Bułka z masłem..........
Dla was to pewnie bułka z masłem, a ja wykorzystałem juź wszystkie swoje pomysły i nie wiem co dalej.
Chodzi mi o to ,źe zanim dzieciak namieszał mi w komputerze to po najechaniu kursorem na plik .jpg wyświetlał mi w takim źółtym prostokąciku info o rozmiarze pliku , rozdzielczości zdjęcia , rodzaju aparatu itp.
A teraz wyświetla tylko nazwę pliku , typ , datę modyfikacji i rozmiar.
Co mam zrobić źeby wyświetlał więcej informacji tzn. rozdzielczość i rodzaj aparatu?. Wchodziłem w widok i wybierz szczegóły , zaznaczyłem opcję rozmiar i typ aparatu i nic to nie pomogło.
POMOCY !!!!!!
Chodzi mi o to ,źe zanim dzieciak namieszał mi w komputerze to po najechaniu kursorem na plik .jpg wyświetlał mi w takim źółtym prostokąciku info o rozmiarze pliku , rozdzielczości zdjęcia , rodzaju aparatu itp.
A teraz wyświetla tylko nazwę pliku , typ , datę modyfikacji i rozmiar.
Co mam zrobić źeby wyświetlał więcej informacji tzn. rozdzielczość i rodzaj aparatu?. Wchodziłem w widok i wybierz szczegóły , zaznaczyłem opcję rozmiar i typ aparatu i nic to nie pomogło.
POMOCY !!!!!!
Odpowiedzi: 13
Hej , jak mam zaptaszone "pokaź podręczny opis elementów .............." to w dymku pokazuje mi tylko to co pisałem wcześniej, a jak odptaszę "pokaź podręczny opis........." to wyświetla mi tylko nazwa pliku.jpg. Jak z kolei wejdę w widok>>> wybierz szczególy i zaptaszę np. model aparatu, data zrobienia zdjęcia i click enter to mi nie przyjmuje wprowadzonych zmian.
tomery:Mam to zaptaszone – nie działa
A to ciekawe jak ja odptaszę to mi te "dymki" z info o pliku znikają jak zaptaszam z powrotem są.
Zobacz jeszcze jak masz ptaszki w – widok – wybierz szczegóły
Mam to zaptaszone – nie działa
tomery :
W katalogu lub bezpośrednio w opcjach folderów – widok zaptaszasz "pokaź podręczny opis elementów folderu i plików" klikasz zastosuj OK i powinno wyswietlać
W katalogu lub bezpośrednio w opcjach folderów – widok zaptaszasz "pokaź podręczny opis elementów folderu i plików" klikasz zastosuj OK i powinno wyswietlać
To nie ma nic wspólnego z softem od aparatu.
Zdjęcia z olympusa "opisywał" bez problemu zanim zainstalowałem soft od aparatu. Zresztą soft teź nie pogorszył sprawy bo juź wcześniej system przestał rozpoznawać zdjęcia z olka.
To raczej jakaś funkcja widowsa została przez dzieciaka wyłączona.
Zdjęcia z olympusa "opisywał" bez problemu zanim zainstalowałem soft od aparatu. Zresztą soft teź nie pogorszył sprawy bo juź wcześniej system przestał rozpoznawać zdjęcia z olka.
To raczej jakaś funkcja widowsa została przez dzieciaka wyłączona.
Jak był instalowany aparat cyfrowy do komputera to wraz ze sterownikami mogła zostać zainstalowana dodatkowa aplikacja lub sterownik moźe odinstalować oprogramowanie i ponownie zainstalować aparat z oprogaramowaniem restart komputera i moźe będzie działać. Jeźeli cyfrówka nie była instalowana to nie wiem co jest.
Chodzi mi o to , źe jak najeźdzałem kursorem na plik .jpg to w źółtym prostokąciku wyświetlał mi rozdzielczość zdjęcia i jakim aparatem było robione.
A teraz po najechaniu wyświetla mi tylko nazwę pliku, typ , datę modyfikacji i rozmiar pliku.
A teraz po najechaniu wyświetla mi tylko nazwę pliku, typ , datę modyfikacji i rozmiar pliku.
Nic mi nie przychodzi do głowy, nie wiem o jakie info chodzi tak więc nie pomoge.
Do JN
Sprawdzałem – nie działa.
Tzn. działa ale nie pokazuje interesującego mnie info.
Sprawdzałem – nie działa.
Tzn. działa ale nie pokazuje interesującego mnie info.
U mnie staandartowo po najechaniu na zdjęcie pokazuje wymiar, typ i rozmiar. Ewentualni eprawy przycisk myszy,właściwości – podsumowanie – zaawansowane.
Chodzi o przeglądarkę systemową.
Model aparatu nie ma nic do rzeczy – ale dla ścisłości jest to canon , system operacyjny win xp pro + sp1.
Wcześniej tzn. gdy wyświetlał więcej informacji miałem wgrane zdjęcia (wysłene przez internet)od kumpla , zrobione olympusem. I na tych plikach pokazywał interesujące mnie info. A teraz nie pokazuje ani z mojego canona ani z tych zdjęć z olympusa.
PS
Do REBE – graba na zgodę , zapomnijmy o chemii.
Model aparatu nie ma nic do rzeczy – ale dla ścisłości jest to canon , system operacyjny win xp pro + sp1.
Wcześniej tzn. gdy wyświetlał więcej informacji miałem wgrane zdjęcia (wysłene przez internet)od kumpla , zrobione olympusem. I na tych plikach pokazywał interesujące mnie info. A teraz nie pokazuje ani z mojego canona ani z tych zdjęć z olympusa.
PS
Do REBE – graba na zgodę , zapomnijmy o chemii.
Jeźeli to przy IE to wystarczy oczyścić cache przeglądarki – jest w nim za duźo i opcje są nieaktywne – sprawdź poprzez próbę zapisu takiego pliku – jeźeli będzie tylko jako bmp to to jest to.
Historia, temporary internet files do wyczyszczenia.
Wszczegóły znajdziesz w archiwum.
Historia, temporary internet files do wyczyszczenia.
Wszczegóły znajdziesz w archiwum.
Przeglądarka systemowa czy do aparatu cyfrowego, inny, proszę napisać jaki jest uźywany.
Strona 1 / 1