpowiedzi: 4
Witam,
dosyc dlugo nie odpowiadalam.
Rozwiazanie problemu nie istnieje, jak narazie. Zastosowalam wszystkie mozliwe w internecie oprogramowanie, oprocz nortona 2004, bo go nie mam, mam 2003 i nic nie znalazl.
W kazdym razie sformatowalam kompa i problem sie rozwiazal.
dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Ewa
dosyc dlugo nie odpowiadalam.
Rozwiazanie problemu nie istnieje, jak narazie. Zastosowalam wszystkie mozliwe w internecie oprogramowanie, oprocz nortona 2004, bo go nie mam, mam 2003 i nic nie znalazl.
W kazdym razie sformatowalam kompa i problem sie rozwiazal.
dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Ewa
Najprawdopodobnie jest to Adware/Spy.
Dokładnej sygnatury nie znam bo nie podałaś, a informacji na tem temat jest jak na lekarstwo.
Skanowanie on line nie jest dobrym rozwiązaniem, dlatego źe skuteczność takiej operacji jest minimalna.
Pozatym Mks, Panda ma małą bazę definicji Adware/Spy.
Skuteczność wykrycia jest więc minimalna.
Norton AntyVirus 2004 pod tym względem jest duźo lepszy, dlatego źe w edycji 2004 połoźono duźy nacisk na Adware/Spy.
Proponuje przeskanować włąśnie tym silnikiem.
:arrow: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=30&id=543&g=8
Oczywiście po instalacji naleźy zaktualizować najnowszą Bazę Wirusów/Adware/Spy.
Jeśli skanowanie nic nie wykryje to spróbuj inaczej.
SpyBot po analizie sygnatur wykrywa ten Adware/Spy i go " usuwa ", więc generalnie w jakiś sposób go klasyfikuje.
Wyśli w następnym poscie Screen Shot`y z Logu SpyBota i opis sygnatur sklasyfikowanych przez niego podczas skanowania.
Sprawdz czy nie masz czegoś podejrzanego w kluczach :
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run oraz,
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/
Windows/CurrentVersion/RunServices.
Proponuje takźe skorzystać z CW Shredder.
:arrow: http://209.133.47.200/~merijn/files/CWShredder.exe.
Na koniec gdybyś sobie nie dała rady to umieść dodatkowo do analizy Screen`y z :
:arrow: Rejestru w/w Klucze,
:arrow: Menadźer Zadań Windows.
Update :
Na koniec zapomniałem popisać :
Owy Adware/Spy moźe być składnikem jakiejś aplikacji, usunięcie moźe zdestabilizować prace aplikacji w której Adware/Spy jest zbindowany.
Dokładnej sygnatury nie znam bo nie podałaś, a informacji na tem temat jest jak na lekarstwo.
Skanowanie on line nie jest dobrym rozwiązaniem, dlatego źe skuteczność takiej operacji jest minimalna.
Pozatym Mks, Panda ma małą bazę definicji Adware/Spy.
Skuteczność wykrycia jest więc minimalna.
Norton AntyVirus 2004 pod tym względem jest duźo lepszy, dlatego źe w edycji 2004 połoźono duźy nacisk na Adware/Spy.
Proponuje przeskanować włąśnie tym silnikiem.
:arrow: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=30&id=543&g=8
Oczywiście po instalacji naleźy zaktualizować najnowszą Bazę Wirusów/Adware/Spy.
Jeśli skanowanie nic nie wykryje to spróbuj inaczej.
SpyBot po analizie sygnatur wykrywa ten Adware/Spy i go " usuwa ", więc generalnie w jakiś sposób go klasyfikuje.
Wyśli w następnym poscie Screen Shot`y z Logu SpyBota i opis sygnatur sklasyfikowanych przez niego podczas skanowania.
Sprawdz czy nie masz czegoś podejrzanego w kluczach :
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run oraz,
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/
Windows/CurrentVersion/RunServices.
Proponuje takźe skorzystać z CW Shredder.
:arrow: http://209.133.47.200/~merijn/files/CWShredder.exe.
Na koniec gdybyś sobie nie dała rady to umieść dodatkowo do analizy Screen`y z :
:arrow: Rejestru w/w Klucze,
:arrow: Menadźer Zadań Windows.
Update :
Na koniec zapomniałem popisać :
Owy Adware/Spy moźe być składnikem jakiejś aplikacji, usunięcie moźe zdestabilizować prace aplikacji w której Adware/Spy jest zbindowany.
Witam,
co do rejestru to szukalam, nie ma. Nie laczy sie z netem, bo kiedy wylacze internet dalej pokazuja sie ikonki i czasami jest tak, ze non stop, a czasami dluzszy czas nic.
tez widzialam ta stronke po hiszpansku, dziki za rady, poszukam w atytrojanach i moze inny antywirus, chociaz mksvir on–line i panda nic nie wykazaly.
dzieki
Ewa
co do rejestru to szukalam, nie ma. Nie laczy sie z netem, bo kiedy wylacze internet dalej pokazuja sie ikonki i czasami jest tak, ze non stop, a czasami dluzszy czas nic.
tez widzialam ta stronke po hiszpansku, dziki za rady, poszukam w atytrojanach i moze inny antywirus, chociaz mksvir on–line i panda nic nie wykazaly.
dzieki
Ewa
ja znalazlem jeden vortal ale po hiszpansku , jest tam mowa cos o wirusie(chyba:)) . Lepiej sciagnij z neta dobry antywirus i przeskanuj (mcafee ,avk) i antytrojan (trojan hunter, PC booster). Przeszukaj tez cwshredder . Wszystko szukaj w googlach :).
Strona 1 / 1