BTC 8190 Smart Office Keyboard
Pytanie jest następujące, co zrobić źeby komputer się wyłączał automatycznie po naciśnięciu z klawiatury klawisza zasialania. Z góry dziekuję za rady...
Miłego dnia.
–=Qbiak=–
Odpowiedzi: 11
A moźe macie jakies nowe pomysly?? MAm zainstalowana ta klawiaturke oryginalnym sterownikiem pod XP. Ale ten power button na klawiaturce nie wylacza od razu kompa...
No chyba ocipieje :) Daj 80 zeta za klawiaturke i wqrwiaj sie potem :P
No chyba ocipieje :) Daj 80 zeta za klawiaturke i wqrwiaj sie potem :P
Mój ojciec teź ma multimedialną z progrosem media key czy jakoś tak. I bez tego mu shit był z tych przycisków (ale ich i tak nie uźywa). Ale najlepszym sterem do klawiatur zwykłych, jest microsoft natural keyboard :)
Macie racje Slay3r i Lezio,ale jak mój koles kupił jakąs klawiature multimedialną (nie pamiętam juz jakiej firmy)to musiał zainstalowac stery dołączone na dyskietce bo inaczej te dodatkowe przyciski robiły jedynie za ozdobę.
Dziwne to... probowałem tego co piszecie i dalej wyskakuje mi ekran z mozliwoscia wyboru "akcji" wylacz, wylogoj itd...
Mam tak samo jak Slay3r. Standardowy ster do klawiatury który moźna wsadzić do praktycznie kaźdej klawiaturki. Tylko ACPI. :)
GD14 a wcale nie prawda , posiadam zwykłą klawiaturę i koźysta ona ze sterownika microsoftowego(standardowego dodam) i klawisze wyłączenia i uśpienia działają spoko. Musi być tylko włączona usługa zaawansowanego zarządzania energią w opcjach zasilania.
Jesli jest to klawiatura multimedialna to powinna miec dołączony jakis program albo sterownik za pomocą którego moźesz sterowac kompem z klawiatury.
Panel sterowania –> Wydajność i konserwacja –> Opcje zasilania –> Zaawansowane
Tu sobie to moźesz ustawić (Kiedy w () przycisk wstrzymania).
Strona 1 / 1