BSOD , RAM sprawny, temp w normie
Witam!
Kolejny post na temat BSODA. Mam Durona 1000, 256DDRamu, Solteka DRV75, Geforce 2 MX. Co pewien czas pojawia się niebieski ekranik i niby zrzuca pamiec na dysk, restart. Gdzie znajduje sie log systemowy ? RAM sprawdzilem MEMtestem przez 10 godzin i 0 bledow. Nie zainstalowalem na razie SP1, bo mam tylko modemowy dostep do sieci. Dzieki z gory za wszystkie odpowiedzi!
Kolejny post na temat BSODA. Mam Durona 1000, 256DDRamu, Solteka DRV75, Geforce 2 MX. Co pewien czas pojawia się niebieski ekranik i niby zrzuca pamiec na dysk, restart. Gdzie znajduje sie log systemowy ? RAM sprawdzilem MEMtestem przez 10 godzin i 0 bledow. Nie zainstalowalem na razie SP1, bo mam tylko modemowy dostep do sieci. Dzieki z gory za wszystkie odpowiedzi!
Odpowiedzi: 7
Właśnie mija kilka tygodni od umieszczenia przeze mnie tego postu, a odpowiedzi jak na lekarstwo !
Jak juź pisałem w Event Viewerze niewiele da się odczytać. Czy nikt nie zna sposobu na odczytanie błędu po fakcie ? THANX!
Info w LoadPerf jest takie, źe to błąd 3006 i na stronie Microsoftu nic więcej powiedzieć się nie da.
"Unable to read the performance counter strings of the 015 language ID. The Win32 status returned by the call is the first DWORD in Data section."
"Unable to read the performance counter strings of the 015 language ID. The Win32 status returned by the call is the first DWORD in Data section."
Thompsonny:W EventViewerze jedyne blędy mam w LoadPerf (?) i niezbyt się pokrywają z zawiechami.
sprawdziłeś zakładki palikacja i system? jakie jest dokładne info w tym loadperf, bo nie chce mi się na ślepo szukać? z tymi sterownikami to bym się wstrzymał na razie (detonatory moźe tylko0 zmień na jakieś 3x.xx – są sprawdzone i stabilne). pozdrawiam
W EventViewerze jedyne blędy mam w LoadPerf (?) i niezbyt się pokrywają z zawiechami. Problem w tym, źe BSOD pojawia się bardzo rzadko – akurat jak nie ma mnie w pobliźu (tylko inni uźytkownicy się skarźą :( ). Czy nie ma jakiegoś innego loga ? Spróbuję zainstalować stery VIA 440 i 28.32 do GeForca, ale wątpię, źe to zadziała (próbowałem juź kiedyś je zmieniać). Mam modem Omen 2 – czy warto instalować sterowniki ?( XP sam się nim zajął). Generalnie to straszna kicha. Dzięki za zaangaźowanie!
Przeinstaluj sterowniki do urządzeń (a w szczególności do grafiki i muzyki).
znaczy restart jest automatyczny? to proponuję:
1. wyłączyć automatyczny restart w czasie awarii sytemu
2. odczytanie bsoda
3. sprawdzenie jego znaczenia, jeśli sam ci nic nie powie. moźesz to zrobić tu
4. sprawdź teź wpisy w dzienniku zdarzeń (w narzędziach administracyjnych)
jak pomoźe to super, jak nie to opisz tu wyniki. pozdrawiam
1. wyłączyć automatyczny restart w czasie awarii sytemu
2. odczytanie bsoda
3. sprawdzenie jego znaczenia, jeśli sam ci nic nie powie. moźesz to zrobić tu
4. sprawdź teź wpisy w dzienniku zdarzeń (w narzędziach administracyjnych)
jak pomoźe to super, jak nie to opisz tu wyniki. pozdrawiam
Strona 1 / 1