bunt po 5 miesiącach

Miałam XP 5 miesięcy, ale zaczął się buntować! Przy kaźdym uruchamianiu informował źe uruchamia się po powaźnym błędzie!! Postanowiłam więc zaistalować go jeszcze raz, ale...... I tu zaczyna się problem!! Instalka zdycha w połowie, kompa się resetuje i tak w kółko (przy instalowaniu urządzeń). Wcześniej system był zainstalowany z tej samej instalki bez problemów. Więc co się stało??????

Proszę pomóźcie ta niedokończona instalka blokuje mi na dysku 20GB!!!

Odpowiedzi: 11

zapytalem tak z ciekawosci :) ale ciesze sie, ze juz wszystko jest ok :D

pozdroofki
Eximius
Dodano
10.10.2002 21:13:44
Eximius po co do tego wracasz to było ze trzy miesięcy temu. Juź zdąźyłam o tym zapomnieć :). Ten modem był walnięty!! Diagnostyka moja poległa na skorzystaniu z funkcji Kwerenda modemu (cokolwiek to oznacza). Wyskoczyły mi jakieś dziwaczne kody, w których było coś nie tak. Zresztą transfer na tym modemie (Omen2 56I) dochodził nie raz do 3GB, co było fizycznie nie moźliwe, a wszystko co ściągałam było uszkodzone :(. No cóź w sklepie wymienili mi bez gadania (narobiłam trochę wrzasku :twisted: ). I teraz wszystko jest ok. (na nowym), a transfer spadł do prawidłowego ale przeraźająco małego 2 3 KB. :shock:
agi
Dodano
10.10.2002 01:42:54
jaka diagnostyka? NU?

pozdroofki
Eximius
Dodano
09.10.2002 22:47:43
dzienki wielki ale modem i tak mam walnięty wykazała to diagnostyka jutro idę z reklamacją :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
agi
Dodano
15.08.2002 01:21:25
Gratulacje Agi!
SLAY3R
Dodano
14.08.2002 23:41:30
Bardzo dziękuję za wszystkie rady. Zainstalowałam xp wreście!!!!!!!!!!!!!!. Ale musiałam odpalić instalkę z płyty. Gdzieś po drodze pojawiło się pytanko na której partycji trza zaistalować??? Po wybraniu tej właściwej instalator ją sformatował i zainstalował xp na nowo. Mój błąd był taki źe próbowała ratować starego xp "R" i wtedy instalka zdechła (widocznie nie było co do ratowania :oops: ). Poza tym moja instalka miała potęźną rysę co pewnie było powodem jej zdechnięcia (podczas nowej instalacji teź cóś szwankowało w 34 minucie). Ale teraz działa wszystko super!!!!!!!!

Moja rada dla przyszłych instalowiczów: oglądnijcie swoje instalki czy czasem nie wyglądają jak złuźyte lodowiska!!!!!!!!!
Agi
agi
Dodano
14.08.2002 22:45:56
defrag to w skrocie defragmentator dyskow. mozesz go uruchomic klikajac start/programy/akcesoria/narzedzia systemowe/defrag...

co do pamieci, to koniecznie sprawdz ja "memtest" (trzeba utworzyc specjalna dyskietke i zniej wystartowac.) znajdziesz go na plycie "entera" z lipca (lub na net'cie)

pozdroofki
Eximius
Dodano
14.08.2002 14:53:46
Niestety po mimo wielu prób nie udało mi się zainstalować win2000, a to dlatego źe wszystko co wrzucam do CDROMu awarturuje się o instalkę do xp!!

Mam ją w połowie i nie wiem jak się jej pozbyć.

Mam 256 RAM od grudnia zeszłego roku, windows 98 który mam teź zaistalowany działa bez zarzutów i tyle teź jej zgłasza. Mam wiele programów które wymagają tyle pamięci i teź działają bez zarzutów.
A moźe da się jakoś to sprawdzić czy ona nie jest walnięta????????

Kolejna próba zainstalowania xp skończyła mi się takim błędem:
"Plik c:windowssystem32dpcdll.dll nie jest podpisany. Uźyj narzędzia SFC w celu zweryfikowania tego pliku" oraz podoba informacja z plikiem pidgen.dll. Moźe koś wie co one oznaczają????

Eximius moźesz szerzej wyjaśnić pojęcie defraga???

Pozdrawiam Agi
agi
Dodano
13.08.2002 22:09:47
sparawdz czy po podlaczeniu modemu nie obluzowales pamieci RAM ,podociskaj wszystko. Jak nie to sprubuj wlasnie z win 2000
B3T0N
Dodano
12.08.2002 13:23:18
Zainstaluj na prube windowsa 2000 jak on przejdzie znaczy to ze sprzed masz nie walniety
zbor
Dodano
12.08.2002 13:16:56
Proszę niech ktoś mi pomoźe, męczę się juź trzy dni z tym!!! Czy powodem tego moźe być modem Omen2 56I (to jest jedyne urządzenie które zamontowałam po zainstalowaniu xp. Moźe mam dysk przełączyć na wolniejszy kanał (ale nie wiem o co tu chodzi)!!!

Mam kartę graficzną ASUS AGP–V3800 moźe ona jest winna????????????
agi
Dodano
09.08.2002 01:39:47
agi
Dodano:
07.08.2002 02:32:16
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1