bunt po 5 miesiącach
Miałam XP 5 miesięcy, ale zaczął się buntować! Przy kaźdym uruchamianiu informował źe uruchamia się po powaźnym błędzie!! Postanowiłam więc zaistalować go jeszcze raz, ale...... I tu zaczyna się problem!! Instalka zdycha w połowie, kompa się resetuje i tak w kółko (przy instalowaniu urządzeń). Wcześniej system był zainstalowany z tej samej instalki bez problemów. Więc co się stało??????
Proszę pomóźcie ta niedokończona instalka blokuje mi na dysku 20GB!!!
Proszę pomóźcie ta niedokończona instalka blokuje mi na dysku 20GB!!!
Odpowiedzi: 11
zapytalem tak z ciekawosci :) ale ciesze sie, ze juz wszystko jest ok :D
pozdroofki
pozdroofki
Eximius po co do tego wracasz to było ze trzy miesięcy temu. Juź zdąźyłam o tym zapomnieć :). Ten modem był walnięty!! Diagnostyka moja poległa na skorzystaniu z funkcji Kwerenda modemu (cokolwiek to oznacza). Wyskoczyły mi jakieś dziwaczne kody, w których było coś nie tak. Zresztą transfer na tym modemie (Omen2 56I) dochodził nie raz do 3GB, co było fizycznie nie moźliwe, a wszystko co ściągałam było uszkodzone :(. No cóź w sklepie wymienili mi bez gadania (narobiłam trochę wrzasku :twisted: ). I teraz wszystko jest ok. (na nowym), a transfer spadł do prawidłowego ale przeraźająco małego 2 3 KB. :shock:
jaka diagnostyka? NU?
pozdroofki
pozdroofki
dzienki wielki ale modem i tak mam walnięty wykazała to diagnostyka jutro idę z reklamacją :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Gratulacje Agi!
Bardzo dziękuję za wszystkie rady. Zainstalowałam xp wreście!!!!!!!!!!!!!!. Ale musiałam odpalić instalkę z płyty. Gdzieś po drodze pojawiło się pytanko na której partycji trza zaistalować??? Po wybraniu tej właściwej instalator ją sformatował i zainstalował xp na nowo. Mój błąd był taki źe próbowała ratować starego xp "R" i wtedy instalka zdechła (widocznie nie było co do ratowania :oops: ). Poza tym moja instalka miała potęźną rysę co pewnie było powodem jej zdechnięcia (podczas nowej instalacji teź cóś szwankowało w 34 minucie). Ale teraz działa wszystko super!!!!!!!!
Moja rada dla przyszłych instalowiczów: oglądnijcie swoje instalki czy czasem nie wyglądają jak złuźyte lodowiska!!!!!!!!!
Agi
Moja rada dla przyszłych instalowiczów: oglądnijcie swoje instalki czy czasem nie wyglądają jak złuźyte lodowiska!!!!!!!!!
Agi
defrag to w skrocie defragmentator dyskow. mozesz go uruchomic klikajac start/programy/akcesoria/narzedzia systemowe/defrag...
co do pamieci, to koniecznie sprawdz ja "memtest" (trzeba utworzyc specjalna dyskietke i zniej wystartowac.) znajdziesz go na plycie "entera" z lipca (lub na net'cie)
pozdroofki
co do pamieci, to koniecznie sprawdz ja "memtest" (trzeba utworzyc specjalna dyskietke i zniej wystartowac.) znajdziesz go na plycie "entera" z lipca (lub na net'cie)
pozdroofki
Niestety po mimo wielu prób nie udało mi się zainstalować win2000, a to dlatego źe wszystko co wrzucam do CDROMu awarturuje się o instalkę do xp!!
Mam ją w połowie i nie wiem jak się jej pozbyć.
Mam 256 RAM od grudnia zeszłego roku, windows 98 który mam teź zaistalowany działa bez zarzutów i tyle teź jej zgłasza. Mam wiele programów które wymagają tyle pamięci i teź działają bez zarzutów.
A moźe da się jakoś to sprawdzić czy ona nie jest walnięta????????
Kolejna próba zainstalowania xp skończyła mi się takim błędem:
"Plik c:windowssystem32dpcdll.dll nie jest podpisany. Uźyj narzędzia SFC w celu zweryfikowania tego pliku" oraz podoba informacja z plikiem pidgen.dll. Moźe koś wie co one oznaczają????
Eximius moźesz szerzej wyjaśnić pojęcie defraga???
Pozdrawiam Agi
Mam ją w połowie i nie wiem jak się jej pozbyć.
Mam 256 RAM od grudnia zeszłego roku, windows 98 który mam teź zaistalowany działa bez zarzutów i tyle teź jej zgłasza. Mam wiele programów które wymagają tyle pamięci i teź działają bez zarzutów.
A moźe da się jakoś to sprawdzić czy ona nie jest walnięta????????
Kolejna próba zainstalowania xp skończyła mi się takim błędem:
"Plik c:windowssystem32dpcdll.dll nie jest podpisany. Uźyj narzędzia SFC w celu zweryfikowania tego pliku" oraz podoba informacja z plikiem pidgen.dll. Moźe koś wie co one oznaczają????
Eximius moźesz szerzej wyjaśnić pojęcie defraga???
Pozdrawiam Agi
sparawdz czy po podlaczeniu modemu nie obluzowales pamieci RAM ,podociskaj wszystko. Jak nie to sprubuj wlasnie z win 2000
Zainstaluj na prube windowsa 2000 jak on przejdzie znaczy to ze sprzed masz nie walniety
Proszę niech ktoś mi pomoźe, męczę się juź trzy dni z tym!!! Czy powodem tego moźe być modem Omen2 56I (to jest jedyne urządzenie które zamontowałam po zainstalowaniu xp. Moźe mam dysk przełączyć na wolniejszy kanał (ale nie wiem o co tu chodzi)!!!
Mam kartę graficzną ASUS AGP–V3800 moźe ona jest winna????????????
Mam kartę graficzną ASUS AGP–V3800 moźe ona jest winna????????????
Strona 1 / 1