Brothers In Arms – wywala się :–(
Witam. Mam problem z odpaleniem tej gry. Po załadowaniu misji gra wywala mi się do Windowsa wyświetlając następujący komunikat. Są w nim przedstawione parametry kompa. Jedynie dodam źe sterownik jest Catalyst 5.3 i nie miałem wcześniej problemów z odpaleniem gier. Proszę o sugestie i przy okazji źyczę Wesołych Swiąt
Critical error
Build: (null)
CPU: AuthenticAMD PentiumPro–class processor @ 1665 MHz [989690462208.000000 0] with 511MB RAM
Video: RADEON 9600 SERIES (6517)
General protection fault!
History: KWorldStepSafeTime
ULevel::Tick
CMainLoop::RunLoop
Aha. jedyne co mi się nasuwa na myśl to to , źe komputer chce źebym odpoczął w Święta
od grania :–)
Critical error
CPU: AuthenticAMD PentiumPro–class processor @ 1665 MHz [989690462208.000000 0] with 511MB RAM
Video: RADEON 9600 SERIES (6517)
History: KWorldStepSafeTime
ULevel::Tick
CMainLoop::RunLoop
Aha. jedyne co mi się nasuwa na myśl to to , źe komputer chce źebym odpoczął w Święta
od grania :–)
Odpowiedzi: 15
Sorki źe wracam z tematem. Otóź problem rozwiązał się po zmianie płyty. Miałem ECSa K7S5A a teraz jest Abit NF7–S. No i programy diagnostyczne tym razem pokazują , źe jednak mój procek AthlonXP 2000+ obsługuje SSE. Nie wiem czy zadecydowała zmiana płyty czy przeinstalowanie systemu. Ale w końcu jest O.K.
u mnei tez wszystko spokojnie (ani razu nei wywaliło)
P4 2,8 GHz
1024 DDR
GF4 4200 128DDR z najnowszymi sterami
P4 2,8 GHz
1024 DDR
GF4 4200 128DDR z najnowszymi sterami
U mnie działa bez problemów:
ForceWare 71.84
stery płyty 5.10
ForceWare 71.84
stery płyty 5.10
Mam Athlona XP 2000+ i udało mi się włączyć obsługę SSE programem WCPUID. Niestety odpalenie gry (nie tylko zresztą BiA) powoduje restart komputera i powrót do opcji SSE not supported :–( Jakieś sugestie ?
W takim razie trudno :( sorka źe nie pomogłem, ale musicie poczekać na tego patcha, moźe wtedy zacznie działać :wink: a twoja grafa obsługuje pixel i vertex shadery bo bez tego ani rusz.
Moźecie wejść na forum gearbox twurców gry i tam poszukać jakiegoś rozwiązania to macie linka: http://gbxforums.gearboxsoftware.com/forumdisplay.php?f=28
Moźecie wejść na forum gearbox twurców gry i tam poszukać jakiegoś rozwiązania to macie linka: http://gbxforums.gearboxsoftware.com/forumdisplay.php?f=28
Włączyłem to see i dalej mi nie działa :(
Mój komp. to Celeron 2,4 GHz, 256 RAM, Radeon 9200 128 Mb, i mi nie działa :(
Mój komp. to Celeron 2,4 GHz, 256 RAM, Radeon 9200 128 Mb, i mi nie działa :(
Tu masz linka tam na obrazkach masz wszystko pokazane:
http://www.myplc.com/sony/sse_enabling_and_wcpuid.htm
http://www.myplc.com/sony/sse_enabling_and_wcpuid.htm
Frog17PL:Po pierwsze trzeba mieć procka który obsługuje SSE, jeśli macie taki procesor, a błędy nadal wywala to musicie uaktywnić to SSE za pomocą programu WCPUID V3.3 i tam w menu tweaks gdzieś się to włącza. Po drugie musicie mieć najnowsze sterowniki do grafy, dźwiękówki i takie tam, ja jeszcze uaktualniłem bios w płycie głównej. Jak mialem athlona 1GHz (bez SSE) to giera nie działała, ale jak kupiłem semprona który ma SSE to wszystko ruszyło.
Jeśli to co napisałem wam nie pomogło to musicie czekać na nowego patcha 1.03 który w niedługim czasie powinien się pojawić.
mozesz napisać jak włączyc SSE programem WCPUID v 3.3 bo widze źe mój procesor obsługuje ale nie wiem czy mam to włączone i nie wiem jak to włączyć
Po pierwsze trzeba mieć procka który obsługuje SSE, jeśli macie taki procesor, a błędy nadal wywala to musicie uaktywnić to SSE za pomocą programu WCPUID V3.3 i tam w menu tweaks gdzieś się to włącza. Po drugie musicie mieć najnowsze sterowniki do grafy, dźwiękówki i takie tam, ja jeszcze uaktualniłem bios w płycie głównej. Jak mialem athlona 1GHz (bez SSE) to giera nie działała, ale jak kupiłem semprona który ma SSE to wszystko ruszyło.
Jeśli to co napisałem wam nie pomogło to musicie czekać na nowego patcha 1.03 który w niedługim czasie powinien się pojawić.
xplod:A u mnie na sterownikach catalyst 5.2 zawiesza misje z blokadą dróg czołg przejeźdza przez blokade, dostaje strzeła z pancerfausta i pokazuje sie czarny ekran i słychać tylko dzwięki. Ściągam właśnie nowe catalysty 5.3 bez ccc moźe pomoźe
po zmianie sterowników na 5.3 wszystko poszło dalej :D
Inny kolega grał na tym sprzecie bez problemów:
AMD Athlon 3200+ XP Barthon
GeForce FX 5950 Ultra 256/256
768 MB DDR (400)
Wedlug mnie źeby nie wywalało trzeba mieć:
procesor > 1GHZ
ram >512MB
grafika najlepiej GeForce FX ... (z Radeon moze byc troche kłopotu lub trzeba odpowiednie sterowniki)
AMD Athlon 3200+ XP Barthon
GeForce FX 5950 Ultra 256/256
768 MB DDR (400)
Wedlug mnie źeby nie wywalało trzeba mieć:
procesor > 1GHZ
ram >512MB
grafika najlepiej GeForce FX ... (z Radeon moze byc troche kłopotu lub trzeba odpowiednie sterowniki)
A czy jest ktoś komu sie NIE wywala ? Niech poda swoją konfigurację. Mokrego Dyngusa :–)
Mam podobny błąd co wy, tylko mi nawet nie chce sie włączyć i pisze :
CPU: GenuineIntel Unknown processor @ 2431 MHz [945660100608.000000 0] with 255MB RAM
Video: RADEON 9200 SERIES (6512)
History: ULevel::SpawnActor
Coś w tym jest :)
CPU: GenuineIntel Unknown processor @ 2431 MHz [945660100608.000000 0] with 255MB RAM
Video: RADEON 9200 SERIES (6512)
History: ULevel::SpawnActor
Coś w tym jest :)
miała być doskonałą gra a jest pełna błędów i przereklamowana, koledze tez wywala komunikat na P III 900MHz i GF FX 5500
A u mnie na sterownikach catalyst 5.2 zawiesza misje z blokadą dróg czołg przejeźdza przez blokade, dostaje strzeła z pancerfausta i pokazuje sie czarny ekran i słychać tylko dzwięki. Ściągam właśnie nowe catalysty 5.3 bez ccc moźe pomoźe
Strona 1 / 1