[b][u][color=red][b]jak sformatować ten powalony dysk[/b][/c
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: nie moge sformatować dysku z dyskietki startowej (win 98 winxp)z płyty (win xp win 98)ani przez mój komputer c formatuj
pomocy
pomocy
Odpowiedzi: 5
Sprawdź czy na dyskietce startowej od win 98 masz plik format.com, moźe on się znajdować w pliku .cab. Podczas uruchomienia kompa z takiej dyskietki utworzony zostaje ramdysk (wirtualny napęd) i wszystkie składniki dyskietki startowej powinne się tam znajdować. Wejdź na ramdysk poleceniem x: [gdzie x to litera ram dysku], wpisz polecenie dir co wyświetli ci wszystkie pliki w RD. Jak tam nie będzie format.com to zapodaj płytkę z win98 i tam napewno jest format.(chyba w głównym katalogu ale nie jestem pewin mam pirata). BYnajmniej musisz być w katalogu gdzie znajduje się format.com i wpisujesz polecenie format x: (gdzie x to litera dysku do sformatowania) zatwierdzasz tak i czekasz.
No a jak ci się nie uda znaleźć format.com to daj maila, to wyślę.
Poza tym w winxp format.com tesh jest w WINDOWSSYSTEM32, zapodaj go na dyskietkę i będzie git. Tylko źeby go uźyć trzeba być koniecznie na dyskietce polecenie a: i dalej format x:
PS. Mniemam źe masz system zainstalowany na c:. Przez mój komputer nie sformatujesz partycji na której jest system.
No a jak ci się nie uda znaleźć format.com to daj maila, to wyślę.
Poza tym w winxp format.com tesh jest w WINDOWSSYSTEM32, zapodaj go na dyskietkę i będzie git. Tylko źeby go uźyć trzeba być koniecznie na dyskietce polecenie a: i dalej format x:
PS. Mniemam źe masz system zainstalowany na c:. Przez mój komputer nie sformatujesz partycji na której jest system.
jesli pisze zle polecenie to znaczy ze nie masz formata na dysku/dyskietce
mam jakiś fat32
a jak próbuje wpisać format c to mam taki komunikat
złe polecenie czy jakoś tak
napisz mi w punktach co zrobić aby sformatować dysk
albo daj mi numer gg i tak nam będzie lepiej
a jak próbuje wpisać format c to mam taki komunikat
złe polecenie czy jakoś tak
napisz mi w punktach co zrobić aby sformatować dysk
albo daj mi numer gg i tak nam będzie lepiej
a moze masz dysk SCSI???
Zakładając, źe dysk jest sprawny, dobrze podłączony i wogóle wykrywany przez Bios jak równieź przez system. Sprawdź jaki format ma ten dysk FAT czy NTFS.
Ewentualnie napisz jakie masz komunikaty dotyczące odmowy sformatowania.
Ewentualnie napisz jakie masz komunikaty dotyczące odmowy sformatowania.
Strona 1 / 1