Bzyczenie Komputera po wyłączeniu

Mam taki Mały problem Po wyłączeniu Komputera Z tej skrzynki zasilającej wydobywa się bzyczenie niczym np. mucha by tam ugrzęsła i bzyczała. dopiero po wyłączeniu Komputera z prądu komp rzestaje bzyczeć co jest nie tak? Komputer Kaput czy może wystarczy dać do naprawy.... albo samemu da sie to zrobić?

Odpowiedzi: 2

Lepiej biegnij do sklepu po nowy zasilacz i nie załuj sobie jesli chodzi o zasilacze, dobry zasilacz to inwestycja.. Jesli nie zmienisz zasilacza a co najgorsze spali sie to moze pociagnąc za soba reszte tudzież plyta proc...itd.... aha jak bys chciał kupic nowy zasilacz to popatrz na forach co proponują uzytkownicy.....nie idz do pierwszego lepszego sprzedawcy i nie mow mu ze chcesz zasilacz bo wcisnie ci puszke z kabelkami za 60 zł.....
bobsley6
Dodano
16.10.2006 10:24:09
  • BOOTanick^ 17.10.2006 01:13:55

<p>ukey</p><p>z czyszczeniem bez rozkrecania zaden problem...wystarczy ze porzadnie przedmuchasz wszystko sprzezonym powietrzem (dostepnym w sklepach komputerowych lub z elektronika) z reszta...jesli nie masz gdzie kupic zorientuj sie gdzie moga Ci przeczyscic sprzet (przewaznie sklepy komputerowe) taka zabawa to koszt ok 10 -15 zlotych (u mnie w okolicy)</p><p>&nbsp;bobsley</p><p>glupszej rzeczy nie slyszalem ...zeby na brudny zasilacz kupowyc nowy....bo jesli faktycznie pada kondesator to po jaka cholere wydac 100 zlotych jak mozna zrobic wymiane a koszt to od 2 (robiac samemu) do max 10 zlotych&nbsp;(u elektronika) zgadzam sie ze dobry zasilacz to inwestycja niezbyt tania ale przy odrobinie checi mozna naprawic stary niewielkim kosztem jesli faktycznie nowy nie jest niezbedny....</p>

Kiepskiej jakości zasilacz pewnie, możliwe że transformator w nim bzyczy. Naprawić się tego nie opłaca, chyba że to jakiś drogi model. Wymienić na coś lepszego.
spiderko
Dodano
14.10.2006 13:03:26
  • BOOTanick^ 14.10.2006 20:49:42

ja sadze ze jakis kondensator buczy bo albo sie konczy albo co bardziej prawdopodobne na tranfrormatorze albo jakiejs cewce kurz sie przykleil... :D<br />

• Ukey 15.10.2006 18:36:39

Zasilacza lepiej nie rozbierac a przeczyscic to tez niezabardzo niema jak. Mozna przedmuchac ale itak duzo moze zostac &nbsp;:[

Kryscio
Dodano:
14.10.2006 10:31:31
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1