BTC 8140 +TouchPad
Witam Szanowne Grono.
Posiadam klawiature firmy BTC 8140 (firma jest badziewna, lecz keyboardy robia fajne). Owa klawiatura jest wyposazona w TouchPad. Na WinMe nie mialem zadnego problemu z uruchomieniem tego urzadzonka na dedykowanych mu drajwerach. Jedynie w Biosie trzabylo zaznaczyc, iz ma sie rzekomo mysze na PS2. Dwa tygodnie temu wymienilem plyte na ECS K7VTA3 i zainstalowalem WinXP. Pod owy system nie ma drajwerow, jedynie sa najwyrzej pod Win2000, ktore zainstalowalem. Pod XP są natomiast stery ze strony www.synaptics.com, lecz rowniez nie dzialac. Dziwne jest to, iz pozniej w menadzerze urzadzen widnieje Synaptics Serial Touch Pad jako urzadzenie, lecz w jego wlasciwosciach pisze, iz system nie mogl zaladowac tychze sterow, przyczyny nie podajac. Zaleźy mi na tym, by jakos dalo sie uruchomic TouchPad'a na tychze drajwerkach, bo to daje o wiele wiecej mozliwosci niz na standardowych drajwerach jako mysz szeregowa.
Na tejze plycie glownej w Biosie nie ma opcji do wlaczania myszy na PS2.
P.S. A moze sa jakies uniwersalne starowniki dla TouchPad'ow?
Posiadam klawiature firmy BTC 8140 (firma jest badziewna, lecz keyboardy robia fajne). Owa klawiatura jest wyposazona w TouchPad. Na WinMe nie mialem zadnego problemu z uruchomieniem tego urzadzonka na dedykowanych mu drajwerach. Jedynie w Biosie trzabylo zaznaczyc, iz ma sie rzekomo mysze na PS2. Dwa tygodnie temu wymienilem plyte na ECS K7VTA3 i zainstalowalem WinXP. Pod owy system nie ma drajwerow, jedynie sa najwyrzej pod Win2000, ktore zainstalowalem. Pod XP są natomiast stery ze strony www.synaptics.com, lecz rowniez nie dzialac. Dziwne jest to, iz pozniej w menadzerze urzadzen widnieje Synaptics Serial Touch Pad jako urzadzenie, lecz w jego wlasciwosciach pisze, iz system nie mogl zaladowac tychze sterow, przyczyny nie podajac. Zaleźy mi na tym, by jakos dalo sie uruchomic TouchPad'a na tychze drajwerkach, bo to daje o wiele wiecej mozliwosci niz na standardowych drajwerach jako mysz szeregowa.
Na tejze plycie glownej w Biosie nie ma opcji do wlaczania myszy na PS2.
P.S. A moze sa jakies uniwersalne starowniki dla TouchPad'ow?
Odpowiedzi: 12
Hej
Jako, źe nikt się nie kwapi z odpowiedzią, mam jeszcze jedno pytanie. Wiem, źe XP jakoś inaczej zarządza portami (nie pozwala urządzeniom na bezpośredni dostęp do nich, czy coś takiego).
Czy ktoś z Was orientuje się w temacie i wie, jak to przeskoczyć :?:
Jako, źe nikt się nie kwapi z odpowiedzią, mam jeszcze jedno pytanie. Wiem, źe XP jakoś inaczej zarządza portami (nie pozwala urządzeniom na bezpośredni dostęp do nich, czy coś takiego).
Czy ktoś z Was orientuje się w temacie i wie, jak to przeskoczyć :?:
Hej
Dzisiaj z BTC Service Center otrzymałem taką oto odpowiedź"
After installing the Windows 2000 driver, the 8140M keyboard could
work under Windows XP. Please go to the BTC website www.btc.com.tw or www.btcusa.com to download the driver for Windows 2000 and reinstall.
By the way, please exit and remove any installed keyboard device driver before you install the new driver.
Sęk w tym, źe durny win nie wykrywa mi TouchPada, a jedynie standardową mysz szeregową
Co robić, by wykrył TouchPada :?:
Dzisiaj z BTC Service Center otrzymałem taką oto odpowiedź"
After installing the Windows 2000 driver, the 8140M keyboard could
work under Windows XP. Please go to the BTC website www.btc.com.tw or www.btcusa.com to download the driver for Windows 2000 and reinstall.
By the way, please exit and remove any installed keyboard device driver before you install the new driver.
Sęk w tym, źe durny win nie wykrywa mi TouchPada, a jedynie standardową mysz szeregową
Co robić, by wykrył TouchPada :?:
Moja się prawie rozniosła jak w nią z całe siły pięścią walnełem(tylko takie gófno od spodu odleciało)
Ale najprostsze są najlepsze :D
Ale najprostsze są najlepsze :D
Cześć
Tak to jest to fakt, źe drogie to cacko, jeźeli się zdecyduję to nie będę tego kupował w Polsce znam sklepy gdzie moźna to kupić za jakieś 75–80 Eu. Kolega ma tą klawiaturę moźna powiedzieć, źe sama pisze uwaźam, źe jest dopracowana w najdrobniejszych szczegółach gdybym był kobietą to powiedziałbym, źe trzymanie myszki sprawia niesamowitą przyjemność. No i gwarancja 5 lat to chyba o czymś świadczy.
Pozdrawiam
Tak to jest to fakt, źe drogie to cacko, jeźeli się zdecyduję to nie będę tego kupował w Polsce znam sklepy gdzie moźna to kupić za jakieś 75–80 Eu. Kolega ma tą klawiaturę moźna powiedzieć, źe sama pisze uwaźam, źe jest dopracowana w najdrobniejszych szczegółach gdybym był kobietą to powiedziałbym, źe trzymanie myszki sprawia niesamowitą przyjemność. No i gwarancja 5 lat to chyba o czymś świadczy.
Pozdrawiam
luuuuuuuuudzie ...... i tak polowy z tych bajeroooof w tych klawiaturkach nie bedziecie pewnie uzywac , albo i ch bedziecie uzywac na poczatku – mnie nigdy nie krecily takie multimedialne klawiatury – uwazam ze najlepszyymi klawiaturami sa zwykle , proste , standardowe klawiaturki – nie padaja tak szybko (moja zaliczyla upadek z wysokosci 3m (jedynie klawisz jeden mi pekl – ale skleilem). to jest moje zdanie odnosnie klawiatur
Czy to to?
Jejuś jakie to drogie na stronie http://www.logitech–sklep.com.pl/ piszom źe to kosztuje 599 zeta.
Jejuś jakie to drogie na stronie http://www.logitech–sklep.com.pl/ piszom źe to kosztuje 599 zeta.
A tak na marginesie, co powiecie na Logitech Cordless Desktop Optical spodobała mi się i mam zamiar kupić.
A tak na marginesie, co powiecie na Logitech Cordless Desktop Optical spodobała mi się i mam zamiar kupić.
Wielkie dzięki za ten link, lecz nic z tego :(
Ciesze się, źe podoba Ci się mój keyboard :P
Ciesze się, źe podoba Ci się mój keyboard :P
Sterowniki pod XP–ka sa, nawet na Windows Update, lecz zaden z nick, po mimo bezkonfliktowego instalowania nie chce dzialac. Ikonka Touch Pad'a sie laduje do traya, ale on wogole nie reaugje.
Jest on podloczony do kompa przez RS–a.
Czy sa za to dobrze dzialajace przejsciowki z RS–a na PS2. Moze to by pomoglo. Mam jedna w domu, ale nie chce wspolpracowac
Jest on podloczony do kompa przez RS–a.
Czy sa za to dobrze dzialajace przejsciowki z RS–a na PS2. Moze to by pomoglo. Mam jedna w domu, ale nie chce wspolpracowac
Znalazłem driverey do tej klawiaturki pod Xp :d
http://www.driverscollection.com/main.php?file_id=162.
P.S
Swoja droga fajna ta klawiatura :d
http://www.driverscollection.com/main.php?file_id=162.
P.S
Swoja droga fajna ta klawiatura :d
Po pierwsze zle zrobiłes wymieniając płytke na ECS–a
a po drugie rozejze sie za tymi sterownikami pod XP :D
a po drugie rozejze sie za tymi sterownikami pod XP :D
Strona 1 / 1