brzydki wydruk (HP 845c)

cześć
Mam problem z drukarką HP 845c. drukuje jednak jakość wydruków pozostawia wiele do źyczenia. oto przykład:

nie wiem od czego mogły się pojawić te białe niezadrukowane pasy. Tak samo jest przy oryginalnym jak i uzupełnianym atramencie.
poradźcie proszę :roll:

Odpowiedzi: 4

wyczyszcze głowice i styki w karetce moźe coś to da. Niedługo się odezwę. :wink:
pozdrawiam

No i niestety zero efektów dalej jak było tak jest. Pozostaje zaopatrzyć się w nową drukarkę tylko nie wiem czy HP czy Lexmarka alepochodzę po sklepach i popytam, która jest tańsza w eksploatacji.
wiedom
Dodano
06.09.2005 11:32:51
Sprawdź styki i wyczyść styki na głowicach i wyczyść dysze.

Przeinstaluj sterownik.

Sprawdź drukarkę na innym kompie.

Rzuć okiem tu.

http://druknet.pl/forum/?tid=14
JNJN
Dodano
06.09.2005 11:14:35
W przyborniku do drukarki jest opcja czyszczenia dysz..jeśli to nie pomoźe to pozostaje jedynie udroźnić dysze chemicznie.Są specjalne płyny do do tego.Moźna je dostać w sklepach z akcesoriami do drukarek.
Ale to dziwne,źe paski niezadrukowane występują w tych samych miejscach na róźnych kartridźach.
Moim zdaniem przyjźałbym się elektronice głowicy...moźe któryś ze styków w wózku głowicy jest uszkodzony?Najczęściej tak się dzieje w tych drukarkach przy nieumiejętnym zakładaniu kartridźa..
Wiech
Dodano
06.09.2005 00:08:48
witaj, najprawdopodobniej zasuszyly sie glowice lecz dziwne ze identycznie masz na nowym tuszu?? przypatrz sie dokladniej czy wydruk jest podobny ale nie sadze aby przerwy w druku byly dokladnie w tym samym miejscu. sprawdz jeszcze raz
lackyd
Dodano
05.09.2005 21:50:17
wiedom
Dodano:
05.09.2005 21:37:10
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1